Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  >
 Какви зимни гуми да си сложа? 
Автор Съобщение

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мое мнение е, че най-добре е е да се спазва оригиналния размер при всеки сезон. Или може да се отиде малко по-надолу в размерите, но разликата в диаметрите да не много повече от около 10 мм. През зимата трябва да има място за сняг, лед, вериги и пр. А за резервната гума си е вярно, но и без това тя най-вероятно ще е с друга шарка и лятна, така че при всички положения ако се случи тя ще е различна.

Съб Ное 23, 2013 7:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, имам нужда от малък съвет.
Единият тип гуми са коментирани в темата, но за другият не видях нищо.

Въпросът ми е кой от двата модела бихте ми препоръчали.
Интересува ме гумите да са ефективни на сняг, но също така ми се налага да пътувам доста и по асфалтови пътища.

1. Continental TS 830 P MO 91H

- преглед
Новата ContiWinterContactTM TS 830 P – сигурност през зимата с мощни автомобили.

Изключителна спирачна сила на мокри и заледени пътни настилки

Високата степен на твърдост на блоковете на протектора в средната част и в периферията и голмемият брой ламели с оптимизирана конструкция от адхезионни ръбове гарантират изключителни спирачни харакетристики на мокро, също като на сняг и лед.

По-добро зацепване на сняг

Големият брой блокове и ламели в раменните области и използването на „заключващи“ синусовидни блокчета на ламелите образуват по-голям брой адхезионни ръбове и повишава тягата върху сняг.

Дълъг живот

Благодарение на равномерното разположение на твърдата част в блоковете на протектора и равномерната дистрибуция на контактното налягане гумата ContiWinterContact™ TS 830 P показва по-ниска степен на износване и по-равномерно изтъркване. Резултатът естествено е по-дългият живот на гумата.

- работа с ESC

Оптимизирана за безопасни моторни системи

Гумата ContiWinterContactTM TS 830 P бе проектирана за хармонична работа с електронните стабилизиращи системи (ESC или ESP).

Разяснение на системата ESC:
Под влиянието на страничните сили електронната система ESC контролира и влияе върху спирачната сила на едното колело и по този начин се стабилизира автомобила.

По какъв начин гумите могат да бъдат оптимизирани за системата ESC?
Големият потенциал на електронните системи ESC може да бъде подкрепен от развоя на автомобилните гуми с максимални спирачни качества на зимни пътни настилки.

В какво се изразява оптималния характер на дизайна на гумите в подкрепа на системите ESC?
Спирачните характеристики на гумите и произтичащите от това качества на системата ESC са оптимизирани чрез правилното ориентиране на максималния брой блокове и ламели напречно по посока на движението.

- резултати от тестовете

"Високо препоръчвана" (Победител в теста)

Sport Auto 11/2009

"Високо препоръчвана"

Auto Bild Sportscars 11/2009

- технически детайли

Спирачки

Характеристика: Голям брой ламели.
Влияние: Оптимално разположение на ръбовете на зацепване.
Предимство: Изключителни спирачни характеристики на мокри повърхности, сняг и лед.

Зацепване

Характеристика: Голам брой блокове и ламели в раменните области. Използване на „заключващи“ синусовидни блокчета на ламелите.
Влияние: Повече адхезионни ръбове, по-добър въртящ ефект в снега, по-дълбоко взаимодействие сняг/сняг – кохезионни сили.
Предимство: Увеличение на взаимодействащите сили „сняг/сняг“, повишаване на тягата върху сняг.

Сняг – прецизно управление

Характеристика: Голям брой напречни ръбове в протектора
Влияние: Подобрено управление на прав участък върху сняг благодарение на множеството зацепващи ръбове в периферията
Предимство: Подобрено управление и хендлинг на сняг

Аквяпланинг

Характеристика: По-кратък път на отвеждане на водата в перифериата благодарение на формата на контактната площ
Влияние: По-бързо оттичане на водата
Предимство: Висока защита от аквапланинг

Хендлинг на суха пътна настилка

Характеристика: Разделяне на протектора
Влияние: Висока степен на здравина на протектора, добра основа на отделните блокове
Предимство: Подобрен хендлинг, изключително добро поведение на писта

Километров резултат

Характеристика: Равномерно разположение на твърдия материал в протектора
Влияние: Равномерна дистрибуция на контактното налягане
Предимство: По-слабо и по-равномерно износване, резултат на това е по-дългият живот на гумата

2. Continental TS 850 91H

- преглед

Заради Вашата безопасност се занимавахме и с най-малките детайли.

ContiWinterContactTM TS 850 - Нови зимни гуми за компактни автомобили и автомобили от среден клас

Новата гума ContiWinterContact TS 850 се впуска по пътищата, оборудвана с цяла редица иновативни технически характеристики. На типичното зимно пътно платно дори предлага по-добри характеристики на зацепването, отколкото нейния предшственик, по-кратък спирачен път върху мокра повърхност, подобрен хендлинг, по-дълъг срок на употреба и още по-намалено съпротивление при търкаляне. Инженерите на фирма Continental искаха да създадат по-безопасна, по-икономична и по-екологична гума, затова се насочиха към целта елементите на конструкцията да бъдат наистина на изключително високо ниво.

- технически детайли

Оптимално спиране и управление през зимата.
Големият брой ръбове на блоковете и ламелитеувеличава тракцията и спирачната мощност върху сняг и лед. Едновременно с това имаме и по-голям брой ръбове, които при завиване или при престрояване в друга лента при високи скорости могат да пренасят латералните сили. По този начин се осигурява съвършен хендлинг и изключителни характеристики на зацепване дори и при екстремни ситуации на шофиране.

Кратък спирачен път и върху замръзнало пътно платно.
Високият брой блокове и ламели благодаения на високата степен на ламинация проникват през тънкия филм вода, който се образува върху леда. Подобно на чистачките. Това допринася за изключителната спирачна мощност. Тези гуми ще Ви помогнат да спрете по-бързо.

Удобно каране и ниско съпротивление при търкаляне.
С помощта на по-твърдите издатини и подсилване на петата при завиване латералните сили се пренасят по-добре; по-разтегаемата част от страничната част на гумата донася по-малка загуба на енергия, тъй като при контакта с пътното платно не се стига до значителна деформация. Резултатът от това е удобно каране, перфектен хендлинг и по-ниско съпротивление при търкаляне.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Continental TS 850 91H
product_21200.jpg
product_21200.jpg [ 10.79 KiB | Прегледано 1553 пъти ]
Коментар на файл: Continental TS 830 P MO 91H
continental_contiwintercontact ts 830p_b_t.jpg
continental_contiwintercontact ts 830p_b_t.jpg [ 115.68 KiB | Прегледано 1553 пъти ]

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/
Съб Ное 30, 2013 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз сложих поради липса на Continenal съм с Bridgestone LM32 пък да видим

Пон Дек 02, 2013 10:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Нов фен
Отговори с цитат
След дълго чудене аз заложих на Uniroyal ms plus 77 в оригиналния размер 215/60/16. Засега отзиви нямам, ще броим пилците на пролет :D

Пон Дек 02, 2013 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 59
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Arkidqkono написа:

Интересува ме гумите да са ефективни на сняг, но също така ми се налага да пътувам доста и по асфалтови пътища.

Аз избрах 1. Continental TS 830 P, то не е и избор, защото TS 850 никъде не намерих в България за моя размер 215/55/17R
Щях да взема Vredestein Winter Xtreme, но за мое голямо учудване зимните гуми свършили. Сезонът е свършил за Диана, Примекс, Медина-мед... от където и ги взех тези. От януари вече ще гледам летните гуми.

Пон Дек 02, 2013 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
freehippie написа:
След дълго чудене аз заложих на Uniroyal ms plus 77 в оригиналния размер 215/60/16. Засега отзиви нямам, ще броим пилците на пролет :D

Според тази класация http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821 са много добър избор. Мислех си и аз за тях, но трябваше да чакам за доставка, а вече 1 месец ми писна да ме мотаят - има, няма, има няма.

Пон Дек 02, 2013 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Forester, 2.0, 2006
Телефон: 0878 45 42 96
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз взех от Диана Vredestein Winter Xtreme. Имаха само 6 бр. налични и след мен са останали 2. Sorry JORO ако съм взел "твойте". Бая се чудих и четох докато ги взема, но добре че не съм се забавил повече.. За сега на мокро са супер. Чакам снега ;)

Пон Дек 02, 2013 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
adddt написа:

Със кола на предно успях да се кача на Узана преди снегорина, задминах го на първото село и напред нямаше следи от кола. Сега тепърва ще ги пробвам на сняг и не мога да се изказвам много категорично, но на мокър асфалт с температури около и под нулата не съм карал нищо по-добро. Малко са шумни на ниски скорости....повече от UG7+ примерно, но на мен не ми пречи.

Нед Дек 08, 2013 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:

Цитат:
Сега тепърва ще ги пробвам на сняг и не мога да се изказвам много категорично, но на мокър асфалт с температури около и под нулата не съм карал нищо по-добро

Потвърждавам казаното. На сняг също се представят изключително добре и няма да съжеляваш.
На мен също са ми малко шумни, но няма пълно щастие.

Поздрави

Нед Дек 08, 2013 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Миналият сезон карах Нокиан,бях доволен,но размера не ми отговаряше 205-50-17.Сега взех Мишелин Пилот А4,още не съм ги изпробвал на сняг.Карах извънградско не са шумни,бордовете изглеждат меки,дано са добри на сняг и лед.Моля който е карал модела да даде мнение.п.с.215-55-17 забравих да обявя размера.

Нед Дек 08, 2013 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
:D

Прикачени файлове:
IMG_0966.JPG
IMG_0966.JPG [ 201.6 KiB | Прегледано 1286 пъти ]
Нед Дек 08, 2013 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Хулиган, а смееш ли да кажеш на коя кола ще ги сложиш? :D

Нед Дек 08, 2013 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Готов си за рали Норвегия :cool:

Нед Дек 08, 2013 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Хулиган, а смееш ли да кажеш на коя кола ще ги сложиш? :D

На Шкодилака?

Нед Дек 08, 2013 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще ги сложи на другата ежедневка :D

Нед Дек 08, 2013 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Разчитай на мен
Отговори с цитат
StefanK написа:
Аз взех от Диана Vredestein Winter Xtreme. Имаха само 6 бр. налични и след мен са останали 2. Sorry JORO ако съм взел "твойте". Бая се чудих и четох докато ги взема, но добре че не съм се забавил повече.. За сега на мокро са супер. Чакам снега ;)

Браво на теб!

Единия ден отивам и има 16 броя, на другия 0 от всичко. Не знаех, че гумите свършват толкова бързо, вече ще знам.

Вто Дек 10, 2013 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги в Диана , са малко зле на мен ми искаха да си платя доставката от спиди :idea: :idea: :idea:
защото моят размер го имаше само в пловдив/бургас и като отказах ги чаках седмица +
но така е като моят размер е разли§ен.

Вто Дек 10, 2013 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Joro написа:
Arkidqkono написа:

Аз избрах 1. Continental TS 830 P, то не е и избор, защото TS 850 никъде не намерих в България за моя размер 215/55/17R
Щях да взема Vredestein Winter Xtreme, но за мое голямо учудване зимните гуми свършили. Сезонът е свършил за Диана, Примекс, Медина-мед... от където и ги взех тези. От януари вече ще гледам летните гуми.

TS 830 P имат предпазен борд, но се намират малко по - трудно, а ги искам тези гуми много.
Докато TS 850 нямат борд и канали за вода и вече не се отказах от тях за сега поне.
Имам нужда от късмет и успех, за да намеря TS 830 P - [-o<

Сря Дек 11, 2013 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
TS830P е фантастична гума. От гумите.бг можеш да вземеш с нов дот.

Чет Дек 12, 2013 3:05 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
За съжаление не успях да намеря това което търсих TS 830 P MO, оказа се следното: или гумата ще е с нов DOT и няма да има предпазен борд или ще е с борд и със стар DOT от 2011г.(такава гума за тези пари не бих си взел) или няма достатъчна наличност.

Все пак това, което взех е Dunlop Winter Sport 4D, DOT 2013 с предпазен борд.

Не е това, което толкова много търсих, но се надявам да е добър избор.
Сега чакам сняг, за да видя резултатите пък здраве да е....Както казваше един колега във форума " МРЪСНА ГАЗ С ЯКО ПОТФРЪГАНИЕ''

Чет Дек 12, 2013 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  >