Да ви кажа, че най после оправих нещата. Стана така:
- След като чух какви ли не предложения, като най-бруталното бе да си фалшифицирам талона самичък, да отида в данъчното и да го подам така, викам си "ех няма как ще се ходи в КАТ".
- Ето ме и мен в КАТ. Нося си всички документи на МПС-то + прочутия ми протокол на Технотест, благодарности на Бобек, че го е извадил навремето.
- Пуснах процедура по коригиране на талона, а това значи смяната му. Струва ~ 20 лв всичко.
- Колата минава задължително през канала. И какво става там. Записано е, че този двигател има 121 kW. Каналджиите в КАТ обаче имат каталог от 2011 г. с данни на автомобилите и там им е записано, че този модел има или 115 kW или 155 kW. Казвам им че имат грешка и започва едно чесане, щото протокол от Технотест има все пак и там пише ясно 121 kW. Бря, ами сега. Сещам се да подскажа, че имам книжката на автомобила и ако искат да прегледаме какво пише там. Ехааа, давай бре, кво си траеш. Тююю, че то си пишело всичко бе. Я, колегата да снима страницата с мощностите, шефо да се подпише, и айде, какво ше бавиме човека. Евала му, че се сети така хитро.
- И така. Сега имам нов талон, в който си пише истината.
Разликата в данъците е 279,51 лв при 121 kW, 346,50 при 150 kW. Не е малко.
Ето полезен линк
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html