Имаше подобна тема, но като четох там симптомите са малко по-различни при мен и засега не намирам решение.
Става дума за Аутбек 2001 г. Колата нормално поддържа 700 оборота при изключена скорост на свободен ход, няма проблеми с оборотите при движение. Когато колата е изключена от скорост и работи климатроника при изключване на компресора оборотите падат понякога от 800-900 на малко под 700 и в този момент леко притриса и понякога гасне. Ако в този момент дам газ оборотите се стабилизират. До момента са направени следните проверки:
- при Дани на компютъра не показа грешки
- изчистено е стъпковото моторче - няма разлика
- пробвах с друго работещо стъпково моторче - няма разлика
- пробвахме с друг датчик, който се намира почти по средата върху колектора (малко като жена обяснявам, но не запомних как се казва, май дебитометер ми казаха) - няма разлика
- провериха вакуумните маркучета - ОК са
- сменени са свещите преди около 2000 км. с хубави свещи от колегата Божо (благодаря още веднъж).
- сменени са и кабелите преди 2 дни
Предложения и предположения:
1. Посъветваха ме евентуално да се свали дросела и да се почисти - още не е направено
2. ---някакви други идеи и предположения да имате? Явно ще е с опит -проба/грешка, но поне да е в правилната посока
Ще бъда благодарен на отзовалите се!