Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Какви зимни гуми да си сложа?
| Автор |
Съобщение |
|
mango
|
de-cho написа: Взех го с добра отстъпка -160лв на гума за 205 размер, асиметричен...за yokohama-та ми искаха над 200лв на гума. Мисля, че се представя добре - доволен съм  дебело за nokian ? аз тази сабота ми се наложи принудителна смяна на гумички и аз се спрях на тезе, "NOKIAN" WR G2 195/65R15 91T TL добра оферта ми направиха за цената ,а впечатлиния все още нямам кой знай какви ама се даржат добре
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 4:10 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Аз съм Йокохама Геолендър И/Т+ , зимни , но с по-сериозен грайфер от WDrive, стават и за кал. В сравнение с Дънлопа М3 или 3Д са доста по-зле на сняг, шумни са и не спират добре.Може би само за по-дълбок сняг ще имат предимство. Иначе ги намерих на добра цена 200 лева парчето за 16-ки, 215/65/16.
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 4:44 pm |
|
|
|
Vmax
|
mango написа: дебело за nokian ? аз тази сабота ми се наложи принудителна смяна на гумички и аз се спрях на тезе, "NOKIAN" WR G2 195/65R15 91T TL добра оферта ми направиха за цената ,а впечатлиния все още нямам кой знай какви ама се даржат добре За това става въпрос - мисля обаче, че накрая обазначението е XL - подсилени. Ако не е тайна сподели цената, че съм се насочил към точно тоя размер.
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 6:02 pm |
|
|
|
mango
|
така си е ! а цената обявената беше 135лв.- аз ги взех на 120лв. съответно и безплатния монтаж 
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 6:11 pm |
|
|
|
Boki82
Регистриран на: Пет Сеп 18, 2009 3:54 pm Постове: 43 Местоположение: Sofia
Автомобил: Impreza boxer Diesel
Рейтинг: 0
|

bubaru написа: Boki82 написа: Колеги искам да споделя разочарованието си от тея невероятни БОКЛУЦИ за които броих 1440 лв.Това не е гума а галош,автомобила е буквално ,като шейна с тях.Сняг,киша,дори просто мокра настилка положението е ужас.За лед просто няма да коментирам  .Дори си пише made in Japan на тях.Приспиране на утъпкан сняг със скорост от не повече 20-30 км положението е критично,как не се шибнах в някой/нещо до сега е цяло чудо.За сравнение другият ми автомобил ( дърта Астра) е "обута" само отпред с нови зимни Debica Frigo2,отзад е със стари летни гуми.В случая при същите условия Астрата ,която дори няма ABS спира отлично ,а дори е само с 2 зимни гуми нисък клас.Има ли вариант да са ми пробутали някой регенерат???  .Летните гумета на Суби също са Yokohama,но с тях автомобила се държи превъзходно на пътя!!!.  .Заради тея боклуци неможах да се насладя на качествата през зимата на любимата ми Импреза  .Другата зима компромиси няма да се правят и ще се наложи да се ръсна пак за нови зимни гуми но този ще заложа н нещо страхотно ,което е изпитано от мен- Dunlop SP Winter Sport 3D. Колеги стойте далеч от зимни гуми Yokohama и по точно конкретния модел ,който съм посочил.  Доста пари си дал.Какъв е твоя размер, предполагам 17-ки ? Да колега 17-ки са :205/50/17
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 6:54 pm |
|
|
|
Parvanov
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 4:19 pm Постове: 40 Местоположение: Русе
Автомобил: Subaru Forester '09
|
mango написа: дебело за nokian ? аз тази сабота ми се наложи принудителна смяна на гумички и аз се спрях на тезе, "NOKIAN" WR G2 195/65R15 91T TL добра оферта ми направиха за цената ,а впечатлиния все още нямам кой знай какви ама се даржат добре Много съм доволен!Мойто фори е с тези гуми и в дъжд и в сняг нямат проблем.
_________________ Forester Boxer Diesel
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 6:56 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|

Boki82 написа: Колеги искам да споделя разочарованието си от тея невероятни БОКЛУЦИ за които броих 1440 лв.Това не е гума а галош,автомобила е буквално ,като шейна с тях.Сняг,киша,дори просто мокра настилка положението е ужас.За лед просто няма да коментирам  .Дори си пише made in Japan на тях.Приспиране на утъпкан сняг със скорост от не повече 20-30 км положението е критично,как не се шибнах в някой/нещо до сега е цяло чудо.За сравнение другият ми автомобил ( дърта Астра) е "обута" само отпред с нови зимни Debica Frigo2,отзад е със стари летни гуми.В случая при същите условия Астрата ,която дори няма ABS спира отлично ,а дори е само с 2 зимни гуми нисък клас.Има ли вариант да са ми пробутали някой регенерат???  .Летните гумета на Суби също са Yokohama,но с тях автомобила се държи превъзходно на пътя!!!.  .Заради тея боклуци неможах да се насладя на качествата през зимата на любимата ми Импреза  .Другата зима компромиси няма да се правят и ще се наложи да се ръсна пак за нови зимни гуми но този ще заложа н нещо страхотно ,което е изпитано от мен- Dunlop SP Winter Sport 3D. Колеги стойте далеч от зимни гуми Yokohama и по точно конкретния модел ,който съм посочил.  Кога са произведени? Особено зимните модели си променят много качествата,ако са "отлежали".Първия сезон,като ги купих,се наложи да карам в пресен сняг по планински път.Тръгнах посреднощ за Холандия от София.Дали шубето ми помогна или гумите-не знам,но имах сняг до под фаровете  Ако помните,че сърбите си правиха тунелите преди Ниш и колите обикаляха през един селски път близо година....та там-близо 20 км.После почти не са виждали сняг йокохамите-само ми надуваха главата по магистралите. Спомням си,че на втората зима,когато карах WDrive, вече имаше разлика-станаха по-тихи ,но и по-слабо държаха.Минах над 30 000 км за две зими.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 7:40 pm |
|
|
|
Markov
Регистриран на: Сря Ное 04, 2009 6:20 pm Постове: 5 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester4EAT Forester2D Legacy2D
|
В началото на сезона сложих Nokian WR G2 XL, 16”. Впечатленията ми са много добри. Препоръчвам ги. Конкретен пример за доброто им поведение е: http://www.youtube.com/watch?v=Q7DTonOrzzA
_________________ Forester 03 4EAT; Forester 2009 2.0D
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2010 4:29 pm |
|
|
|
niki76
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 9:06 pm Постове: 167 Местоположение: Пещера
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
|
|
Аз ползвам йокохама Гуардекс 600 май беше,е нямам грижи никъде досега.Сняг кал,киша минавам и в големи наклони и баири.А правилото цена качество си остават СКАНДИНАВСКИТЕ марки.Тва е .Шарката на китаиската гума е взета от Гиславед норд фрост 3,сега е отстъпена на семперит.
_________________ Рибата винаги кълве повече на отсрешния бряг.
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2010 10:42 pm |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
|
Аз понеже нямах намерения да се вкарвам в снежни приключения тази година си карам с фабричните Yokohama Geolander M+S, обаче след като валя сняг последния път се качих на Витоша и незнайно защо реших да тръгна по един неутъпкан сняг и разбрах защо колеги бяха писали, че за нищо не стават в малко по-сериозен снежен участък, то отдолу имаше и яко корав лед де и мисията ми стана невъзможна с излизането. А беше 5 сутринта - няма ни кола ни човек, пък и се вкопах дооста прилично  Добре, че мина едно БМВ и излезнаха една сурия момчета та с 200 зора я избутахме. А беше смешно като слезна един от младежите, вижда, че е Субару и казва - да не ни лъжеш, че си закъсал За другата зима мисля да съм подготвен вече.
_________________ SUBARU - там, където свършват възможностите на останалите, аз тепърва започвам да се забавлявам
|
|
|
|
| Чет Фев 18, 2010 3:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ако има кой да ми каже моите гуми какви са...  Toyo Tranpath S/U 205/70R15 M+S са, някъде ги водят 4х4, другаде AT, летни, всесезонни... не знам. По 170 лв бяха. Фактът е, че са много здрави - издържали са доста дупки и 1.5 тона кола безпроблемно и вече втора зима /и две лета/ ги карам и съм много доволен. Нарочно ходя да тестваме по сняг с колегите - наравно съм с най-добрите  Сега втората зима може би не са чак толкова добри /не съм сигурен/, но ако изкарат до другата зима /2.5 години/ ще съм съвсем доволен, а за зимата - нови.
|
|
Последна промяна BAlexandrov на Пет Фев 19, 2010 10:52 am, променена общо 1 път
|
|
| Чет Фев 18, 2010 9:18 pm |
|
|
|
Greg4o
|
mgmintchev написа: Здравейте. Това е първия ми сезон с Forester през зимата и послушах съвета на Subaru-Пловдив за зимните гуми. Сложих Yokohama Geolander IT 215/65/16 - навъртях 5000 км с тези гуми и мога само да кажа че са по тихи и по добре държат на сняг, кал и лед от всичко което съм слагал на други автомобили преди. На леката кола Ситроен Ксара имам Michelin Alpin и съм много доволен, но пределено Yokohama Geolander IT са чудесен избор за зимата. mgmintchev написа: Гумите ги взех от Subaru - Пловдив с -15% отстъпка за 204 лв на гума ( Yokohama Geolander I/T+ , 215/65/16). Да де много добра цена ако и държат както казваш 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Фев 18, 2010 11:30 pm |
|
|
|
bubaru
|
mgmintchev написа: Гумите ги взех от Subaru - Пловдив с -15% отстъпка за 204 лв на гума ( Yokohama Geolander I/T+ , 215/65/16). И аз съм със същите-200 лв. от мотоексперт, за този размер и марка, това е супер цена.На мен ми се струват обаче малко шумнички и по-подходящи за дълбок сняг. На сухо и дъжд съм карал и по-добри зимни гуми.Все пак съм доволен от избора, 2 сезона ще изкарат 
|
|
|
|
| Пет Фев 19, 2010 6:45 pm |
|
|
|
naglia
Автомобил: Subaru Forester
|
|
Моят форестър е с Yokohama Geolander AT-S и съм невероятно доволен,в киша сняг, лед нямам проблем.Купих ги от Щатите. Може би там Yokohama-та е по качествена,незнам..
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 12:06 pm |
|
|
|
SubCar
Автомобил: Blue Thunder
|
|
Страшни са... на мен много ми допадат Geo старата кола ми беше с такива и бях доволен
_________________ http://sites.google.com/site/homecarwashsite/
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 1:31 pm |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
|
|
| Вто Окт 19, 2010 7:37 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Kumho I'Zen XW KW17 http://www.kumhotire.com/tire/tire_deta ... prdt_id=37Много хубава гума, сигурно има и по - хубави но за цена - качество тва сигурно е едно от най - добрите които могат да се намерят. Не много шумна на магистралата в същото време много стабилна на сухо, доста здрав борд има гумата и се справя без проблеми в сухите завой с по-висока скорост и агресивно каране. Асиметричната шарка се справя много добре с водата. Гумата е за зимни температури и условия. За есенни и закъснели пролетни смени не става. Мисля че беше към 120 лв бройката... Не е изцяло насочена като шарка към снега, но има много напречни разрези които действат мн добре на сняг и за awd-то e напълно достатъчно. Зимата всеки завой се взима с вратите, доста добре държи. По - планините проблем с тая гума нямах, дори и на лед. Тва е! 
|
|
|
|
| Вто Окт 19, 2010 9:25 pm |
|
|
|
steling
|
На служебната карах с такива, много добро поведение на сняг и лед, Но се изпилиха до протектор за два сезона.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Окт 20, 2010 7:20 am |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
steling написа: На служебната карах с такива, много добро поведение на сняг и лед, Но се изпилиха до протектор за два сезона. Е, аз няма да я карам като служебна!  Надявам се да издържат малко по-дълго...
|
|
|
|
| Чет Окт 21, 2010 7:27 pm |
|
|
|
steling
|
[Е, аз няма да я карам като служебна!  Надявам се да издържат малко по-дълго...[/quote] Аз много буксувах в снега на тебе няма да ти се случи 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пет Окт 22, 2010 9:24 am |
|
|
|