Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
"constant-current diode", "current-regulator diode", ... гейта се връзва директно към сорса. получения 'диод' отива на мястото на резистора. натам теорията не мисля че е за този форум. като пример, BF256C осигурява около 15мА, което е екстра като токов ограничител за някои LED приложения. като захранване, схема с него мисля че понасяше от около 4.5 волта до около 30, без да се променя каквото и да е. --------- чакай, че за малко да си запаля един TIP146 с 10А без радиатор на масата докато пиша .... 
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 6:01 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Пичове ще ни отегчите тотално? И това не е най-лошото, ами лека-полека се измества темата. Аз като човек, който си слага акумулатора с ръководство в ръка не разбрах нищо. Нищо конкретно като препоръки, схеми на свързване и т.н. 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 7:05 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Aз май ще си кютам със сток лампичките! От това което чета се оказва доста сложно а ефекта нещо ми се губи на снимка явно на живо е по добре 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 7:16 pm |
|
|
|
stupid_boy
|

ефекта е поразяващ, стига изпълнението да е на ниво. иначе ефекта дори е обратен. за да стане както трябва е необходимо специално тяло с подбрании диоди, разположени по правилния начин. който знае какво тяло, какви диоди и как да са разположени, знае и останалата част, свързана с електрониката. за съжаление тук много рядко съм виждал добре изпълнено светодиодно осветление. болшинството е внесено готово от щатско или подобно.
за гювендия и аз имам светодиоди в предните габарити, при това червени. колкото пъти застана срещу стъкло, толкова пъти ме напушва смях. единствено мързел ме спира да си върна обратно старите ламбета. дори в момента си правя мигалка ( не за мигачите ), която да ползва оригиналните крушки с нажежаема жичка.
Impreza94, моя съвет е или внос на истинско, или не се занимавай. ако толкова ти е мерак за мигачите - или резистори, или друго реле ( аз не обичам модификациите на фабричното ). за останалите светлини, слагай, пък ако ти хареса, честито. все за опита може да опиташ. после може и да се похвалиш дали ти е харесало.
нещо ми се върти в главата, че съм чувал за наша фирма, специализирана в това, но нямам никакви конкретни спомени.
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 7:29 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|

Аз вече съм го пробвал и останах доволен. Габарит/стоп светлините ми са червен LED, една "крушка" с две нива на силата и светлината е много по-плътна и равеномерно разпръскана. Не можеш да различиш къде е позиционирана "крушката", за разлика от тия с нажежаемата жичка, които се виждат като по-ярко светло петно. Освен това имат видимо за окото по-бърза реакция. Някъде бяха изчислили, че тези милисекунди при скорост Х са Y метра спирачен път в повече за колата зад нас. И при все, че карам винаги на фарове това може и да се окаже енергоспестяващо в един момент. Диодните ми гроздове в габаритите......нямам снимка да сравня нагледно, но разликата от W5W крушката и LED избора ми е ОГРОМНА, а и цвета е нещо от сорта на 6000+K ... мои приятели се шегуваха, че това свети колкото техните фарове. За в купето също без коментар....LED плочка и сулфидна крушка е Балкан разлика, без да има 3000 плафона, като в някоя седмица - вътре става ден. Има едни диоди, които правят точка - концентрират светлината като лупа, нали........за тях не говорим.
Прикачени файлове:
kdk_1854.jpg [ 703.88 KiB | Прегледано 861 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 8:05 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
Дидо, кажи какви крушки сложи за стоп/габарит да си взема и аз - от къде,какви и за колко?
Поздрави!
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 10:32 am |
|
|
|
stupid_boy
|

и кажи с какъв ъгъл са ти диодите. обикновенно са с до 75 градуса ( на диод )! нажежаемата жичка е с равномерна почти сверича характеристика, за каквато е предвиден рефлектора и благодарение на което се получава светлина в цялото тяло. пак казвам, за да се избегне този недостатък, братята китайци добавят странични диоди и въпреки това НЕ успяват да постигнат необходимия ефект. диода си е насочен! има диоди и с 120 градуса, лично аз имам над 70 парчета в кутията с джунджурии, но при тях интензитета е в порядъци по-слаб. ще се зарадвам ако ми покажеш широкоъгълни с голям интензитет, трябват ми за аквариумно осветление. Impreza94 написа: Габарит/стоп светлините ми са червен LED, една "крушка" с две нива на силата и светлината е много по-плътна и равеномерно разпръскана. Не можеш да различиш къде е позиционирана "крушката", за разлика от тия с нажежаемата жичка, които се виждат като по-ярко светло петно. а дали нажежаемата жичка е била с правилна мощност? Impreza94 написа: Освен това имат видимо за окото по-бърза реакция. Някъде бяха изчислили, че тези милисекунди при скорост Х са Y метра спирачен път в повече за колата зад нас. вчера експериментирах, нажежаема жичка 21W, мигаща със 7Hz, съвсем ясно се различават нивата. и над 10Hz не беше зле, но ми се губеше напълно изгасналия момент. ако мислиш, че няколкото наносекунди ще те спаси, няма да споря. Impreza94 написа: ... мои приятели се шегуваха, че това свети колкото техните фарове. ъъъъ, ама ти заставал ли си си срещу колата? габарита НЕ е насочен ( като изключим насочеността на самите диоди ) и нарочно е с малка мощност. ако е така, както казваш, ще вадиш очите на насрещните! не бих искал да се разминавам с теб на разклона за арбанаси... наскоро бе модерно да се слагат халогенни в стоповете. да, правеха ден отзад, няма начин да не ги видиш от километри. НО, жална му майка на шофьора в задната кола! пернишкия парктроник става задължителен. Impreza94 написа: Аз вече съм го пробвал и останах доволен. в крайна сметка, това е важното! то е ясно, че не всички са на едно мнение, аз не съм фен на обясненото от теб, ти пък си се кефиш, което е по-важното. както вече казах, щом те кефи, честито. аз за себе си продължавам да си търся светодиодни заместители според моите изисквания ( естетичен вид, непречещи на околните и вършещи необходимата работа ). до тук май измислих за 3-тия стоп - светодиодни ленти ( няколко на брой ). за в купето - кучетата го яли, там нямам особенни изисквания, за останалите външни обаче ми е мъгла все още. уффф, много дълго стана 
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 2:01 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
Impreza94 написа: Не е скъпо, жалко че не са някъде из България. това беше по повод резисторите за мигачи. обади се на някой от тези телефони: 0619 2-11-22 ( 'Офис,централен склад гр.Лясковец' ); 0618-2-55-99 ( 'МАГАЗИН Г. ОРЯХОВИЦА ул. "Мадара" №1' ) или 0618-6-44-09 ( 'МАГАЗИН Г. ОРЯХОВИЦА ул. "П.Цвикев" 25' ) и ги питай за резистор 6.8 ома 50 вата ( повода за цитата по-горе беше 6 ома 50 вата ). гледам, имат го в онлайн каталога с 0 налични бройки, но в този каталог наличността е само за централен склад. все в някой магазин може да ги имат налични и да ти ги докарат. НО, ще греят. имат да 'изгорят' по около 21 вата на парче, няма как да не греят. гледам в ибей има и fix релета за led мигачи на смешни пари. ... искаше схема/акъл за оправия с мигачите.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 3:12 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|

stupid_boy написа: и кажи с какъв ъгъл са ти диодите. обикновенно са с до 75 градуса ( на диод )! нажежаемата жичка е с равномерна почти сверича характеристика, за каквато е предвиден рефлектора и благодарение на което се получава светлина в цялото тяло. пак казвам, за да се избегне този недостатък, братята китайци добавят странични диоди и въпреки това НЕ успяват да постигнат необходимия ефект. диода си е насочен! има диоди и с 120 градуса, лично аз имам над 70 парчета в кутията с джунджурии, но при тях интензитета е в порядъци по-слаб. ще се зарадвам ако ми покажеш широкоъгълни с голям интензитет, трябват ми за аквариумно осветление. Светлина в цялото тяло се получи и при мен, не знам с какъв ъгъл са, но това едва ли е от значение, когато резултата е по-добър. Освен това цвета от край до край е еднороден и по-наситен, ако нажежаемата жица направи такъв цвят ще си прережа вените. Все пак LED подсветката си е по дефолт червена и дори не е нужно да се пречупва през червено стъкло. Подхождаш прекалено научно. На снимката по-долу се вижда ясно отражението на обикновената крушка в рефлектора и самата крушка, а при диодите естествено този "естетически" ефект го няма.....за щастие. stupid_boy написа: а дали нажежаемата жичка е била с правилна мощност? (12V) 21/5W голям балон General Electric/LIFE/PHILIPS и пр. ...... всяка седмица товаря стотици крушки по бусовете и съм научил с какво ми върви колата, пък има и каталози за малоумници stupid_boy написа: вчера експериментирах, нажежаема жичка 21W, мигаща със 7Hz, съвсем ясно се различават нивата. и над 10Hz не беше зле, но ми се губеше напълно изгасналия момент. ако мислиш, че няколкото наносекунди ще те спаси, няма да споря. Виж сега, той тираджията зад мен може да е пиян.....и с лазер в окото му да светя пак да мине отгоре ми, но нали знаеш...някои се давят с лъжица вода, други ги спасявят 10 сантиметра. Това не е най-важното пак казвам, аз потърсих най-вече визуалния ефект. И ако на "дядо ти" от Тъпчилещово тия работи не му правят впечатление през прозореца на 2101, на мен ми правят.... Има видео материали по темата.... http://www.youtube.com/watch?v=bTg14G39j34Според мен се вижда разликата. Би трябвало и ти да виждаш загасващия ефект, то е очеизвадно, между отделните интервали на премигване жичката няма време да изстине, крушката в никой момент не изгасва напълно. Не зная как е на твоя тестови полигон, но на колата има такъв ефект и на мен лично ми е ретро. stupid_boy написа: ъъъъ, ама ти заставал ли си си срещу колата? габарита НЕ е насочен ( като изключим насочеността на самите диоди ) и нарочно е с малка мощност. ако е така, както казваш, ще вадиш очите на насрещните! не бих искал да се разминавам с теб на разклона за арбанаси... наскоро бе модерно да се слагат халогенни в стоповете. да, правеха ден отзад, няма начин да не ги видиш от километри. НО, жална му майка на шофьора в задната кола! пернишкия парктроник става задължителен. Нищо подобно. Това все пак е габарит... -първо, стъклото е матово -второ, тялото е под един ват ... най-много да се извади от цокъла, но не и нечие око, пък ако искаш го гледай от една педя stupid_boy написа: в крайна сметка, това е важното! то е ясно, че не всички са на едно мнение, аз не съм фен на обясненото от теб, ти пък си се кефиш, което е по-важното. както вече казах, щом те кефи, честито. Не е съвсем така, ако преча на някого ще корегирам. Ако се видим един ден живот и здраве на някоя среща — ти ела и ми кажи, този LED пречи при разминаване или каране в непосредствена близост - аз на мига ще го стъпча пред теб. И моето стана дълго. Не ме карай да пиша по толкова 
Прикачени файлове:
159866.JPG [ 86.36 KiB | Прегледано 796 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 8:02 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
stupid_boy написа: Impreza94 написа: Не е скъпо, жалко че не са някъде из България. това беше по повод резисторите за мигачи. обади се на някой от тези телефони: 0619 2-11-22 ( 'Офис,централен склад гр.Лясковец' ); 0618-2-55-99 ( 'МАГАЗИН Г. ОРЯХОВИЦА ул. "Мадара" №1' ) или 0618-6-44-09 ( 'МАГАЗИН Г. ОРЯХОВИЦА ул. "П.Цвикев" 25' ) и ги питай за резистор 6.8 ома 50 вата ( повода за цитата по-горе беше 6 ома 50 вата ). гледам, имат го в онлайн каталога с 0 налични бройки, но в този каталог наличността е само за централен склад. все в някой магазин може да ги имат налични и да ти ги докарат. НО, ще греят. имат да 'изгорят' по около 21 вата на парче, няма как да не греят. гледам в ибей има и fix релета за led мигачи на смешни пари. ... искаше схема/акъл за оправия с мигачите.Благодаря за което.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 8:07 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
Днес Жорката (Greg4o) ме заведе в едно магазинче и сега вътре в Аутбека е направо пълнолуние постоянно  Много добре стана, Жоре!!!
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 8:47 pm |
|
|
|
Greg4o
|
miroslavmark написа: Днес Жорката (Greg4o) ме заведе в едно магазинче и сега вътре в Аутбека е направо пълнолуние постоянно  Много добре стана, Жоре!!! 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 9:13 pm |
|
|
|
xektor
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 10:15 am Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
|
|
Колеги, в момента разработвам лед крушки от повечето типове. Ако имате интерес казвайте, ще дам повече инфо. В моето легаси и аз съм на ледове.
_________________ www.pipontuning.com
|
|
|
|
| Чет Мар 17, 2011 9:06 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Адмирации,дай снимки...зарадвай ни с нещо 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Мар 17, 2011 9:21 pm |
|
|
|
xektor
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 10:15 am Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
|
 Това са три модела. Горе в ляво - за светлините на номера за митсубиши (тествах с 4 реда, но ми се сториха силни и премахнах два от редовете), долу в ляво - за плафончето отпред на легаси 3 и в дясно - разработка за мигач, но в случая не е довършена. Имам още готова габаритна крушка с метален цокъл и крушка за осветяване на табло. Но от тези двата типа се тестват в коли и нямам на тях за момента снимки. Тези са направени изцяло ръчно и затова нямат добър вид. Скоро ще си поръчам платчици и ще стават почти заводски. Цветовете могат да стават всякакви. Даже имам тестови крушки с лилав цвят и крушките за табло със зелен цвят. Ще снимам и как светят в колата ми  А и вече имам поне 15 светещи крушки за плафони на приятели и комшии, аман от тях по някой път.
_________________ www.pipontuning.com
|
|
|
|
| Чет Мар 17, 2011 10:29 pm |
|
|
|