Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  >
 Халогенни крушки за Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
OSRAM Night Breaker светят супер, обаче не е нормално да ми изгорят и двете крушки за един месец...Верно,че пише на тях че имат половин живот, ама това е прекалено...Първо едната изгоря, викам аиде може да е дефектна нещо, смених я и след 2 дена изгоря на другия фар...повече няма да си купувам такива никога...Имал съм и OSRAM Cool Blue - същата работа, горят като кибритени клечки...Philips са доста по-добри и издържат значително повече...А идеята за ментака ксенон не е толкова лоша особено за мен, тъй като фаровете са ми с лупи и мисля че няма да заслепяват толкова гадно, а и съм сигурен, че ще изкарат минимум година...
 12

Пон Окт 25, 2010 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
miroslavmark написа:
OSRAM Night Breaker светят супер, обаче не е нормално да ми изгорят и двете крушки за един месец...Верно,че пише на тях че имат половин живот, ама това е прекалено...Първо едната изгоря, викам аиде може да е дефектна нещо, смених я и след 2 дена изгоря на другия фар...повече няма да си купувам такива никога...Имал съм и OSRAM Cool Blue - същата работа, горят като кибритени клечки...Philips са доста по-добри и издържат значително повече...А идеята за ментака ксенон не е толкова лоша особено за мен, тъй като фаровете са ми с лупи и мисля че няма да заслепяват толкова гадно, а и съм сигурен, че ще изкарат минимум година...

Изгарянето на едината крушка след смяна на другата е класика в бранша без значение от марката. Препоръката е да се сменят по двойки, а "здравата" от старите да остане резерв за пред КАТ и за спешни случаи.

Нека някой еладжия ако може да даде обяснение на явлението.

Пон Окт 25, 2010 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
Тия Филипси струват колкото два баласта, а надеждността им въпреки простотата е долу-горе на едно ниво с ксенона.....дори по-ниска.
Халогенната крушка е отживелица като грамофонните плочи.

Пон Окт 25, 2010 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
грамофонните плочи не се отживелица [-X

Вто Окт 26, 2010 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ОФф:
За грамофонните плочи и аз смятам че не са отживелица :). Този месец подарих 5 плочи на Балкантон - хора и ръченици. Супер запазени и звука е невероятен. Почти без да пукат, а са горе-долу мой набор плочите.

За крушките:
Тук: http://www.autoe-xtras.com/index.php?page=item&type=7&mtype=42&lp=1&ps=0 - 2ра и 3та страница
Osram Night Breaker са 14лв.
А Philips Vision Plus - 15лв.
Разликата в цената е пренебрежимо малка. Остава кои горят за по-кратко време. :-k

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Окт 26, 2010 9:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Халогенната крушка е отживелица като грамофонните плочи

Сори градски, но не съм съгласен с теб.
Грамофонните плочи не са отживелица. Дори се възроди интереса към тях, съответно производството. Там звукът е най-близо до истинския (аналогова технология, без излишни въздействия като компресии, декомпресии и т.н.).
Не са отживелица и халогенните крушки, също и най-обикновените с нажежаема жичка. Дори и по-енергоемки, обикновените нажежаеми дават по-топла, по-близка до естествената светлина. Говоря за домашна употреба, не за МПС, защото там е различно. Имат си привърженици и те, дори и в някои други предназначения ги препоръчват специалистите, но това е друга тема.
А докато се търкалят коли, на които стопаните не са склонни да дават пари за по-скъпия все още ксенон, ще се фабрикуват халогенки колкото щеш.

По темата - аз съм за Филипс +. Светят много прилично. От опита ми досега мога да направя само извода, че Осрам наистина са по-краткотрайни. Особена разлика в светенето между двете не съм забелязал.

Поздрави,

Вто Окт 26, 2010 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За OSRAM Night Braker:

От 2 години ги карам...светят перфектно....и пу-пу не са ми горели.

Вто Окт 26, 2010 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Халогенната лампа известна, като "tungsten halogen" дава най-близка светлина до естествената (хелия е основен източник на светлина от слънцето) , за разлика от другите инертни газове, като ненеон, аргон, криптон, ксенон и радон, но който спектъра на видимата светлина е по-нисък спрямо хелия във видимия спектър. Така, че тя ще пребъде, както казват "Горутата"

Вто Окт 26, 2010 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
Последните няколко поста мога да сравня с носталгията по Ладата.
Тя си е все същата кошница издънена, като от едно време, но винаги го има...."ти спомняш ли си онова море", "а оня път като бяхме на Балкан" :mrgreen:
Или пък със "Стокхолмския синдром"..........и двете ви пасват идеално :-D :-D
PS. Моите 5 стинки, пеаце \/

Сря Окт 27, 2010 1:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
само не разбрах има ли някой който внася piaa в България?

Съб Яну 08, 2011 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
През ноември миналата година тръгвах на дълъг път (1400 км) - знаете, съмва се късно, стъмва се рано - и смених оригиналните на моето Субару Форестър 1998 г. с Osram Нightbrеaker. Минах през сервиз за реглаж на фаровете. Доволен съм, светят достатъчно силно за слабите ми очи и са много по-добри от оригиналните. Светлината е бяла. Не е нито синя, нито жълтеникава. Досега не са изгоряли. Като недостатък мога да отбележа само, че по тъмно на мокър асфалт не са много ефективни.
Поздрави :)

Пон Яну 17, 2011 1:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледах вчера в една бензиностанция Nightbreaker Plus с удължен живот - явно ги подобряват - първите горяха за 5-6 месеца.

Пон Яну 17, 2011 7:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
oldman написа:
През ноември миналата година тръгвах на дълъг път (1400 км) - знаете, съмва се късно, стъмва се рано - и смених оригиналните на моето Субару Форестър 1998 г. с Osram Нightbrеaker. Минах през сервиз за реглаж на фаровете. Доволен съм, светят достатъчно силно за слабите ми очи и са много по-добри от оригиналните. Светлината е бяла. Не е нито синя, нито жълтеникава. Досега не са изгоряли. Като недостатък мога да отбележа само, че по тъмно на мокър асфалт не са много ефективни.
Поздрави :)

Мокрия асфалт поглъща много светлината, особено ако липсва и маркировка, ако падне под нулата и е мокро ще се вижда ясно даже с отблясъци :) .

Аз карам с Хела крушки нормални и нямам проблеми( 2 - 3 000 км. на тъмно месечно), светят добре, горят рядко, но ми се иска да пробвам малко по-силен светлинен сноп особено в мъгла. Мисля между Philips vision plus & power 2 light

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пон Яну 17, 2011 8:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Днес обявявам раздялата си с night breaker на Osram. Вчера отново ми изгоря късите на левия фар, хем паля без осветление изчаках малко да загрее колата и преди тръгване ги включих и таман погледнах отражението в една тенекия и замина. Днес свалих акумулатора и го смених с някаква унгарска с която дойде колата, но си бях записал кога съм ги сменял за последно на опаковката. Та 10 март 2010 о..срам дясна, 2011, 20 февруари о..сран дясна и тогава смених и лява. 2012, 2 март-лява.
Ще взема някое китайско уж "менте" и сигурно ще кара 10 години. :giggle:
Ами мани... днес ми изгоря и десният преден габарит. Там си е почти основен ремонт. :giggle:

Пет Мар 02, 2012 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
И моите найбрейкъри изгоряха преди 2 седмици с разлика от една седмица. Изкараха 9 месеца. Ама взех нови. Много хубаво светят гадините.

Пет Мар 02, 2012 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Светят по рекламна картинка и по тестове за осветеност, но като са ми настроени късите на 25-30 м, никаква файда няма от тях, те и другите до там осветяват без проблем. Същото е при фаровете за мъгла, 3-5 метра, то на това и велосипеден фар ще се справи.

Пет Мар 02, 2012 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Отговори с цитат
От разбирачи по темата за смяна на крушки съм чувал, че е твърде препоръчително да се заменят в комплект. Ще дам пример за по-ясно. Сдобиваме се с кола (нова, стара няма значение). Тя си има светещи крушки. В някой прекрасен момент една от тях изгаря. Препоръчва се да се заменят и двете в комплект. В следващия прекрасен момент, в който изгори крушка се допуска да се замени със здравата, свалена при предишната замяна. Обяснението е, че работейки една крушка, жичката ù изтънява, което намалява съпротивлението ù, тока преминал през нея се увеличава и изгаря по-бързо от другата, ако тя е работила по-малко.

Пет Мар 02, 2012 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дал съм пример в темата "Москвич", че как така там за 19 години ще ми изгори само една къса светлина (също са комбинирани къси/дълги), а тука е лавина от изгаряния (говоря за марката крушки,не за Субару :giggle: ). Единственото ми обяснение, че има яки икономии на материя. ROFL

Пет Мар 02, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Едното за сметка на другото, или както е казал поета - не може оная работа до края и после в рая. Или ще свети повече, или ще свети по-дълго. Аз сложих китайски ксенон и съм много доволен - фар с лупа, добре регулиран - нито заслепява, нито нищо. Карат по поне 2 години, дефектните горят още първата, когато са гаранционни. Много добро решение, но за фарове с лещи, за другите е голяма мъка за останалите участници.

Пет Мар 02, 2012 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За сега си говорим все още за халогениди, макар, че вече взеха да се препокриват, а за PID,VID,HID и за други със извънземен вид :giggle: ще направим нова тема ако няма. :hello:

Пет Мар 02, 2012 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  >