Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Принципни въпроси за CHECK ENGINE-а 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питам, понеже не намерих отговор на това което ме интересува из темите за CHECK ENGINE, диагностика и т.н. ... Ако съм пропуснал, моля за извинение и линк. Досегашните ми 8-9 коли все са били по-старички, без MIL, и затова ми е неясно малко..
:pardon:

Та.. Светва ми чека по време, малко преди или малко след прехвърлянето на газ. Не е всеки път. Да знам - ще ходя до газаджиите. Най-вероятно кофти смес.
Но - въпросите -
1. Нормално ли е да изгасва сам CHECK-a няколко секунди след светването? Вероятно като си оправи сместа компа и.. хм?
Или ГИ е вързан/настроен да трие грешките по компа на колата (четох за такива варианти) и затова гасне CHECK-a?

2. Ако CHECK-a гасне, защото проблема е отстранен (сместа се е наместила) - остава ли някакъв лог в който да видя по-късно какви грешки са се записвали, или трябва да дебна и на момента, в тези няколко секунди, да чета грешката за да разбера каква е?

3. На Форестър 98 година с какво да му чета грешките? OBDII ли е, да си взема една евтина джиджавка, или е някаква друга рядкост? На старата ми Киа Сефиа `95 5 години не намерих кой да и прочете компа, то не бяха схеми със светодиоди не беше чудо.. Така и не разбрах какво я уби... #-o

Благодаря предварително за съветите и насоките, пак - извинете ако се повтарям с някой...

Чет Дек 11, 2014 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, Да, има самодиагностика - viewtopic.php?f=1&t=15245

Чет Дек 11, 2014 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Работата на чека зависи от естеството на проблема. Ако компа засече някакъв проблем, чека светва за известен интервал и после изгасва, като грешката се записва в паметта. Изгасването на чека не означава, че проблема се е оправил или че грешката е изтрита. Друг вариант примерно е ако извадиш куплунга на някой датчик, чека ще свети постоянно докато не се възстанови веригата. С две думи всяко светване на чека е свързано със запис на грешка в паметта.

Пет Дек 12, 2014 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема