Питам, понеже не намерих отговор на това което ме интересува из темите за CHECK ENGINE, диагностика и т.н. ... Ако съм пропуснал, моля за извинение и линк. Досегашните ми 8-9 коли все са били по-старички, без MIL, и затова ми е неясно малко..
Та.. Светва ми чека по време, малко преди или малко след прехвърлянето на газ. Не е всеки път. Да знам - ще ходя до газаджиите. Най-вероятно кофти смес.
Но - въпросите -
1. Нормално ли е да изгасва сам CHECK-a няколко секунди след светването? Вероятно като си оправи сместа компа и.. хм?
Или ГИ е вързан/настроен да трие грешките по компа на колата (четох за такива варианти) и затова гасне CHECK-a?
2. Ако CHECK-a гасне, защото проблема е отстранен (сместа се е наместила) - остава ли някакъв лог в който да видя по-късно какви грешки са се записвали, или трябва да дебна и на момента, в тези няколко секунди, да чета грешката за да разбера каква е?
3. На Форестър 98 година с какво да му чета грешките? OBDII ли е, да си взема една евтина джиджавка, или е някаква друга рядкост? На старата ми Киа Сефиа `95 5 години не намерих кой да и прочете компа, то не бяха схеми със светодиоди не беше чудо.. Така и не разбрах какво я уби...
Благодаря предварително за съветите и насоките, пак - извинете ако се повтарям с някой...