Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Chavdu
Автомобил: Honda
Рейтинг: 0
|
Здравейте Колеги. Предполагам, че сте се уморили да отговаряте на такива банални въпроси, но с търсачката не можах да намеря тема конкретно за това, което ме интересува. Решил съм да купувам автомобил. Досега съм карал предимно Хонди на бензин. И се бях спрял на 2.0 Акорд модела след 2003та. Но избора е много ограничен и се оглеждам за други марки и модели. Виждам, че Субару Легаси от 2004та също може да се намери на подобни пари както Акорда. И определено ми харесва как изглежда. Та въпросът ми е Субару моят автомобил ли е, при положение, че винаги съм търсил безпроблемни за експлоатация автомобили, до колкото това е възможно, като говорим за коли на около 8-10г. Хондите отговарят на моите очаквания и се чудя как стои върпоса с надежността на Субаруто. Виждам, че всички за AWD и с бързи и бавни скорости, екстра която едва ли ще ползвам. Гледам конкретно 2.0 бензин модификацията, на която ще се монтира Газов инжекцион със сигурност. Благодаря предварително на отзовалите се 
|
|
|
|
| Пет Юли 26, 2013 7:33 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
Привет, колега, тук лоша дума за субару няма да чуеш Колкото до безпроблемността - това зависи от конкретния екземпляр, който си харесал. 8-9 годишна кола без проблеми няма, важното е да е добре поддържана и обслужвана. Аз съм минал през няколко марки докато открия, че субаруто е моята кола. Както и на другите в този форум. Сега вече въпросът е какво ще е следващото субару, а не дали да е субару. Усетиш ли качествата й, а това ще стане почти веднага, след като се повозиш, връщане назад няма. Бързи/бавни имат ръчните скоростни кутии. Предлагам ти да я закараш в някои от доверените сервизи за оглед, така ще си спестиш нерви и пари, ако има нещо премълчано от продавача. Мога да ти препоръчам сервиза на Любо в Люлин, но има и други в раздел Сервизи и Магазини. Пожелавам ти успех в избора и ако се метнеш на субару - добре дошъл в сектата! 
|
|
|
|
| Пет Юли 26, 2013 2:07 pm |
|
|
|
stan4o
Регистриран на: Вто Юли 05, 2011 2:37 pm Постове: 87 Местоположение: София
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
|

Седаните са без бавни скорости. Мога да сравнявам Хонда със Субару от лични наблюдения /и аз идвам от хонда лагера  / Окачването е доста по-здраво при Субару на хондите /имал съм и Сивик и 2бр Акорд/ при тях на 25-30к км все сменях по шарнир, кормилен накрайник итн. Легасито вече съм му навъртял 25к км и /да чукна на дърво/ нямам проблеми със окачването, като мога да кажа че заради по-големия клиренс се кара доста по-смело из дупките и черните пътища. Може би амортесиорите /говоря за нормални амове не въздушни/ са по калпави от тези на Хондите. Като това ми наблюдение е от прочетеното от форума не от личен опит  Двулитровия двигател е здрав няма проблеми с прегряване итн иначе може да прочетеш тази тема http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=14225, ето още едно добро четиво за здравината и издръжливоста на субару двигателите http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=3058&hilit=%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BD+%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BFТрансмисията е здрава може би скоростните кутии са по "корави" от хондовските, но пък съединителя със сигурност издържа по-малко, поне при по-големите двигатели. Предполагам се сещаш че е доста по-шумна. Конкретно на въпроса дали са издръжливи коли - ДА здрави са, но са повече за каране не за возене 
|
|
|
|
| Пет Юли 26, 2013 3:16 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
Добре си се насочил откъм марка, дано по скоро станеш колега и дано уцелиш здрав и гледан автомобил. Иначе има доста изписано по темата. И не искам да влизам в подробности. Но погледни и тази съвсем скорошна тема viewtopic.php?f=4&t=14609. И задължително преди покупка , отивай в сервиз. Успех!
|
|
|
|
| Пет Юли 26, 2013 8:41 pm |
|
|
|
Chavdu
Автомобил: Honda
|
|
Здравейте. Благодаря за бързата реакция. Ще прочета дадените линкове. Имам още един въпрос.
Как стои въпроса с ръждата за коли закупени от Австрия, Германия и Швейцария?
|
|
|
|
| Съб Юли 27, 2013 11:40 am |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|

Chavdu написа: Здравейте. Благодаря за бързата реакция. Ще прочета дадените линкове. Имам още един въпрос.
Как стои въпроса с ръждата за коли закупени от Австрия, Германия и Швейцария? Ами относителна работа. За Германия и Швейцария имам наблюдения върху предишните ми два автомобила. Единият беше Опел Вектра от Германия 97 г. И освен на нормалните места по ръбовете на вратите и съвсем леко на веждите, не беше тръгнала от никъде. И така си я карах 4 год. Баща ми взе Хонда CR-V от Швейцария , която беше с едно ръждиво петно на капака, не го е правил и си я джитка и той вече 2.5 г. Не е станало по голямо. Пода и е здрав. Легасито което взех и карам в момента също е Швейцарско и няма забележки откъм ръжди и т.н. За Австрия вече съм чул много грозни работи. А и съм виждал Пасат 4-ка 2000г. внесен от Австрия, който приличаше на Опел Аскона  Нз на какво му се държаха ламарините Чувал съм че в Австрия третират пътищата с някакви много силни химикали, и каквото и защитно покритие да имаш след време неминуемо почва да гние от някъде. Моя съвет е от Австрия НЕ! (Макар че ако попаднеш на изключително читав екземпляр, няма кво да го мислиш) Поздрави!:)
|
|
|
|
| Съб Юли 27, 2013 1:10 pm |
|
|
|
Nikolov
Регистриран на: Съб Окт 27, 2012 9:05 pm Постове: 130 Местоположение: Ямбол
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337       
|
Chavdu написа: Как стои въпроса с ръждата за коли закупени от Австрия, Германия и Швейцария? Аз притежавам возило от Австрия (все още)- изгнило от ръжда на всички места, претърпели допълнителни деформации (от удар). Пример (не обобщаващ, но показателен) за кола от Германия- вижте тази тема: viewtopic.php?f=7&t=14633За автомобил втора ръка от Швейцария нямам преки наблюдения.
_________________ „Със себе си съм имал повече проблеми, отколкото с всеки друг човек.” (Дуайт Муди) Когато си измия колата, върви по-тихо и вози по-меко.
|
|
|
|
| Съб Юли 27, 2013 2:17 pm |
|
|
|
teodor26
Автомобил: subaru impreza wrx
Телефон: 0878470747
|
Chavdu написа: Здравейте Колеги. Предполагам, че сте се уморили да отговаряте на такива банални въпроси, но с търсачката не можах да намеря тема конкретно за това, което ме интересува. Решил съм да купувам автомобил. Досега съм карал предимно Хонди на бензин. И се бях спрял на 2.0 Акорд модела след 2003та. Но избора е много ограничен и се оглеждам за други марки и модели. Виждам, че Субару Легаси от 2004та също може да се намери на подобни пари както Акорда. И определено ми харесва как изглежда. Та въпросът ми е Субару моят автомобил ли е, при положение, че винаги съм търсил безпроблемни за експлоатация автомобили, до колкото това е възможно, като говорим за коли на около 8-10г. Хондите отговарят на моите очаквания и се чудя как стои върпоса с надежността на Субаруто. Виждам, че всички за AWD и с бързи и бавни скорости, екстра която едва ли ще ползвам. Гледам конкретно 2.0 бензин модификацията, на която ще се монтира Газов инжекцион със сигурност. Благодаря предварително на отзовалите се  subaru
|
|
|
|
| Съб Мар 29, 2014 10:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|