Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Колко гори бензинов двигател на празен ход? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Верно че малко тъп въпрос, ама ми е интересно да разбера, да кажем 2.2 или 2.5 литра на субару, има ли някои някакви технически данни за това. Разход на обороти в литри/час примерно, или някаква друга дименсия, не знам.

Пон Окт 02, 2006 2:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз залагам на нещо от сорта на литър на час... :roll:

Пон Окт 02, 2006 8:18 am
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
Аз залагам на нещо от сорта на литър на час... :roll:
Ами толкова някъде, защото компетентен човек ми е казвал, че е изчеслено, че една Жигула за да се движи с 80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра, така че като имаме впредвид, че двигателя е на място 1 литър, литър и половина, по простата причина, че все пак си е големичък (изчислението важи за Лада 21011 с 1300 кубика мотор).

Пон Окт 02, 2006 10:37 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Някой друг няма ли да напише мнение? Аз лично залагам на повече от литър, дори към 3 литра. Онзи ден попаднах в задръстване, и за около 2 часа и 30мин съм минал 1км. Даже на моменти гасих колата, защото нямаше смисъл да работи. После си засякох разход, и ми даде около 5-6 литра в повече от нормалното за изминатите до него момент около 200км. Вярно че бензина тука е по-калпав, ама поне в момента не е толкова скъп :)

Пон Окт 02, 2006 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
...Видял си ти калпав бензин :lol: :lol: :lol:

И аз предполагам, че е около 3л на час.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Окт 02, 2006 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 188
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ImprezaSTI написа:
80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра,.

По тази логика излиза че тази лада е най икономичния автомобил в света, за да поддържа тази скорост е необходимо натоварване /да подаваш газ/, защото все пак има въздушно съпротивление, съпротивление при тракцията и в зависимост от настройките на сходимост също се увеличава или намалява съпротивлението в тракцията и оттам е съвсем естествено че за да се движи трябва да се дава газ, по принцип колата не харчи почти нищо когато се спуска по наклон на скорост, защото тогава е прекъснат притока на гориво и влиза само въздух в цилиндрите, така че това с двата литра не е съвсем вярно.

П.С. Мисля че за един час разхода може да стигне пет литра на място, при положение че ще работи перка на вентилатора и още някой и друг консуматив, като парно ако е през зимата на някоя неизвестна полянка :))) стерео и дежурно осветление ....

Вто Окт 03, 2006 12:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Съгласен съм със focus, за разход от порядъка на 5 литра, може моя и там да е бил накъде, ама сега нали е по-хладно и си викам, абе от студеното ще е, не може така да гълта на празен ход. Но май излиза че е в рамките на нормалното ;) Абе както и да е, изгорен бензин - изпита ракия, не можеш да го търсиш повече, няма го ;)
Айде Наздраве !
Че тука ракиено време :)

Вто Окт 03, 2006 1:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Рейтинг: 78
Отговори с цитат
Пост 
.. мисля че пропускате най важното .. а то е че когато работи на място .. най голямо значение има обема на двигателя .. тук нямаме различни режими на работа .. 99% от двигателите са със сходен оборотен режим на празен ход .. знае се съотношението бензин/въздух което "гони" компа ..
.. затова според мен на 90% зависи от кубатурата разхода на място .. останалите 10% са всички останали фактори ..

Honda CBF 1000 '06 - продава се
Triumph Tiger 800 XCX '19

Вто Окт 03, 2006 10:09 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Пост 
Точно тия дни при нас гласуват закон за работа на двигател на място. Как те хванат да си на idle повече от 3 минути и .........$125 честитка.

Виждаш ли какво става ? Когато една държава си има закони, тя, щеш нещеш, си мисли и за твоята кесия......да си спестиш някой грош от работа на двигателя на минимални обороти.

Вто Окт 03, 2006 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Лелее, верно ли, дано тука не го гласуват това. Те първо да си опраят мостовете да не падат тукашните, и тогава да мислят за работата на празен ход :)
Nick я кажи при вас сол ли хвърлят зимата по улиците както тука, или пясък. Защото имам познат който е отдавна тук, и ми каза че във вашата провинция е имало нещо като референдум, и хората са избрали да се хвърля пясък а не сол. А ти говориш за "солена държава" и затуй викам да те питам и да ти кажа какво знам ;)

Вто Окт 03, 2006 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Пост 
Миналата зима беше сол. Сега ако са гласували нещо - не знам. При солта интересното е, че мостовете ги сменят през няколко години и като изсъхне магистралата ако си нямаш въздушен филтър за кабината, направо си дишаш сол.

Вто Окт 03, 2006 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
fokus написа:
ImprezaSTI написа:
80 километра в час на равна повърхност без да ускорява, са и необходими около 2 литра,.

По тази логика излиза че тази лада е най икономичния автомобил в света, за да поддържа тази скорост е необходимо натоварване /да подаваш газ/, защото все пак има въздушно съпротивление, съпротивление при тракцията и в зависимост от настройките на сходимост също се увеличава или намалява съпротивлението в тракцията и оттам е съвсем естествено че за да се движи трябва да се дава газ, по принцип колата не харчи почти нищо когато се спуска по наклон на скорост, защото тогава е прекъснат притока на гориво и влиза само въздух в цилиндрите, така че това с двата литра не е съвсем вярно.

П.С. Мисля че за един час разхода може да стигне пет литра на място, при положение че ще работи перка на вентилатора и още някой и друг консуматив, като парно ако е през зимата на някоя неизвестна полянка :))) стерео и дежурно осветление ....
Ами всъщност е така, ще се допитам до човека, изчислени бяха конските сили, ама аз не помня с точност колко бяха, но той сам ми каза, че за тази мощност ще й трябват около 2 литра. :wink:

П.П Няма да ти се обяснявам, достатъчно навътре в нещата си, но наистина на доцент Емил Панчев мога да му вярвам. :)

Вто Окт 03, 2006 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Днес разглеждах една новичка Фабия дизел SDI, и на място, компа показваше разход 0,5 л. за час, пежото ми харчеше не повече от литър два, разликата идва от системата на впръскване, налягането на помпата при шкодичката е доста по голямо но за сметка на това разпрашаването е по качествено, и оттам разхода значително по малко, тя харчи нищожните 4,5 л. на сто при средна скорост 90км/ч., пътя е София Варна и обратно, за разработка, струва им се че ще падне повече след втората смяна на маслото, почти съм впечатлен :shock: по принцип бензиновия изисква повече калории при ниски обороти заради самия бензин, той си има качества които не могат да се променят.... възпламеняемост и т.н. всъщност предполагам знаете за новия екобензин спрягат го медиите като заместител на петролния, любопитен съм дали ще им развитие:)

Вто Окт 03, 2006 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Има големи разлики в разходите на празен ход при дизелови и бензинови мотори, туй и аз го знам :) Теоретично не мога да го обясня, ДВГ-то не е моя специалност ;)
Nick туй за солта не бях се замислял че се диша, гадно звучи. А за мостовете дето ги сменят, те сигурно само почистват от корозия и пребоядисват металните конструкции. Ама си мисля че ако има пукнатини в асфалта и попадне сол в цепнатини на бетона и стигне до арматурата може спокойно да корозира, и после моста - туп, на земята. Както стана оня ден тука с един от мостовете в съседен град.
Абе я кажи, туй какво ще рече, да си 3 минути на idle. Малко двузначно звучи това, пък да не говорим че като си на светофар, и не ти дойде реда на зелено и чакаш следващото, ей ти ги минали 4-5мин. Странни тъпотии измислят тука управниците, понеже се чудят как да отчитат дейност.

Вто Окт 03, 2006 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На тази шкодичка показва всичко отделно, в смисъл колко е разхода на място литър/час, отделно колко е литър/км. и затова мисля че може да му се има вяра, понеже не знам при теб как е било да питам има опция да ти смята за време а не за км.? Освен това има там доста работи дето са интересни но не ги разгледах подробно има замерване от последното тръгване, през целия пробег и още разни колко остава до бензиностанция ... харесва ми когато колата смята вместо мен :)

Сря Окт 04, 2006 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
така, бях случайно свидетел на един полеви тест....ставаше дума за ЛАДА НИВА 04/2007, която беше под наблюдение с игиналния комп за тестове на завода Лада, едн амалка черна кутийка с ЛЦД дисплей...
ако не знаете , да знаете, щото и аз не занех, в новите лади им Бош електроника, която се грижи за абсолютно всичко в колата

та там при 15 мин работа на място, се показа разход от 1.780 л на час

Съб Юли 14, 2007 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост