Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  >
 Какви зимни гуми да си сложа? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 191
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
de-cho написа:
Взех го с добра отстъпка -160лв на гума за 205 размер, асиметричен...за yokohama-та ми искаха над 200лв на гума. Мисля, че се представя добре - доволен съм :smt023

дебело за nokian ?
аз тази сабота ми се наложи принудителна смяна на гумички и аз се спрях на тезе,
"NOKIAN" WR G2 195/65R15 91T TL
добра оферта ми направиха за цената ,а впечатлиния все още нямам кой знай какви ама се даржат добре

Вто Фев 16, 2010 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм Йокохама Геолендър И/Т+ , зимни , но с по-сериозен грайфер от WDrive, стават и за кал. В сравнение с Дънлопа М3 или 3Д са доста по-зле на сняг, шумни са и не спират добре.Може би само за по-дълбок сняг ще имат предимство. Иначе ги намерих на добра цена 200 лева парчето за 16-ки, 215/65/16.

Вто Фев 16, 2010 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mango написа:
дебело за nokian ?
аз тази сабота ми се наложи принудителна смяна на гумички и аз се спрях на тезе,
добра оферта ми направиха за цената ,а впечатлиния все още нямам кой знай какви ама се даржат добре

За това става въпрос - мисля обаче, че накрая обазначението е XL - подсилени.
Ако не е тайна сподели цената, че съм се насочил към точно тоя размер.

Вто Фев 16, 2010 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 191
Нов фен
Отговори с цитат
така си е !
а цената обявената беше 135лв.- аз ги взех на 120лв. съответно и безплатния монтаж :smt023

Вто Фев 16, 2010 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 43
Автомобил: Impreza boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Boki82 написа:
Колеги искам да споделя разочарованието си от тея невероятни БОКЛУЦИ за които броих 1440 лв.Това не е гума а галош,автомобила е буквално ,като шейна с тях.Сняг,киша,дори просто мокра настилка положението е ужас.За лед просто няма да коментирам :( .Дори си пише made in Japan на тях.Приспиране на утъпкан сняг със скорост от не повече 20-30 км положението е критично,как не се шибнах в някой/нещо до сега е цяло чудо.За сравнение другият ми автомобил ( дърта Астра) е "обута" само отпред с нови зимни Debica Frigo2,отзад е със стари летни гуми.В случая при същите условия Астрата ,която дори няма ABS спира отлично ,а дори е само с 2 зимни гуми нисък клас.Има ли вариант да са ми пробутали някой регенерат??? :( .Летните гумета на Суби също са Yokohama,но с тях автомобила се държи превъзходно на пътя!!!. :D.Заради тея боклуци неможах да се насладя на качествата през зимата на любимата ми Импреза :x .Другата зима компромиси няма да се правят и ще се наложи да се ръсна пак за нови зимни гуми но този ще заложа н нещо страхотно ,което е изпитано от мен- Dunlop SP Winter Sport 3D.

Колеги стойте далеч от зимни гуми Yokohama и по точно конкретния модел ,който съм посочил. [-X

Доста пари си дал.Какъв е твоя размер, предполагам 17-ки ?

Да колега 17-ки са :205/50/17

Вто Фев 16, 2010 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 40
Автомобил: Subaru Forester '09
Нов фен
Отговори с цитат
mango написа:
дебело за nokian ?

Много съм доволен!Мойто фори е с тези гуми и в дъжд и в сняг нямат проблем.

Вто Фев 16, 2010 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Boki82 написа:
Колеги искам да споделя разочарованието си от тея невероятни БОКЛУЦИ за които броих 1440 лв.Това не е гума а галош,автомобила е буквално ,като шейна с тях.Сняг,киша,дори просто мокра настилка положението е ужас.За лед просто няма да коментирам :( .Дори си пише made in Japan на тях.Приспиране на утъпкан сняг със скорост от не повече 20-30 км положението е критично,как не се шибнах в някой/нещо до сега е цяло чудо.За сравнение другият ми автомобил ( дърта Астра) е "обута" само отпред с нови зимни Debica Frigo2,отзад е със стари летни гуми.В случая при същите условия Астрата ,която дори няма ABS спира отлично ,а дори е само с 2 зимни гуми нисък клас.Има ли вариант да са ми пробутали някой регенерат??? :( .Летните гумета на Суби също са Yokohama,но с тях автомобила се държи превъзходно на пътя!!!. :D.Заради тея боклуци неможах да се насладя на качествата през зимата на любимата ми Импреза :x .Другата зима компромиси няма да се правят и ще се наложи да се ръсна пак за нови зимни гуми но този ще заложа н нещо страхотно ,което е изпитано от мен- Dunlop SP Winter Sport 3D.

Колеги стойте далеч от зимни гуми Yokohama и по точно конкретния модел ,който съм посочил. [-X

Кога са произведени? Особено зимните модели си променят много качествата,ако са "отлежали".Първия сезон,като ги купих,се наложи да карам в пресен сняг по планински път.Тръгнах посреднощ за Холандия от София.Дали шубето ми помогна или гумите-не знам,но имах сняг до под фаровете :wink: Ако помните,че сърбите си правиха тунелите преди Ниш и колите обикаляха през един селски път близо година....та там-близо 20 км.После почти не са виждали сняг йокохамите-само ми надуваха главата по магистралите.
Спомням си,че на втората зима,когато карах WDrive, вече имаше разлика-станаха по-тихи ,но и по-слабо държаха.Минах над 30 000 км за две зими.

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 16, 2010 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Forester4EAT Forester2D Legacy2D
Нов фен
Отговори с цитат
В началото на сезона сложих Nokian WR G2 XL, 16”. Впечатленията ми са много добри. Препоръчвам ги. Конкретен пример за доброто им поведение е: http://www.youtube.com/watch?v=Q7DTonOrzzA

Сря Фев 17, 2010 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз ползвам йокохама Гуардекс 600 май беше,е нямам грижи никъде досега.Сняг кал,киша минавам и в големи наклони и баири.А правилото цена качество си остават СКАНДИНАВСКИТЕ марки.Тва е .Шарката на китаиската гума е взета от Гиславед норд фрост 3,сега е отстъпена на семперит.

Сря Фев 17, 2010 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Аз понеже нямах намерения да се вкарвам в снежни приключения тази година си карам с фабричните Yokohama Geolander M+S, обаче след като валя сняг последния път се качих на Витоша и незнайно защо реших да тръгна по един неутъпкан сняг и разбрах защо колеги бяха писали, че за нищо не стават в малко по-сериозен снежен участък, то отдолу имаше и яко корав лед де и мисията ми стана невъзможна с излизането. А беше 5 сутринта - няма ни кола ни човек, пък и се вкопах дооста прилично :-D Добре, че мина едно БМВ и излезнаха една сурия момчета та с 200 зора я избутахме. А беше смешно като слезна един от младежите, вижда, че е Субару и казва - да не ни лъжеш, че си закъсал :lol:
За другата зима мисля да съм подготвен вече.

Чет Фев 18, 2010 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ако има кой да ми каже моите гуми какви са... :lol: Toyo Tranpath S/U 205/70R15
M+S са, някъде ги водят 4х4, другаде AT, летни, всесезонни... не знам. По 170 лв бяха.
Фактът е, че са много здрави - издържали са доста дупки и 1.5 тона кола безпроблемно и вече втора зима /и две лета/ ги карам и съм много доволен. Нарочно ходя да тестваме по сняг с колегите - наравно съм с най-добрите :-D Сега втората зима може би не са чак толкова добри /не съм сигурен/, но ако изкарат до другата зима /2.5 години/ ще съм съвсем доволен, а за зимата - нови.

Последна промяна BAlexandrov на Пет Фев 19, 2010 10:52 am, променена общо 1 път

Чет Фев 18, 2010 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mgmintchev написа:
Здравейте. Това е първия ми сезон с Forester през зимата и послушах съвета на Subaru-Пловдив за зимните гуми. Сложих Yokohama Geolander IT 215/65/16 - навъртях 5000 км с тези гуми и мога само да кажа че са по тихи и по добре държат на сняг, кал и лед от всичко което съм слагал на други автомобили преди. На леката кола Ситроен Ксара имам Michelin Alpin и съм много доволен, но пределено Yokohama Geolander IT са чудесен избор за зимата.

mgmintchev написа:
Гумите ги взех от Subaru - Пловдив с -15% отстъпка за 204 лв на гума ( Yokohama Geolander I/T+ , 215/65/16).

Да де много добра цена ако и държат както казваш :smt023

Чет Фев 18, 2010 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
mgmintchev написа:
Гумите ги взех от Subaru - Пловдив с -15% отстъпка за 204 лв на гума ( Yokohama Geolander I/T+ , 215/65/16).

И аз съм със същите-200 лв. от мотоексперт, за този размер и марка, това е супер цена.На мен ми се струват обаче малко шумнички и по-подходящи за дълбок сняг. На сухо и дъжд съм карал и по-добри зимни гуми.Все пак съм доволен от избора, 2 сезона ще изкарат :D

Пет Фев 19, 2010 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Моят форестър е с Yokohama Geolander AT-S и съм невероятно доволен,в киша сняг, лед нямам проблем.Купих ги от Щатите.
Може би там Yokohama-та е по качествена,незнам..

Пон Мар 08, 2010 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Blue Thunder
Нов фен
Отговори с цитат
Страшни са... на мен много ми допадат Geo
старата кола ми беше с такива и бях доволен

Пон Мар 08, 2010 1:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Миналата зима я изкарах с тези: http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/m ... del/21045/
Държат се чудесно на сняг и лед (не като огледало), на киша са също сравнително добри, на сухо не са шумни.
Made in Spain, 120 лв/бр. :smt023

Вто Окт 19, 2010 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Kumho I'Zen XW KW17
http://www.kumhotire.com/tire/tire_deta ... prdt_id=37
Много хубава гума, сигурно има и по - хубави но за цена - качество тва сигурно е едно от най - добрите които могат да се намерят.
Не много шумна на магистралата в същото време много стабилна на сухо, доста здрав борд има гумата и се справя без проблеми в сухите завой с по-висока скорост и агресивно каране. Асиметричната шарка се справя много добре с водата.
Гумата е за зимни температури и условия. За есенни и закъснели пролетни смени не става. Мисля че беше към 120 лв бройката...
Не е изцяло насочена като шарка към снега, но има много напречни разрези които действат мн добре на сняг и за awd-то e напълно достатъчно. Зимата всеки завой се взима с вратите, доста добре държи. По - планините проблем с тая гума нямах, дори и на лед.
Тва е! :)

Вто Окт 19, 2010 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
DARKO1 написа:
Някой, случайно, да кара с Goodrich? Такива - http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/bfgoodrich/size/120397/

На служебната карах с такива, много добро поведение на сняг и лед, Но се изпилиха до протектор за два сезона.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Окт 20, 2010 7:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
steling написа:
DARKO1 написа:
Някой, случайно, да кара с Goodrich? Такива - http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/bfgoodrich/size/120397/

На служебната карах с такива, много добро поведение на сняг и лед, Но се изпилиха до протектор за два сезона.

Е, аз няма да я карам като служебна! :wink: Надявам се да издържат малко по-дълго...

Чет Окт 21, 2010 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
[Е, аз няма да я карам като служебна! :wink: Надявам се да издържат малко по-дълго...[/quote]

Аз много буксувах в снега на тебе няма да ти се случи :-D

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Окт 22, 2010 9:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  >