Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Премахване на катализатори_Варна 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 40
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, моля за мнение: автомобила е субару импреса, 1.8, 93г, и няма мощност да вдигне повече от 90км/ч (газта е до ламарината) при изкачване по нагорнище. В момента, в който стане по-малък наклона, веднага се наема, доста бързо. Вероятно е запушен катализатор. Къде във Варна ще ми премахнат професионално катализатора? Изчетох доста за резонаторни гърнета, ламба-сонда и не разбрах и двата катализатора ли да се махат? :shock: :)

Вто Мар 29, 2011 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз бих предложил да се обадиш на http://www.extreme-tuning.bg/index.php?cat=77&lang=2 и да ги питаш дали предлагат нещо за твоя двигател. Предлагат тръба с два резонатора и два отвора за ламбда-сонди (което е най-добрия, а може би единствения, вариант) за моя двигател и мисля да се възползвам скоро време. ;)
Скъпо е, май беше към 200-250 лева, но заради сондите ме е страх да отивам при който и да е...

Вто Мар 29, 2011 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ех да можеха да махнат DPF-а на мойто фори :-D

Вто Мар 29, 2011 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Forester 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Имах Импреза 1.8 и й махнах катализатора поради същата причина. Ходих в М комплект 33 в София след като го махнаха ми сложиха само тръба без резонаторни гърнета и нямаше проблеми и колата стана по пъргава. Разликата се усеща веднага. Стана малко по-шумна но съвсем малко и то само във високи обороти 2 години я карах така и нямах никакви проблеми с ламда сондата. И това ми излезе без пари защото ми взеха катализатора (нали за него дават пари).

Вто Мар 29, 2011 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kremka_eft написа:
Колеги, моля за мнение: автомобила е субару импреса, 1.8, 93г, и няма мощност да вдигне повече от 90км/ч (газта е до ламарината) при изкачване по нагорнище. В момента, в който стане по-малък наклона, веднага се наема, доста бързо. Вероятно е запушен катализатор. Къде във Варна ще ми премахнат професионално катализатора? Изчетох доста за резонаторни гърнета, ламба-сонда и не разбрах и двата катализатора ли да се махат? :shock: :)

До Метро има едно сервизче дето кормят всякакви катализатори( даже и ги купуват на място), цепят гърнето вадят и го затварят пак, има и опция за нови. Макло след Жижо май беше. Там вадих и на Джъстито и на предните коли.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Мар 30, 2011 7:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Къде я пратихте колежката да ходи заради Импреса 1,8, 1993 година от Варна до София за един катализатор, бе?!?
ТОчно до Читалище Мяковски (до Пикадили-Чаталджа) има ауспухджии дето работят отдавна. При тези дето са съседния двор до Жижо (до Метро ) също съм ходил за дребни неща - работят съвестно.

Сря Мар 30, 2011 11:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
Отиваш в Субару Варна казваш им за какво става реч и си готова бързо кадърно и без да имаш ядове после а и цената е добра,преди 20 дена махнаха моя,ако искаш мога да съдеиствам. :smt023

Сря Мар 30, 2011 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
moskow написа:
Отиваш в Субару Варна казваш им за какво става реч и си готова бързо кадърно и без да имаш ядове после а и цената е добра,преди 20 дена махнаха моя,ако искаш мога да съдеиствам. :smt023

Стъни хората плащат насреща срещу стария катализатор там до метро,дето няма да плаща ами може и да спечели някой лев :smt129

Сря Мар 30, 2011 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
steling написа:
moskow написа:

Стъни хората плащат насреща срещу стария катализатор там до метро,дето няма да плаща ами може и да спечели някой лев :smt129

Еми да някой да е казал,че няма да и дадът катализатора или да и го приспаднат от цената,аз затова горе казах,че и цената е добра,но да колкото повече мнения толкова по добре,аз го споделих защтото съм доволен от свършената работа. :beer02: ;)

Сря Мар 30, 2011 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А на мястото на стария катализатор какво сложиха? Ламбда-сондата не прави проблем, щом си доволен, нали?

ПП: Аз във Варна само на тях се доверявам... взимат повечко, ама доверието цена няма...

Сря Мар 30, 2011 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
аз като махах катализатора нищо не сложих,ами една извита тръба с заварена гайка на нея за да се навие ламбда сондата,нямам абсолютно никакви проблеми..
Като гледам колата на колежката/годината/,няма да има втора ламбда сонда и ако направи като мен няма да има никакви грижи :smt023 .
Интервенцията ми я направиха над Метро,където има автомивка,наливни масла,вулканизатор,човека си разбира и работи добре и на народни цени.. :D

Сря Мар 30, 2011 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, колеги! :) Определено няма да ходя до Сф за един катализатор (с тази цена на бензина, сама ще го махна, дявол го взел). :-D Вече ги проверих тези до Метро, след Жижо, всички ги препоръчват! Само на въпроса - и двата катализатора ли се махат?

Сря Мар 30, 2011 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ДАААА :smt023

Сря Мар 30, 2011 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
А на мястото на стария катализатор какво сложиха? Ламбда-сондата не прави проблем, щом си доволен, нали?

ПП: Аз във Варна само на тях се доверявам... взимат повечко, ама доверието цена няма...

Всичко е ток ништо несвети. :smt129

Сря Мар 30, 2011 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ставаше дума да се прати тръбата с двата резонатора по еконт... Иначе и аз ще мина от там и ще питам някой път...
А има ли вариант просто да се извадят вътрешностите на катализатора, а външността да остане и да действа като резонатор?

Цитат:
Всичко е ток ништо несвети.

Това е най-важното. :smt023

Сря Мар 30, 2011 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Под изкормване, доколкото разбирам се има в предвид точно запазване на самото гърне, като се вадят там ценните пластини и се заварява обратно :)

Чет Мар 31, 2011 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kremka_eft написа:
Под изкормване, доколкото разбирам се има в предвид точно запазване на самото гърне, като се вадят там ценните пластини и се заварява обратно :)

:smt023 Все едно ти вадят бъбрек ама тука е намесен оксижен :-D режат през средата изкарват питата и затварят.

Чет Мар 31, 2011 10:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слагаш тръба на мястото на първия(големия)катализатор,на мястото на втория(голям колкото флакон дезодорант) слагаш резонаторно гърне и нещата заспиват :smt023 .Ако ти е здрав катализатора ще ти приспаднат парички...за малкия нищо няма да ти дадат най-вероятно ;) Пиши какви си ги свършила :idea:

Чет Мар 31, 2011 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето ти пример как се разправиха с моите:

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Малкия на... тръба ;)
cat6.jpg
cat6.jpg [ 211.96 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Коментар на файл: Големия го прави на гърне
cat5.jpg
cat5.jpg [ 166.61 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Коментар на файл: Изкормената пита
cat4.jpg
cat4.jpg [ 254.21 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Коментар на файл: Големия отвътре (страната откъм сондата)
cat3.jpg
cat3.jpg [ 253.87 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Коментар на файл: Изрязан втори катализатор
cat2.jpg
cat2.jpg [ 168.19 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
Коментар на файл: Изрязан първи катализатор
cat1.jpg
cat1.jpg [ 216.88 KiB | Прегледано 1162 пъти ]

Чет Мар 31, 2011 11:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
О ти и ватичка си му сложил да му е топло ;)
я сериозно намаля ли шума от преди или по същия начин се чува като с катализатора?

Чет Мар 31, 2011 11:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >