NEXEN WIN SUV 225/6/17 Тествах gi на сняг и съм много доволен, както при висока скорост, така и в дълбок сняг и спиране. С тази кола не съм пробвал други зимни ,но тези определено са добри като се има предвид и цената..
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
Dunlop Grandtrek SJ6 215/65/16 на Форко се справят супер. За няколко дена сняг, лед, кал, киша, вода - справя се чудесно, копаят много яко. На магистралата се държаха много добре. Много стабилна седи колата.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
Малко off topic,обаче току що ровейки се по сайтовете за гуми,вижте какво продават,абстрахирайте се от марка,модел,цол,цена на гумата и т.н.,но вижте с какъв DOT е гумата,все бях виждал да продават по-стари гуми,но 9-10г...,незнам,ако случайно някой си ги купи,колко време се предполага,че ще може да ги кара тези гуми ,а ние се притесняваме,че гуми на 4 сезона са стари http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 25727.html
Малко off topic,обаче току що ровейки се по сайтовете за гуми,вижте какво продават,абстрахирайте се от марка,модел,цол,цена на гумата и т.н.,но вижте с какъв DOT е гумата,все бях виждал да продават по-стари гуми,но 9-10г...,незнам,ако случайно някой си ги купи,колко време се предполага,че ще може да ги кара тези гуми ,а ние се притесняваме,че гуми на 4 сезона са стари http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 25727.html
Това че се продават достатъчно условие ли е да заключим че е ОК да се кара с тези гуми?
Това че се продават достатъчно условие ли е да заключим че е ОК да се кара с тези гуми?
Категорично не.
Като си търсех гуми за мойта кола преди 1-2 месеца, се бях насочил към едно Toyo. Оказа се, че е зависнало от 2010-2011 в Радиал и че има по-нов модел, какъвто и взех - Toyo Observe GSi-5. Те също бяха "зависнали" - по DOT са от 2013-та. За това, че са на почти 3 години, успях да си изпрося около 25% надолу от цената, и то след като надъхано ми обясняваха как от Continental били гарантирали, че в на Радиал складовете гумите им може да се съхраняват до 10 години.
Та... даже и тия 10 оптимистични години кажи-речи са минали за гума от 2006-та. Зимна такава аз не бих си купил.
То,че не е ОК на всеки е ясно.Идеята ми беше как въобще е възможно да ги продават?За 2-3 год.по-стар DOT съм виждал,но за 10г .Просто си мислех,че като им позастоят повече непродадените гуми(примерно-4-5г.) и ги подменят,а не ги държат на склад,но явно съм се заблуждавал.
Много се извинявам ако повдигам въпрос който е бил зададен 100 пъти до сега, но бихте ли препоръчали добри зимни гуми за моята Impreza 2009г - 2.0, 150hp (205/55 R16, мисля ...)?
В момента съм с едни стари които имат добър грайфер, но ДОТ-а им е от 2008ма година и аз лично чувствам колата все едно е на кънки. Не вярвам това да е нормалното държане на Субару върху сняг, така че предполагам гумите са дали фира.
В този размер има има всичко...Нокиан са добри като цена/качество. Конти, Мишлен, Дънлоп и Гудиър са най-добри като цяло...
За лятото стават... но не и на тази цена.
Сря Яну 06, 2016 11:58 pm
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
Доста пъти са се опитвали да ми продават гуми със стар ДОТ.
Наглостта на търговците, няма граници. Визирам големи имена като Примекс и Маргел. Трябва да се гледа!
Отивам да си купувам гуми, поглеждам те са от предната година, отбелязвам това и те ми казват, че се извиняват и ще се опитат да намерят по нови. След 15 минути идват с партида от тази година. Ако мине!
Аз лично не съм чак толкова претенциозен. Преди година си купих нова Йокохама с Дот14. Никакви ядове. Доколкото знам, до 3 години не е проблем. Така бях прочел някъде из европейските тестове. Мерси.
Сря Яну 13, 2016 5:41 pm
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Аз на 30 Декември обух 4 Hankook Winter i*cept RS2 W452 с дот 2915 което според мен си е напълно стандартно. Не може от завода да ти ги изплюят на твоите джанти я първите ми впечатления са, че са много тихи и доста добре залепват, но имад доста лоша инерция и голямо съпротивление. Ще трябва малко да връщам газта (поне докато няма сняг де )
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
Сря Яну 13, 2016 9:24 pm
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Колега ,специално за теб и за всички които не можете без зимни гуми ,обещавам на зимната среща в Узана да дойда с летните гуми.Цял соц перкахме с летни гуми с руските коли,така че не мисля че няма да се справя със Субару.
Както съм обещал ,така и ще направя,специално за всички които не сменят гуми при температура ,а по дата.
Пак повтарям ,че датата не е определяща ,а температурите.Защо във Ф1 за топло и дъжд сменят гуми през две обиколки.По твоята логика трябва да карат цяло състезание с един модел гуми.Почват на слънце,сухи гуми.Почват на дъжд мокри.Миналата година имаше дъжд на тази дата ,слагаме тези гуми и почваме състезанието с надежда да завали дъжд.Хайде без клишета.
При мен днес беше 25 градуса, карам си зимните гуми и съм екстра. Лепят за пътя и не мога да го изрежа форито, ама тва да му е кахъра. Кво ше им стане на тия гуми при 25 градуса ако ще и 2 месеца подред. Тези 25 градуса се държат не повече от 6-8 часа на ден. И вечерта пак студ.
За мен лично (ангажирвам всички с мнението си ) :
1/Който си кара колата зимата с летни гуми - не ме кефи. Ама изобщо. 2/Който си кара колата лете със зимни гуми - и той не ме кефи особено щото зимата пак с тях ще кара. 3/Който е съвестен и кара като нормален човек лете с летни, зиме - със зимни - симпатичен ми е. 4/Който иска да кара с все-сезонни гуми - нека е с DOT не по-стар от 3 години. Логично за толкова време да им направи поне 15-20,000 км. 5/На който не му се дават 6 стотака за зимни гуми (дето ще ги кара 3-4 зими) и ползва обществен транспорт зимата - той ми е най-симпатичен. Има нови зимни гуми за по 150 лв бройката при това качествени.
Другото е празни приказки.
Предлагам никой да не пише в темата докато не стане 6 градуса.
Следя спора с интерес. Кое не е коректно? Коректно ли е някой да ти 'нахендри' колата отзад защото кара по джапанки зимата? Хубаво, има ГО и всичко ще ти покрият. Ама си 2 седмици без кола и никой няма да ти плати нервите и загубата на време. Айде моля ви. Глоби и съвестна полиция, това е което ни трябва.
Срещу зимните гуми ритат същите хора които ритаха и срещу дневните фарове. Изобщо ... все още спорим за неща които в белите страни отдавна са установени и приети. Егати западнала джунгла е България.