Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Колко струва внос на автомобил от САЩ/Канада 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tonizdravkov написа:
само да подчертая че 20% ддс ако не се лъжа се начислява върху крайната сума (цена на колата+транспорт+мито)

точно така! ;-)

Пет Окт 08, 2010 8:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ми според сметката която направих всичко излиза на 42.000$ грубо без таксите по кат за номера и без тецхнотест но краината цена е около 60000лв +/- 2000лв което е доста по евтино от бг а за гаранцията не ми пука ... че ква гаранция ще имам тука ЛОЛ
за 60000 лв чистак ново субару седан лол хеч сти върви толкова тука ама на старо ясно кво трябва да се прави.......
simbat написа:
Може да ти се поръча ново директно от Американския завод с километраж в километри и метрични мерни единици и да ти се достави до вас.

би ли ми обяснил как по точно става това защото като цъкна на линка Build your own не откривам никаде такава опция? thx

Пет Окт 08, 2010 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
би ли ми обяснил как по точно става това защото като цъкна на линка Build your own не откривам никаде такава опция? thx

Естествено,че няма да я откриеш.Това е сайта на Субару Америка.В същия завод обаче се произвеждат коли за Канада,Южна Амрика и част от Азия.Трябва ти дилър,който работи директно със завода и му се занимава да ти направи специална поръчка.Па може и по-тънко да излезе от цената ,която гледаш :wink:
Проблема с навигацията ти би се решил с помощта...на едно CD с карта на Европа.Колата ще има гаранция в България.Със сервизно обслужване във София и Варна.

Ако имаш повече въпроси на лични.Нямам желанмия да пускам повече информация тук

Съб Окт 09, 2010 6:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В края на 2010 ситуацията по вноса, според мои проучвания е следната:

1. Цената на колата - както я спазарите с дилър или собственик (когато е нова, към основната се доплаща за такса ~ 8%(ДДС), за документи, вр.талон и номера, доставка);

2. Транспорт до БГ: обявите са за $2300 - $4000 (в зависимост от коя точка товарите до - в най-честия случай - Варна).

3. Мито (не се дължи ако сте пребивавали повече от 12 месеца извън БГ).
4. Акцизи - не се дължат.
5. Минтническите такси (за обработка на документите) - не са съвсем ясни, но не би трябвало да са значителни.
6. Теста за съответствие (в "Технотест" - по ценоразписа им - 960 лв. (отговориха ми на личен е-майл, без подробности).
7. Временни номера и регистрация - таксите на КАТ са публикувани (може би не всичко), но също не бих казал че са фрапиращи.

Остават: данък - казват около 400-500 лв. за 170 коня (не съм проверил това в общината по местоживеене);
ГО - 160 лв. за година и каско - по желание (казват около 2500 лв. в зависимост от покритието).

Ако някой го е правил на скоро (с кола от такъв клас) нека сподели конкретни цифри
в същия ред (или да ме поправи) за да можем да стравняваме

Съб Ное 06, 2010 1:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"Акциз - не се дължи" - да няма грешка??

Съб Ное 06, 2010 2:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Мито (не се дължи ако сте пребивавали повече от 12 месеца извън БГ).

къде трябва да си пребивавал?
в Щатите ли?
а ДДС-то къде отиде?

Съб Ное 06, 2010 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Акциз няма и няма грешка.А ДДС 20% върху митническите сборове,т.е. всички разходи от цената на колата+транспрт,мито и т.н.

Съб Ное 06, 2010 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не се обмитяват личните вещи (включително лека кола) ако сте пребивавали 12 месеца извън България (може да сте били и в Африка), а сега се прибирате в къщи!
ДДС се дължи само ако колата е купена като нова и не е регистрирана на ваше име поне 6 месеца преди вноса в БГ!

Съб Ное 06, 2010 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи ако искаш да си купиш кола и внесеш в БГ от САЩ/Канада мотаеш се 6 месеца по света, на 6-ия месец купуваш колата и я регистрираш на твое име и след още 6 месеца се прибираш с нея без да плащаш мито и т.н. :? Май ще ми излезе "по-тънко", ако си платя всички налози (мита, ДДС и т.н.) :-D :-D :-D

Нед Ное 07, 2010 5:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru Tribeca 2008
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Последно акциз има или няма? За кола 260 коня? :-~

Съб Май 26, 2012 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ей това става по нашите форуми (освен нахлуващата наглост, негативизъм и отчайваща неграмотност), в края на темата не можеш да разбереш почти нищо!!!
- няма акциз при внос на кола в България от 2010 г. (ако бяхте прочели темата внимателно!)...

Съб Май 26, 2012 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Ей това става по нашите форуми (освен нахлуващата наглост, негативизъм и отчайваща неграмотност), в края на темата не можеш да разбереш почти нищо!!!

:facepalm: интересно,много интересно :-~ :beer:

Нед Май 27, 2012 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: subaru
Телефон: 0878703333
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
По принцип има закон за превъртане на километраж е до 3 години затвор ама дали го спазват..?
Все пак са нормална що годе държава.

Съб Юни 16, 2012 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Отговори с цитат
Колеги ще поразбудя доста старичка тема с едно въпросче.Сестра ми живее в САЩ от 15 години.Кара си един Форестер модел 2009г а мъжа й Легаси 2015г.Ако им скимне да си ги докарат и да си ги регистрират тук на тяхно име какви мита и такси ще трябва да платят?
Ще съм благодарен някой да сподели опит или информация

Сря Мар 30, 2016 11:40 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Някъде четох че ако автомобила е бил минимум 4год твоя собственост не дължиш някои от таксите.

Сря Мар 30, 2016 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В случай, че решат да се приберат окончателно в БГ, имат право на безмитен внос на личното си имущество, включително МПС.
Митническите такси са само за т.н. "манифест" (обработка на документи) и евентуално ако се ползва митническо "агентство".

По друг начин казано - не се дължи мито и ДДС за внос на употребяван автомобил, регистриран на името на вносителя, поне 6 месеца преди вноса, ако вносителят е живял 1 година в САЩ/Канада (и др. страни извън ЕС) и се прибира за постоянно в БГ.
Заплащането на акциз при внос на МПС е премахнато от 2010 г.

Сря Мар 30, 2016 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря ти колега но ако правилно съм разбрал моята няма да стане защото идеята ми беше да си купя колата от тях и да я карам регистрирана на тяхно име.А те нямат намерение да се прибират за постоянно.Просто като карат една кола 4-5 години я сменят а аз ще знам на 100 процента какво купувам.

Сря Мар 30, 2016 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Няма да стане защото след такъв безмитен внос има ограничение - не може да се продава до 1 година!

Чет Мар 31, 2016 12:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
angel1972ex написа:
Благодаря ти колега но ако правилно съм разбрал моята няма да стане защото идеята ми беше да си купя колата от тях и да я карам регистрирана на тяхно име.А те нямат намерение да се прибират за постоянно.Просто като карат една кола 4-5 години я сменят а аз ще знам на 100 процента какво купувам.

Ще стане ако както казваш колата остане регистрирана на тяхно име и я прехвърлите чак след 2 години на твое. Периода в който колата не може да се продава е 2 години освен ако не са го намалили наскоро , но ме съмнява. Остава неудобството,че те трябва да направят вноса или лично или с пълномощни и полсе след като ти ще я караш колата а тях ги няма пак изникват известна доза неудобства, че колата не е на твоя име. Втория важен момент е, че при вноса на колата те трябва да убедят по някакъв начин митническите органи,че наистина имат реално намерение да се приберат за постоянно. Ще трябват документи за имоти или нещо друго доказвашо сериозни намерение да се прибират за постоянно.

Ако имаш свободно време и някоя от колите ти харесва може да стане, но изисква време и усилия и от двете страни. Гимнастика е и незнам колко ще спестиш.

Има бум на вноса на коли от САЩ послените месеци въпреки скъпия долар.

Чет Мар 31, 2016 1:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4