Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем с оборотите при свободен ход 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря за съвета, аз също мислех да отида при специалист за климатици - Стенли, да видим той какво ще каже. А пък той си е и маниак на Субару, та може там да намеря решение :smt023

Вто Фев 08, 2011 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
.......или по-скоро нещо като бендикс, че има и нещо като електромагнитен съединител, може и там да е проблема. явно компютъра решава че компресора трябва да спре да товари ......

Горе, долу това имах предвид, може да не отцепва навреме и: датчик-изключвателя за свръх налягане, съвсем механични истории-лагери, бутало на компресора и т.н. като една от възможните причини.

ivodanov написа:
Ако компресора затяга - това ще се проявява по всяко време.

Няма, просто по някое време изключва-не точно когато трябва и когато се очаква -но наистина е малко вероятно.

ivodanov написа:
Не знам дали има връзка, но от от известно време имам леко "сълзене" на антифриз от гарнитурите на главата. Като казвам леко - за 4 месеца съм долял около 200 мл. антифриз.

Не знам, но е възможно...А извън темата, 200мл антифриз за летните месеци си е нормално или теча е 'доказан'...

За чистенето на настройки и грешки би трябвало да стане и със откачане клемите на акумулатора за 15+ минути.

Вто Фев 08, 2011 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Теча съвсем скоро го установих, имаше капка антифриз на болта под картера, но не оставя следи под колата, т.е. просълзява по малко. За механичните възможни проблеми ще почна да ги проверявам при специалист (на първо време при Стенли, да чуя неговото мнение), но ми се видя странно, че не се проявявиха веднага след изчистването на настройките, тогава и до днес всичко беше ОК. Разбира се, има възможност и да е съвпадение, но не вярвам много-много на съвпаденията ....
Между другото пробвах и да навия волана докрай - нямам промяна в оборотите?! Не знам дали е нормално...
Ще пробвам да изчистя хубаво и стъпковото моторче по инструкциите в подобна тема тук някъде.

Последна промяна ivodanov на Вто Фев 08, 2011 9:58 pm, променена общо 1 път

Вто Фев 08, 2011 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
изчистването на грешките изчиства и всички текущи параметри в резултат на адаптивната самообучаваща се програма на компютъра и го вкарва в режим фабрични настройки, които са далеч от оптималните. това може да доведе до много голяма промяна в поведението на двигателя, може и да не се усети. през следващите няколко ( стотин ) километра компютъра се самообучава наново и е възможно в резултат на това самообучение проблема отново да се прояви. той си е бил там, но поради неефективния режим на работа просто е бил прикриван.
а може написаното до тук изобщо да не е вярно в конкретния случай.

Вто Фев 08, 2011 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...но е възможно тези фабични настройки да са много по-оптимални от тези до които стига по-късно двигателя в резултат от грешните показания на някой датчик. Имаше едни броячи за корекция един краткосрочен и един дългосрочен... абе трябва някой да види параметрите какви са през обд, не само да се трият грешките.

Сря Фев 09, 2011 5:29 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проверявахте ли датчика за положението на дроселовата клапа (ТПС)?

Чет Фев 24, 2011 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
patko написа:
Проверявахте ли датчика за положението на дроселовата клапа (ТПС)?

Хм,доста чуствително място. :lipseal:

Съб Фев 26, 2011 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Имаше подобна тема, но като четох там симптомите са малко по-различни при мен и засега не намирам решение.
Става дума за Аутбек 2001 г. Колата нормално поддържа 700 оборота при изключена скорост на свободен ход, няма проблеми с оборотите при движение. Когато колата е изключена от скорост и работи климатроника при изключване на компресора оборотите падат понякога от 800-900 на малко под 700 и в този момент леко притриса и понякога гасне. Ако в този момент дам газ оборотите се стабилизират. До момента са направени следните проверки:
- при Дани на компютъра не показа грешки
- изчистено е стъпковото моторче - няма разлика
- пробвах с друго работещо стъпково моторче - няма разлика
- пробвахме с друг датчик, който се намира почти по средата върху колектора (малко като жена обяснявам, но не запомних как се казва, май дебитометер ми казаха) - няма разлика
- провериха вакуумните маркучета - ОК са
- сменени са свещите преди около 2000 км. с хубави свещи от колегата Божо (благодаря още веднъж).
- сменени са и кабелите преди 2 дни

Предложения и предположения:
1. Посъветваха ме евентуално да се свали дросела и да се почисти - още не е направено
2. ---някакви други идеи и предположения да имате? Явно ще е с опит -проба/грешка, но поне да е в правилната посока :D

Ще бъда благодарен на отзовалите се! :smt100

И аз го имам същия проблем като колегата ivodanov! Kakво ли не съм направил къде ли не съм ходил вече 2ра година съм с този проблем, вече взех да свиквам!

Нед Фев 27, 2011 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След много време с помощта на Краси (благодарности за диагностиката!) се установи, че кабелите са лоши и проблемът е бил в тях. Нови кабели и проблемът с оборотите при включен климатик се решиха. Кабелите не бяха пробили, но не бяха оригинални и на едното краче на бобината имаше окисление.
Сега всичко е ОК :beer:

Пон Сеп 02, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2