Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Колко гори бензинов двигател на празен ход?
| Автор |
Съобщение |
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Верно че малко тъп въпрос, ама ми е интересно да разбера, да кажем 2.2 или 2.5 литра на субару, има ли някои някакви технически данни за това. Разход на обороти в литри/час примерно, или някаква друга дименсия, не знам.
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 2:25 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Аз залагам на нещо от сорта на литър на час... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 8:18 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Flat 6 написа: Аз залагам на нещо от сорта на литър на час...  Ами толкова някъде, защото компетентен човек ми е казвал, че е изчеслено, че една Жигула за да се движи с 80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра, така че като имаме впредвид, че двигателя е на място 1 литър, литър и половина, по простата причина, че все пак си е големичък (изчислението важи за Лада 21011 с 1300 кубика мотор).
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 10:37 am |
|
|
|
Provigo
|
Някой друг няма ли да напише мнение? Аз лично залагам на повече от литър, дори към 3 литра. Онзи ден попаднах в задръстване, и за около 2 часа и 30мин съм минал 1км. Даже на моменти гасих колата, защото нямаше смисъл да работи. После си засякох разход, и ми даде около 5-6 литра в повече от нормалното за изминатите до него момент около 200км. Вярно че бензина тука е по-калпав, ама поне в момента не е толкова скъп 
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 1:56 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
...Видял си ти калпав бензин
И аз предполагам, че е около 3л на час.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 7:14 pm |
|
|
|
fokus
|
ImprezaSTI написа: 80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра,.
По тази логика излиза че тази лада е най икономичния автомобил в света, за да поддържа тази скорост е необходимо натоварване /да подаваш газ/, защото все пак има въздушно съпротивление, съпротивление при тракцията и в зависимост от настройките на сходимост също се увеличава или намалява съпротивлението в тракцията и оттам е съвсем естествено че за да се движи трябва да се дава газ, по принцип колата не харчи почти нищо когато се спуска по наклон на скорост, защото тогава е прекъснат притока на гориво и влиза само въздух в цилиндрите, така че това с двата литра не е съвсем вярно.
П.С. Мисля че за един час разхода може да стигне пет литра на място, при положение че ще работи перка на вентилатора и още някой и друг консуматив, като парно ако е през зимата на някоя неизвестна полянка  )) стерео и дежурно осветление ....
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 12:33 am |
|
|
|
Provigo
|
Съгласен съм със focus, за разход от порядъка на 5 литра, може моя и там да е бил накъде, ама сега нали е по-хладно и си викам, абе от студеното ще е, не може така да гълта на празен ход. Но май излиза че е в рамките на нормалното  Абе както и да е, изгорен бензин - изпита ракия, не можеш да го търсиш повече, няма го
Айде Наздраве !
Че тука ракиено време 
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 1:15 am |
|
|
|
Radomit
Регистриран на: Пон Юни 12, 2006 9:44 am Постове: 220 Местоположение: Sofia Рейтинг: 78 
|
|
.. мисля че пропускате най важното .. а то е че когато работи на място .. най голямо значение има обема на двигателя .. тук нямаме различни режими на работа .. 99% от двигателите са със сходен оборотен режим на празен ход .. знае се съотношението бензин/въздух което "гони" компа ..
.. затова според мен на 90% зависи от кубатурата разхода на място .. останалите 10% са всички останали фактори ..
_________________ Subaru Forester 2.5XT '05 Subaru Forester 2.0 '06 - продаден Subaru Outback 2.5 '09 Honda CBF 1000 '06 - продава се Triumph Tiger 800 XCX '19
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 10:09 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Точно тия дни при нас гласуват закон за работа на двигател на място. Как те хванат да си на idle повече от 3 минути и .........$125 честитка.
Виждаш ли какво става ? Когато една държава си има закони, тя, щеш нещеш, си мисли и за твоята кесия......да си спестиш някой грош от работа на двигателя на минимални обороти.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 11:56 am |
|
|
|
Provigo
|
Лелее, верно ли, дано тука не го гласуват това. Те първо да си опраят мостовете да не падат тукашните, и тогава да мислят за работата на празен ход
Nick я кажи при вас сол ли хвърлят зимата по улиците както тука, или пясък. Защото имам познат който е отдавна тук, и ми каза че във вашата провинция е имало нещо като референдум, и хората са избрали да се хвърля пясък а не сол. А ти говориш за "солена държава" и затуй викам да те питам и да ти кажа какво знам 
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 1:49 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Миналата зима беше сол. Сега ако са гласували нещо - не знам. При солта интересното е, че мостовете ги сменят през няколко години и като изсъхне магистралата ако си нямаш въздушен филтър за кабината, направо си дишаш сол.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 2:07 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|

fokus написа: ImprezaSTI написа: 80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра,. По тази логика излиза че тази лада е най икономичния автомобил в света, за да поддържа тази скорост е необходимо натоварване /да подаваш газ/, защото все пак има въздушно съпротивление, съпротивление при тракцията и в зависимост от настройките на сходимост също се увеличава или намалява съпротивлението в тракцията и оттам е съвсем естествено че за да се движи трябва да се дава газ, по принцип колата не харчи почти нищо когато се спуска по наклон на скорост, защото тогава е прекъснат притока на гориво и влиза само въздух в цилиндрите, така че това с двата литра не е съвсем вярно. П.С. Мисля че за един час разхода може да стигне пет литра на място, при положение че ще работи перка на вентилатора и още някой и друг консуматив, като парно ако е през зимата на някоя неизвестна полянка  )) стерео и дежурно осветление .... Ами всъщност е така, ще се допитам до човека, изчислени бяха конските сили, ама аз не помня с точност колко бяха, но той сам ми каза, че за тази мощност ще й трябват около 2 литра.
П.П Няма да ти се обяснявам, достатъчно навътре в нещата си, но наистина на доцент Емил Панчев мога да му вярвам. 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 7:39 pm |
|
|
|
fokus
|
Днес разглеждах една новичка Фабия дизел SDI, и на място, компа показваше разход 0,5 л. за час, пежото ми харчеше не повече от литър два, разликата идва от системата на впръскване, налягането на помпата при шкодичката е доста по голямо но за сметка на това разпрашаването е по качествено, и оттам разхода значително по малко, тя харчи нищожните 4,5 л. на сто при средна скорост 90км/ч., пътя е София Варна и обратно, за разработка, струва им се че ще падне повече след втората смяна на маслото, почти съм впечатлен  по принцип бензиновия изисква повече калории при ниски обороти заради самия бензин, той си има качества които не могат да се променят.... възпламеняемост и т.н. всъщност предполагам знаете за новия екобензин спрягат го медиите като заместител на петролния, любопитен съм дали ще им развитие:)
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 10:37 pm |
|
|
|
Provigo
|
Има големи разлики в разходите на празен ход при дизелови и бензинови мотори, туй и аз го знам  Теоретично не мога да го обясня, ДВГ-то не е моя специалност
Nick туй за солта не бях се замислял че се диша, гадно звучи. А за мостовете дето ги сменят, те сигурно само почистват от корозия и пребоядисват металните конструкции. Ама си мисля че ако има пукнатини в асфалта и попадне сол в цепнатини на бетона и стигне до арматурата може спокойно да корозира, и после моста - туп, на земята. Както стана оня ден тука с един от мостовете в съседен град.
Абе я кажи, туй какво ще рече, да си 3 минути на idle. Малко двузначно звучи това, пък да не говорим че като си на светофар, и не ти дойде реда на зелено и чакаш следващото, ей ти ги минали 4-5мин. Странни тъпотии измислят тука управниците, понеже се чудят как да отчитат дейност.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 10:57 pm |
|
|
|
fokus
|
На тази шкодичка показва всичко отделно, в смисъл колко е разхода на място литър/час, отделно колко е литър/км. и затова мисля че може да му се има вяра, понеже не знам при теб как е било да питам има опция да ти смята за време а не за км.? Освен това има там доста работи дето са интересни но не ги разгледах подробно има замерване от последното тръгване, през целия пробег и още разни колко остава до бензиностанция ... харесва ми когато колата смята вместо мен 
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 2:44 pm |
|
|
|
Buryan
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 10:00 pm Постове: 128 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
|
|
така, бях случайно свидетел на един полеви тест....ставаше дума за ЛАДА НИВА 04/2007, която беше под наблюдение с игиналния комп за тестове на завода Лада, едн амалка черна кутийка с ЛЦД дисплей...
ако не знаете , да знаете, щото и аз не занех, в новите лади им Бош електроника, която се грижи за абсолютно всичко в колата
та там при 15 мин работа на място, се показа разход от 1.780 л на час
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2007 11:42 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Само тънко да вметна...BOSCH не струва.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2007 11:59 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Чак абсурдно ми изглежда
Цитат: Само тънко да вметна...BOSCH не струва.
Ми ние защо сме с Бош 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Нед Юли 15, 2007 6:50 am |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
Цитат: Ми ние защо сме с Бош Embarassed
до колкото знам-ХИТАЧИ 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Нед Юли 15, 2007 6:53 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Със сигурност поне на АВС-то пише Бош,а буксите били Хитачи 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Нед Юли 15, 2007 7:04 am |
|
|