| Автор |
Съобщение |
|
kremka_eft
Регистриран на: Нед Яну 09, 2011 12:05 pm Постове: 40 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
|
Колеги, моля за мнение: автомобила е субару импреса, 1.8, 93г, и няма мощност да вдигне повече от 90км/ч (газта е до ламарината) при изкачване по нагорнище. В момента, в който стане по-малък наклона, веднага се наема, доста бързо. Вероятно е запушен катализатор. Къде във Варна ще ми премахнат професионално катализатора? Изчетох доста за резонаторни гърнета, ламба-сонда и не разбрах и двата катализатора ли да се махат? 
|
|
|
|
| Вто Мар 29, 2011 8:47 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Аз бих предложил да се обадиш на http://www.extreme-tuning.bg/index.php?cat=77&lang=2 и да ги питаш дали предлагат нещо за твоя двигател. Предлагат тръба с два резонатора и два отвора за ламбда-сонди (което е най-добрия, а може би единствения, вариант) за моя двигател и мисля да се възползвам скоро време. Скъпо е, май беше към 200-250 лева, но заради сондите ме е страх да отивам при който и да е...
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Вто Мар 29, 2011 9:06 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Ех да можеха да махнат DPF-а на мойто фори 
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Вто Мар 29, 2011 9:19 pm |
|
|
|
george_ggp
Регистриран на: Нед Яну 31, 2010 5:32 pm Постове: 30 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0
|
|
Имах Импреза 1.8 и й махнах катализатора поради същата причина. Ходих в М комплект 33 в София след като го махнаха ми сложиха само тръба без резонаторни гърнета и нямаше проблеми и колата стана по пъргава. Разликата се усеща веднага. Стана малко по-шумна но съвсем малко и то само във високи обороти 2 години я карах така и нямах никакви проблеми с ламда сондата. И това ми излезе без пари защото ми взеха катализатора (нали за него дават пари).
|
|
|
|
| Вто Мар 29, 2011 10:02 pm |
|
|
|
steling
|
kremka_eft написа: Колеги, моля за мнение: автомобила е субару импреса, 1.8, 93г, и няма мощност да вдигне повече от 90км/ч (газта е до ламарината) при изкачване по нагорнище. В момента, в който стане по-малък наклона, веднага се наема, доста бързо. Вероятно е запушен катализатор. Къде във Варна ще ми премахнат професионално катализатора? Изчетох доста за резонаторни гърнета, ламба-сонда и не разбрах и двата катализатора ли да се махат?  До Метро има едно сервизче дето кормят всякакви катализатори( даже и ги купуват на място), цепят гърнето вадят и го затварят пак, има и опция за нови. Макло след Жижо май беше. Там вадих и на Джъстито и на предните коли.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 7:59 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Къде я пратихте колежката да ходи заради Импреса 1,8, 1993 година от Варна до София за един катализатор, бе?!? ТОчно до Читалище Мяковски (до Пикадили-Чаталджа) има ауспухджии дето работят отдавна. При тези дето са съседния двор до Жижо (до Метро ) също съм ходил за дребни неща - работят съвестно.
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 11:25 am |
|
|
|
moskow
Регистриран на: Нед Юли 11, 2010 4:07 pm Постове: 308 Местоположение: Kaspichan
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
|
Отиваш в Субару Варна казваш им за какво става реч и си готова бързо кадърно и без да имаш ядове после а и цената е добра,преди 20 дена махнаха моя,ако искаш мога да съдеиствам. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 4:10 pm |
|
|
|
steling
|
moskow написа: Отиваш в Субару Варна казваш им за какво става реч и си готова бързо кадърно и без да имаш ядове после а и цената е добра,преди 20 дена махнаха моя,ако искаш мога да съдеиствам.  Стъни хората плащат насреща срещу стария катализатор там до метро,дето няма да плаща ами може и да спечели някой лев 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 4:22 pm |
|
|
|
moskow
|
steling написа: moskow написа: Отиваш в Субару Варна казваш им за какво става реч и си готова бързо кадърно и без да имаш ядове после а и цената е добра,преди 20 дена махнаха моя,ако искаш мога да съдеиствам.  Стъни хората плащат насреща срещу стария катализатор там до метро,дето няма да плаща ами може и да спечели някой лев  Еми да някой да е казал,че няма да и дадът катализатора или да и го приспаднат от цената,аз затова горе казах,че и цената е добра,но да колкото повече мнения толкова по добре,аз го споделих защтото съм доволен от свършената работа. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 4:42 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
|
А на мястото на стария катализатор какво сложиха? Ламбда-сондата не прави проблем, щом си доволен, нали?
ПП: Аз във Варна само на тях се доверявам... взимат повечко, ама доверието цена няма...
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 6:49 pm |
|
|
|
Valio
|
аз като махах катализатора нищо не сложих,ами една извита тръба с заварена гайка на нея за да се навие ламбда сондата,нямам абсолютно никакви проблеми.. Като гледам колата на колежката/годината/,няма да има втора ламбда сонда и ако направи като мен няма да има никакви грижи  . Интервенцията ми я направиха над Метро,където има автомивка,наливни масла,вулканизатор,човека си разбира и работи добре и на народни цени.. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 7:37 pm |
|
|
|
kremka_eft
|
Благодаря, колеги!  Определено няма да ходя до Сф за един катализатор (с тази цена на бензина, сама ще го махна, дявол го взел).  Вече ги проверих тези до Метро, след Жижо, всички ги препоръчват! Само на въпроса - и двата катализатора ли се махат?
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 9:06 pm |
|
|
|
moskow
|
ДАААА 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 9:39 pm |
|
|
|
moskow
|
BrainStormeR написа: А на мястото на стария катализатор какво сложиха? Ламбда-сондата не прави проблем, щом си доволен, нали?
ПП: Аз във Варна само на тях се доверявам... взимат повечко, ама доверието цена няма... Всичко е ток ништо несвети. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 9:42 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
Ставаше дума да се прати тръбата с двата резонатора по еконт... Иначе и аз ще мина от там и ще питам някой път... А има ли вариант просто да се извадят вътрешностите на катализатора, а външността да остане и да действа като резонатор? Цитат: Всичко е ток ништо несвети. Това е най-важното. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2011 9:46 pm |
|
|
|
kremka_eft
|
Под изкормване, доколкото разбирам се има в предвид точно запазване на самото гърне, като се вадят там ценните пластини и се заварява обратно 
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 9:54 am |
|
|
|
steling
|
kremka_eft написа: Под изкормване, доколкото разбирам се има в предвид точно запазване на самото гърне, като се вадят там ценните пластини и се заварява обратно   Все едно ти вадят бъбрек ама тука е намесен оксижен  режат през средата изкарват питата и затварят.
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 10:00 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Слагаш тръба на мястото на първия(големия)катализатор,на мястото на втория(голям колкото флакон дезодорант) слагаш резонаторно гърне и нещата заспиват  .Ако ти е здрав катализатора ще ти приспаднат парички...за малкия нищо няма да ти дадат най-вероятно  Пиши какви си ги свършила 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 10:23 am |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
Ето ти пример как се разправиха с моите:
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 11:28 am |
|
|
|
steling
|
О ти и ватичка си му сложил да му е топло я сериозно намаля ли шума от преди или по същия начин се чува като с катализатора?
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2011 11:40 am |
|
|
|