Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Грешни данни в големия талон 
Автор Съобщение

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,
Скоро купих и съответно пререгистрирах в КАТ един Аутбек 2004 2.5 MT/DR
Както всеки знае този мотор е с можност 165 кс или 121 kW.

Отивам аз в данъчното да обявя колата и хоп гледам аз киловатите били 150!!?? Как са го измислили това не знам.
Все едно, разликата в годишния данък между 150 и 121 кW е значителна. Трябва да бъде променен талона. Опасявам се обаче, че в КАТ тая работа няма да стане лесно.
Аз мисля, че ако от официалния дилър на марката ми издадат документ, че автомобилът наистина има толкова и толкова киловата, в КАТ ще го приемат и любезно коригират и пр, като не забравят за се извинят за грешката и т.н. Опа, май съм сбъркал страната!
Та така, ако някой има опит с подобен случай да сподели.

Чет Мар 01, 2012 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Е аз имам. Нали е "моята" кола. То и преди някъде го бях писал, но пак да кажа. Точно за това минавах Технотест и от там дават протокол. Този протокол съм ти го дал междувпрочем, огледай се пак в документите. КАТ ги зарежи, те не са важни. Правиш си копие на протокола и го носиш в данъчното. След това нямаш проблеми. С този протокол може и нов талон да си извадиш от КАТ де, ма няма смисъл според мен. Иначе верно са дебили, защото нов автомобил, който е купен в Бг просто нямам идея как са измислили да го пишат 150 кВт.

Чет Мар 01, 2012 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
че няма да се извинят, няма, че ще си платиш смяната на талона, ами ако минеш без технотест ще е добре, но се съмнявам да те пуснат без него.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Мар 01, 2012 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Бобе, видях го аз този протокол още в самото начало. Предположих, че си го вадил по подобна причина, Без значение.
Значи казваш с него в данъчното. Още днес ще изтичкам и ще ви кажа как стои работата в община Красно село - нали живея в град, та общината ми е селска. :D

Пет Мар 02, 2012 6:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ако видиш грешката при получаване на талона, ще ти го оправят безплатно. Иначе - наново през КАТ с плащане...
За една сгрешена цифра на рама в талона връщах едно ремарке от Шумен до София за нов талон...

Но не бързайте да псувате нашите - есента си докарах форд ескорт ван /баничарка/ от Франкфурт... В брифа пишеше "Транзит 3300", общо тегло 3300кг, височина 2180мм, дължина 5000мм и т.н. Пратиха ме за бележка до МотоПфое и ми вписаха верния модел в българския талон...

Повечко гледане няма да навреди нито тук нито в чужбина - хората грешат навсякъде...

Сря Яну 30, 2013 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тук проблема беше друг. Колата си беше вече регистрирана в друг КАТ. Там са я писали в талона повече киловати. Естествено в КАТ Пловдив просто преписаха стария талон. Разправии на място не помагат. Бележка от вносител също. Само Технотест /декра/...та така...

Сря Яну 30, 2013 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
между другото, данъка над 110кВ се вдига драстично... За 150кВ е към 400лв /варира според общината/

Сря Яну 30, 2013 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да ви кажа, че най после оправих нещата. Стана така:
- След като чух какви ли не предложения, като най-бруталното бе да си фалшифицирам талона самичък, да отида в данъчното и да го подам така, викам си "ех няма как ще се ходи в КАТ".
- Ето ме и мен в КАТ. Нося си всички документи на МПС-то + прочутия ми протокол на Технотест, благодарности на Бобек, че го е извадил навремето.
- Пуснах процедура по коригиране на талона, а това значи смяната му. Струва ~ 20 лв всичко.
- Колата минава задължително през канала. И какво става там. Записано е, че този двигател има 121 kW. Каналджиите в КАТ обаче имат каталог от 2011 г. с данни на автомобилите и там им е записано, че този модел има или 115 kW или 155 kW. Казвам им че имат грешка и започва едно чесане, щото протокол от Технотест има все пак и там пише ясно 121 kW. Бря, ами сега. Сещам се да подскажа, че имам книжката на автомобила и ако искат да прегледаме какво пише там. Ехааа, давай бре, кво си траеш. Тююю, че то си пишело всичко бе. Я, колегата да снима страницата с мощностите, шефо да се подпише, и айде, какво ше бавиме човека. Евала му, че се сети така хитро.
- И така. Сега имам нов талон, в който си пише истината.

Разликата в данъците е 279,51 лв при 121 kW, 346,50 при 150 kW. Не е малко.

Ето полезен линк http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

Съб Мар 23, 2013 7:29 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема