Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  >
 Моторно масло за Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
И аз да кажа с какво карам....
Отначало сложих Мотул 5в30 - гореше го, след това Мотул 5в40 - не пипаше и после минах на Яко 10в40 :)
Yacco 10w40 - Пета, шеста смяна. Много доволен и почити не пипа масло 2.5-цата. Само като я газя много - тогава...
Със същото карам и друг двигател - 1.5 втек-е, пак без ядове (първа смяна).
Замслям се за Q8, но ще видим :)

Вто Юли 31, 2012 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Q8 само 10W50 иначе не си струва да заменяш Якото....според мен.

Вто Юли 31, 2012 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
10W60 рейсинг на Селения бива.

Вто Юли 31, 2012 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Рейтинг: 0
Нов фен
Скоро ми предстои смяна на маслото и реших да поглезя Импрезата с 300V серията - взех това:

Изображение

Не знам каква е разликата със старата серия , тази била най-новата - Ester Core! А сега все още съм с Мотул 8100 x-cess и си е ОК , ама пусто любопитство!!!

Вто Сеп 11, 2012 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Разликата в цената е съществена. Пиши после впечатленията си. :)

Чет Сеп 13, 2012 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Нов фен
Ще го сменям октомври и ще драсна някой ред!
А между другото ми попадна това:
Motul 300V is a 100% synthetic racing lubricant specially developed for racing drivers, with two key aspects in mind - increase in power and reliability. Motul 300V carries “ESTER Core” technology which gives the machine an increase of 7hp – a dream of a Racing Driver, together with many other facets rallied around. By simply using Motul 300V, a driver can reduce the lap time by increasing the power of the car by 7hp, fuel efficacy and durability of the engine in the long run.

7 коня отгоре...само от масло!? Дали?

Пет Сеп 14, 2012 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
по принцип може и повече да качи... но е доста относително
намаляване на триенето > увеличаване на мощтността на теория

по-принцип обаче първото и най-добро в момента естерно масло е АМС ойл, но за 0w30
дават му за една година 35 хиляди мили !!!!

Пет Сеп 14, 2012 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Някой, освен мен ползвал ли е това масло:
Прикачени файлове:
IMG_0906.jpg
IMG_0906.jpg [ 129.07 KiB | Прегледано 1893 пъти ]

Мнения!?

Нед Сеп 16, 2012 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Здравейте, колеги.
Както предполага темата и аз ще се включа с един пост за моторно масло. Миналата година след като се сдобих и аз с моето Subaru Legacy 2.5GX 2000г. :) Както много други колеги и аз поставих газова уредба- газов инжекцион Romano N. Засега нямам някакви проблеми свързани с монтажа и работата на тази газова и се надявам и занапред да е така. Тогава я наляха с това масло- "Motul Specific CNG/LPG 5W40". Досега не съм имал и проблеми с това масло...не че съм навъртял и голям километраж де. Въпросът ми е следния: какво мислите за това масло и тези които са го ползвали какви наблюдения имат? :) Мерси предварително.

П.С. Пращам ви и линк към въпросното масло. http://www.prospeed.bg/bg/product/4470/0

Поздрави, :)

Нед Сеп 16, 2012 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Здравейте колеги,

Карам Subaru дизел и досега съм използвал само сервиза в Горубляне по обясними причини. Сега обаче колата вече не е в гаранция и съм се зачудил за избор на сервиз и консумативи за обслужване на 90к. Доколкото разбрах сервиза на Любо в Люлин заслужавал доверие и май ще се насоча натам. Остава проблема с маслото и филтрите, като за маслото почти съм се спрял на Мотул. Откъде обаче да си взема читаво масло и филтри? В сервиза преглеждат ли колата по чек листа на Субару за 90к или само сменят маслото и филтрите? Ще си задам въпросите и към сервиза като се обадя тази седмица, но бих се радвал на отзиви от колеги, ползвали Мотул и сервиза в Люлин. Интересува ме и дали имат софтуер за зануляване на сервизния период в компютъра на колата?

Поздрави :)

Пон Ное 05, 2012 8:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Bat_Koko1 написа:
Здравейте, колеги.
Както предполага темата и аз ще се включа с един пост за моторно масло. Миналата година след като се сдобих и аз с моето Subaru Legacy 2.5GX 2000г. :) Както много други колеги и аз поставих газова уредба- газов инжекцион Romano N. Засега нямам някакви проблеми свързани с монтажа и работата на тази газова и се надявам и занапред да е така. Тогава я наляха с това масло- "Motul Specific CNG/LPG 5W40". Досега не съм имал и проблеми с това масло...не че съм навъртял и голям километраж де. Въпросът ми е следния: какво мислите за това масло и тези които са го ползвали какви наблюдения имат? :) Мерси предварително.

П.С. Пращам ви и линк към въпросното масло. http://www.prospeed.bg/bg/product/4470/0

Поздрави, :)

Коко,

аз ползвах такова масло преди,колата не се "почувства" добре...за 5000км се зацапаха датчиците на ВВТИ-то,капачката за маслото беше се напълнила с някаква каша (като грес)цялата от долу..

след като смених маслото и грешката изчежна за ВВТИ-то и за 13х.км. нямах нито каша нито грешка.

това масло за газови системи нещо не ми допадна.

Пон Ное 05, 2012 9:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
На мен като цяло Мотула нещо не ми допадна, не знам защо но колата го пипаше, близо литър смукна за 12К, сега съм с друго пак 5/40 и не го е пипнала за вече 11К и е за смяна.

Пон Ное 05, 2012 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Към DragoM: Аз карам с Yacco Lube DE 5x30 , защото с Мотула харчеше масло, филтри и горивен филтър от Mahle-knecht . Трябва да ти занулят ДПФ-а . Имаше процедура с натискане на копчета и педали ама забравих къде я публикувах

Пон Ное 05, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
mirovarna написа:
Към DragoM: Аз карам с Yacco Lube DE 5x30 , защото с Мотула харчеше масло, филтри и горивен филтър от Mahle-knecht . Трябва да ти занулят ДПФ-а . Имаше процедура с натискане на копчета и педали ама забравих къде я публикувах

Благодаря. И от къде да си ги закупя тия благини? Питам за цялостно обслужване, защото на 90к маи доста неща се правят.

Пон Ное 05, 2012 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Ако правиш цялостно обслужване, се сменят всички флуиди и филтри. А, ако си сменял редовно консумативи, на 90к се сменя само масло на двигателя с филтъра, въздушния, на климатика и спирачна течност. :good: Маслото Yacco, се предлага в темата за "Сервизи и магазини". Прочети тук viewtopic.php?f=10&t=10187

Пон Ное 05, 2012 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GX
Нов фен
DragoM написа:
Здравейте колеги,

Карам Subaru дизел и досега съм използвал само сервиза в Горубляне по обясними причини. Сега обаче колата вече не е в гаранция и съм се зачудил за избор на сервиз и консумативи за обслужване на 90к. Доколкото разбрах сервиза на Любо в Люлин заслужавал доверие и май ще се насоча натам. Остава проблема с маслото и филтрите, като за маслото почти съм се спрял на Мотул. Откъде обаче да си взема читаво масло и филтри? В сервиза преглеждат ли колата по чек листа на Субару за 90к или само сменят маслото и филтрите? Ще си задам въпросите и към сервиза като се обадя тази седмица, но бих се радвал на отзиви от колеги, ползвали Мотул и сервиза в Люлин. Интересува ме и дали имат софтуер за зануляване на сервизния период в компютъра на колата?

Поздрави :)

Любо от Люлин наистина е много добър избор :good: . Ползвал съм услугите му - много коректен и разбират какво правят по колата ти, а относно маслата - щом си се спрял на Мотул пробвай в Проспийд. Те са официален вносител на марката и имат богат асортимент - аз съм доволен от тях. :good:

-----------------------

Пон Ное 05, 2012 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
eddy написа:
На мен като цяло Мотула нещо не ми допадна, не знам защо но колата го пипаше, близо литър смукна за 12К, сега съм с друго пак 5/40 и не го е пипнала за вече 11К и е за смяна.

еди,какво е това другото,че ми е интересно,аз ще трябва да сменям скоро и скоро :pardon:

Пон Ное 05, 2012 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Аз напоследък залагам на FUCHS. Немско масло, много богат асортимент - например за автоматици имат над 10-12 вида масла. По спецификации имат масло, което покрива Subaru ATF и Super ATF, нещо, което при другите марки трудно - повечето каталози на масла за 5ЕАТ дават Only Subaru ATF. За хидравликата - препоръката за моята помпа и рейса беше точно определено масло - Dexron 6600 - дексрон 6. От 5-6 години наблюдавам доста коли, ползващи FUCHS и няма една с някакви проблеми. В Австралия е популярно масло, у нас не съвсем. Нашия внос (за БГ) е made in Germany.
A eddy ако не ме лъже паметта ползва Статойл.

Пон Ное 05, 2012 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
valadares написа:
eddy написа:

еди,какво е това другото,че ми е интересно,аз ще трябва да сменям скоро и скоро :pardon:

http://www.kroon-oil.com/nl/ малко известни са, вносителите му ги знам, знам че няма ментета, преди си карах всички коли само с него, идва и на хубава цена 5/40 5л е около 70лв, експериментирах с Мотул и някои други още на други коли и пак съм само с това. До сега с хубави впечатления съм само от него и от Валволин, но на Валволина представителството го взеха преди време Приста и почнаха да го бутилират тук и нямаше нищо общо, сега Еврорали са почнали да го вкарват пак, а на Приста са им взели представителството, та може да пробвам сега пак Валволин, не е ясно, че пък са му сложили една цена, дето Кастрола е по-евтин. Мобила също го хвалят много, но само от офиц вносител мисля Омникар бяха, за Енеоса също има хубави отзиви за сега, предполагам ще е истинско известно време и после ще почнат копията. Като цяло с марковите масла е много рисковано, че имат супер много ментета, а е много голяма пазар и се правят луди пари. Ако взимаш марково поръчвай през интернет, по-скъпо, но пък истинско.
ProSpeed не са вносител на Мотул, Транс нещо си бяха офиц вносители поне по спомен, но според мен с Мотула стана като с БМВ и тн масла, правят много хубави копия в Китай и после тук се продават за оригинални.

six_stars написа:
A eddy ако не ме лъже паметта ползва Статойл.

Статойл и ИГАТ не слагам дори на Пунтото дето го взех за товарене за 650 лв :)

Пон Ное 05, 2012 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 74
Нов фен
Здрасти!За WRX 97'' какво масло ще ми препоръчате? :good:

Вто Ное 06, 2012 8:55 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  >