| Автор |
Съобщение |
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
като стана въпрос за хидравличен удар, от него могат да заминат и: глава, лагери, колянов вал, .. преди години сдобих такъв на мотора. тогава освен че изкривих зверски едната биела, карах с крива над 50км. толкова качествено я бях изкривил, че опираше някъде в картера. съмнявам се да се е стигнало до там. при хидравличен удар звука е неописуем, а колегата не споменава за такъв. просто няма как да не му се е набил в спомените и да го пропусне при описанието на случката. освен това от хидравличен удар няма да му се размести ангренажа и/или да изпокриви клапани, усилията и пораженията са другаде. май е станало нещо друго, но какво? надявам се, колегата ще сподели след края на борбата, че да го имаме и ние като акъл.
все пак, защо някой реши да налива кореселин директно през смукателния колектор, и то като за последно? каква е била идеята .....
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Съб Окт 30, 2010 9:36 am |
|
|
|
Valio
|
Мисля че не се е получил хидравличен удар  ами зверска детонация вследствие на кориселина...Отам коляновия вал прави рязък оборот при който прехвърля някой и друг зъб/разпределителните валове са закъснели малко с движението на коляновия вал  / и неминуемо се стига до среща с на клапани и бутала... Това с наливането на кориселина/ да запали мотора ужким/е груба грешка на "майстора" или приятеля и ако е честен човек трябва да си оправи белята за своя сметка Това е мое мнение и не искам да ангажирам никого с него,просто споделям 
|
|
|
|
| Съб Окт 30, 2010 12:30 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
като стана дума за кореселин и други летливи субстанции се сещам как около 3 месеца наливах де що намеря в резервоара на Дайхатцу Шарад 1.0 Турбо Дизел Шише кореселин на 5 кила нафта, газ, спирт, АМБ, бензин ... Цялата простотия е че щях да му отварям мотора и беше все тая и правих експерименти. Целта общо взето беше да се разрежда нафтата и да се възпламенява по-лесно щото си беше за ремонт и като го отворих не намерих нищо не типично т.е. нямаше поражения а до колегата Успех с ремонта 
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Съб Окт 30, 2010 6:32 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Дайхацуто е чук.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Окт 30, 2010 6:41 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
alexx написа: като стана дума за кореселин и други летливи субстанции се сещам как около 3 месеца наливах де що намеря в резервоара на Дайхатцу Шарад 1.0 Турбо Дизел Шише кореселин на 5 кила нафта, газ, спирт, АМБ, бензин ... Цялата простотия е че щях да му отварям мотора и беше все тая и правих експерименти. Целта общо взето беше да се разрежда нафтата и да се възпламенява по-лесно щото си беше за ремонт и като го отворих не намерих нищо не типично т.е. нямаше поражения а до колегата Успех с ремонта  аз се опитах да кажа, че проблемът не е бил в корселина, а другаде. ама никой не чува 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Окт 30, 2010 8:39 pm |
|
|
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|
Поръчах гарнитурите на Херчибус  , ще пристигнат след седмица. След, което ще сглобяват двигателя и без да палят на компа да чистят грешки .... такава била процедурата. Интересно ми е защо трябва да чакаме двигателя , не може ли да се включи компа и да покаже грешките. Маистора също няма обеснение за прехвърлянето на ремъка  , изказа хипотезата 3 ти или 4 ти чилиндър да са били в горна мъртва точка когато сме сипали корселина и при опит за палене двигателя да е завъртял обратно и така да е прескочил ремъка на 180 градуса.
|
|
|
|
| Нед Окт 31, 2010 9:01 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
кажи на майстора че еку-то подава искра когато си получи адекатен сигнал от датчиците - тва не е опел, а субару.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Нед Окт 31, 2010 10:16 am |
|
|
|
stupid_boy
|
|
така ремъка няма как да 'прескочи на 180 градуса' грешките на компютъра няма да покажат причината, още повече 'чистенето' им. най-много да опитат панически да прикрият нещо ( вината си, ако я има записана и там ), повече нищо няма да свършат с тази процедура.
|
|
|
|
| Нед Окт 31, 2010 1:04 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
- Има ли развитие, че следя темата повече от новините, и дайте снимки малко.. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 7:39 pm |
|
|
|
gabo8
|
Благадаря за интереса  към темата .... ще ви държа в течение. До вторник очаквам гарнитурите за главите ... после напред. Досега съм карал Мицубиши Лансер , после Нисан Примера ... подлагал съм ги на тотален тормоз . Бях финансово немощен  ... това с принудителното палене съм го правил в продалжение на 20 дни зимата с Мицубишито ... е само ,че с бензин докато разбера, че ми се е откачила пружинката на смукача  .Нисана ... дизел .... съм го палил с теглене зимата , като магаре докато си купя нов акумолатор. Със Субаруто обаче явно не е така .... машината се оказа интелигентна и явно капризна ..... иска комютър , програми и т. н.. Ще подържам темата ...пък дано се сработим със Субаруто  .
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 11:05 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
сега при същия "майстор" при който си направил в началото обслужването(ремъци) ли ремонтираш
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Ное 04, 2010 9:06 am |
|
|
|
gabo8
|
Пак съм при първия майстор ..... дали не греша ?? Практически след смяната на ролки , ремъци , водна помпа и т. н. минах безпроблемно 1000 км , след монтирането на газовата при друг майстор  приятел 30км. и сега пак в бокса. Много се надявам да разбера какво е станало .....  определено ще споделя.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 10:03 am |
|
|
|
plaskom
|
|
Извинявай, ама ти плащаш ли им на тези "майстори" или те ти плащат дето се учат на твоята кола на принципа - проба/грешка?
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 11:31 am |
|
|
|
gabo8
|
Голям зор колеги  , две гарнитури вече ми дават за главата и не стават ..... уж по каталог , по рамата после по двигателя не стават. Тази последната е чаках 10 дни от Германия .... метална трипластова всички отвори и контури съвпадат само тези на цилиндрите други аз съм с диаметър 93 мм , а другата 100 мм.Право ви моля за информация , къде да ги търся тези гарнитури???
|
|
|
|
| Вто Ное 16, 2010 7:28 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Търси mimo13 - то и децата го знаят - прати му VIN-a 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Ное 16, 2010 7:33 pm |
|
|
|
gabo8
|
Днес бях в София , отчаян от проблема с гарнитурите за главите и право късмет  от първия път ..... по телефона агента даде 98 % . По номера на купето беше като медиум  , цвят, лайсни, възраст, право ме изкефи .... даде ми час , а на 45 тата минута ми я достави. Благодаря ти готин  , като разбра ,че съм от Пазарджик леко се усъмни в уменията на майстора  , предложи ми негов , след което ми разпечати инструкций за монтаж на глави и разпределителен вал. Определено не знаех ,че болтовете на главата се затягат на 8 етапа .... нещо като япански ритуал . Трети или четвърти етап бяха отвиване на болтовете на 180 градуса и после пак напред .... право танц. Моя майстор ме успокои , че точно така се правило . Магазина за авточасти е Японска звезда и се намира на ул. Раковска 5. Давам и телефон от визитката 0898 439 306, 8 32 80 64. Утре дано почнат да ме събират , че то мина време и съм изпуснал ред  .
|
|
|
|
| Сря Ное 17, 2010 9:06 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
gabo8 написа: ... Определено не знаех ,че болтовете на главата се затягат на 8 етапа .... нещо като япански ритуал ... ааа, става и на един етап. ама с осем молитви  човек, след като за гарнитура на глава си бребродил девет царства, стискам палци да кандиса ламята и фори да бръмне без да разклати гората... 
|
|
|
|
| Сря Ное 17, 2010 9:34 pm |
|
|
|
gabo8
|
Днес 19 11 2010 г. отидох на свиждане на форито  в бокса. Майстора каза , че е готово и го запали ..... право както си беше преди  . Попитах го за грешките и кокво е показал компа? Каза ми , че били доста и такива даже от изключването на акумулатора останала само една нещо като 01 но нямала превод. Препоръча ми да карам поне 100 км на бензин нещо за сработване на клапаните пък после да си чукам главата с газта .... определено не харесва газаджийте  . Днес си карах градско кефих се , отидох и до р. Тополница и я вкарах в пясъците право шест. Обаче ме гризе съмнението за първоначалното гаснене на колата .... дали пак няма да ми се случи. То е ясно  няма виновни майстори и все пак ремонтът излезе около 800 лв. Какво да правя да отида ли на друг компютърджия за диагностика и грешки или да търся врачка  .
|
|
|
|
| Пет Ное 19, 2010 11:01 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Колега...не тормози колата след ремонта...по поуечка  Да не се наиграеш пак 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Ное 24, 2010 12:37 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
напълно подкрепям Pacone. дай и шанс на тая колица. не 100, а 1100 и дай. за компютърджията, няма смисъл. те вече са ти изчистили всичко натрупано. можеш само да потърсиш останалата грешка. щом е 'останала', значи и в момента я отчита.
|
|
|
|
| Сря Ное 24, 2010 3:16 pm |
|
|
|