Може да ме оборите за някои неща, но има разни хора – разни идеали. Дано да помогна на тези, които не искат да се пре..ът с кола от автокъща. Та моите разсъждения за купуване на кола и по точно Субару са следните, първо бих погледнал обявите във форума, лошото е, че няма само раздел за коли и се налага да прегледаш 5-6 страници, след като се насочиш към дадена обява задължително прочети постовете на продавача, по тях може да се добие представа за любовта и грижата на собственика към колата си (все пак за истинският стопанин е по-важна колата от жената, жени не ме линчувайте и споко вашият мъж се различава от другите маниаци

). На второ място бих пуснал тема в „купувам” с параметрите които ме интересуват, 90% от предложенията ще са коректни, защото форумните коли се познават и ще е трудно да излъже човек без да го разконспирират. На трето място, просто бих си вдигнал задника и бих отишъл пред някой от „белите сервизи”, направо бих ги изредил всичките и бих разгледал личният им автопарк, предполагам всичките карат Субару, цените ще са високи, но пък ще са перфектно поддържани (ако ми трябва тунинг, точно там му е мястото да го намеря), а тези механици познават де що има читаво на територията на родината ни. На четвърто място бих потърсил услугите на няколкото доверени форумни лица, които се занимават с точно това, да докарат на хората качествени коли (комшията от другия вход, който докарва коли няма да ви свърши работа, той може да е виждал Субару на снимка, но не е наясно с тези коли, това е СУБАРУ все пак, и то ВАШЕТО СУБАРУ). Всеки си избира от кой номер да започне, аз бих тръгнал от N-3. И трябва да се знае, че цената на хубавата кола е по-висока от тази по автокъщите и по-висока от тази която ни се иска. А и да се знае, харесал съм си една, ама няма да ви казвам, че току виж съм събрал пари и съм се обзавел със Субару, обява от частно лице, снимка пред „бял сервиз”, коректно написал какво и с какво е заменил, кои консумативи и кога са сменени, абе наясно сте какво са „достатъчни данни” (как пък тия автоджамбази не се научиха на едно Субару кои консумативи задължително се сменят, дори преди да я измиеш от калта), а не като малоумните писания, като „уникат”, „фабрична газ”, „всичко му работи”, „180000 км.(примерно)”, „единствен собственик”, „лекар я е карал до пациентите на две преки”, „бабичка е носила цветя на гроба на мъжа си и я е карала с 80 км/h, на първа

” и тем подобни глупости, лъснати коли също подминавайте.
И не се плашете от юркани коли, аз навремето взех една марка, която я мият без вода, че много ръждясва, две седмици вървеше из града на безкоз преди да я купя, всеки викаше да не я вземам, е две години продължи и в моите ръце традицията „яко газ” и устиска, ама яко газ, при 6500 превключвах следваща предавка( от къде да знам, че можело и под тия обороти) и това целогодишно и на студен двигател, после новият собственик катастрофира с нея и за части. А в същият момент един комшия взе една кротена, та чак пенсионерската карана из града и след две седмици хвърли двигател, явно само са му я „закрепили” колкото да я вземе.
Малииии, всичкото това аз ли го написах?
Дано не съм ви отегчил.
Има и още точки по които човек може да поразсъждава, ама стига толкова засега от мен.
Лека вечер!