Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
NEXEN WIN SUV 225/6/17
Тествах gi на сняг и съм много доволен, както при висока скорост,
така и в дълбок сняг и спиране.
С тази кола не съм пробвал други зимни ,но тези определено са добри
като се има предвид и цената..

Пон Яну 04, 2016 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Dunlop Grandtrek SJ6 215/65/16 на Форко се справят супер. За няколко дена сняг, лед, кал, киша, вода - справя се чудесно, копаят много яко. На магистралата се държаха много добре. Много стабилна седи колата.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Вто Яну 05, 2016 10:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко off topic,обаче току що ровейки се по сайтовете за гуми,вижте какво продават,абстрахирайте се от марка,модел,цол,цена на гумата и т.н.,но вижте с какъв DOT е гумата,все бях виждал да продават по-стари гуми,но 9-10г...,незнам,ако случайно някой си ги купи,колко време се предполага,че ще може да ги кара тези гуми :-? :) ,а ние се притесняваме,че гуми на 4 сезона са стари :)
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 25727.html

Сря Яну 06, 2016 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DDD написа:
Малко off topic,обаче току що ровейки се по сайтовете за гуми,вижте какво продават,абстрахирайте се от марка,модел,цол,цена на гумата и т.н.,но вижте с какъв DOT е гумата,все бях виждал да продават по-стари гуми,но 9-10г...,незнам,ако случайно някой си ги купи,колко време се предполага,че ще може да ги кара тези гуми :-? :) ,а ние се притесняваме,че гуми на 4 сезона са стари :)

Това че се продават достатъчно условие ли е да заключим че е ОК да се кара с тези гуми?

Сря Яну 06, 2016 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Това че се продават достатъчно условие ли е да заключим че е ОК да се кара с тези гуми?

Категорично не.

Като си търсех гуми за мойта кола преди 1-2 месеца, се бях насочил към едно Toyo. Оказа се, че е зависнало от 2010-2011 в Радиал и че има по-нов модел, какъвто и взех - Toyo Observe GSi-5. Те също бяха "зависнали" - по DOT са от 2013-та. За това, че са на почти 3 години, успях да си изпрося около 25% надолу от цената, и то след като надъхано ми обясняваха как от Continental били гарантирали, че в на Радиал складовете гумите им може да се съхраняват до 10 години.

Та... даже и тия 10 оптимистични години кажи-речи са минали за гума от 2006-та. Зимна такава аз не бих си купил.

Сря Яну 06, 2016 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:

То,че не е ОК на всеки е ясно.Идеята ми беше как въобще е възможно да ги продават?За 2-3 год.по-стар DOT съм виждал,но за 10г :facepalm: .Просто си мислех,че като им позастоят повече непродадените гуми(примерно-4-5г.) и ги подменят,а не ги държат на склад,но явно съм се заблуждавал.

Сря Яну 06, 2016 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
hyankov написа:
Много се извинявам ако повдигам въпрос който е бил зададен 100 пъти до сега, но бихте ли препоръчали добри зимни гуми за моята Impreza 2009г - 2.0, 150hp (205/55 R16, мисля ...)?

В момента съм с едни стари които имат добър грайфер, но ДОТ-а им е от 2008ма година и аз лично чувствам колата все едно е на кънки. Не вярвам това да е нормалното държане на Субару върху сняг, така че предполагам гумите са дали фира.

В този размер има има всичко...Нокиан са добри като цена/качество. Конти, Мишлен, Дънлоп и Гудиър са най-добри като цяло...

Сря Яну 06, 2016 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DDD написа:

За лятото стават... но не и на тази цена. :facepalm:

Сря Яну 06, 2016 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Доста пъти са се опитвали да ми продават гуми със стар ДОТ.

Наглостта на търговците, няма граници. Визирам големи имена като Примекс и Маргел. Трябва да се гледа!

Отивам да си купувам гуми, поглеждам те са от предната година, отбелязвам това и те ми казват, че се извиняват и ще се опитат да намерят по нови.
След 15 минути идват с партида от тази година. Ако мине!

Сря Яну 13, 2016 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз лично не съм чак толкова претенциозен. Преди година си купих нова Йокохама с Дот14. Никакви ядове. Доколкото знам, до 3 години не е проблем. Така бях прочел някъде из европейските тестове.
Мерси.

Сря Яну 13, 2016 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз на 30 Декември обух 4 Hankook Winter i*cept RS2 W452 с дот 2915 което според мен си е напълно стандартно. Не може от завода да ти ги изплюят на твоите джанти я ;) първите ми впечатления са, че са много тихи и доста добре залепват, но имад доста лоша инерция и голямо съпротивление. Ще трябва малко да връщам газта (поне докато няма сняг де :giggle: )

Сря Яну 13, 2016 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
само да вметна и какво ни очаква следващия сезон от производителя на уж най-добрата универсална зимна гума Continental - WinterContact TS 860

Сря Яну 13, 2016 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI
https://www.youtube.com/watch?v=mfuE00qdhLA

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Вто Яну 19, 2016 11:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Колега ,специално за теб и за всички които не можете без зимни гуми ,обещавам на зимната среща в Узана да дойда с летните гуми.Цял соц перкахме с летни гуми с руските коли,така че не мисля че няма да се справя със Субару.

Както съм обещал ,така и ще направя,специално за всички които не сменят гуми при температура ,а по дата. ;)

Вто Фев 16, 2016 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пак повтарям ,че датата не е определяща ,а температурите.Защо във Ф1 за топло и дъжд сменят гуми през две обиколки.По твоята логика трябва да карат цяло състезание с един модел гуми.Почват на слънце,сухи гуми.Почват на дъжд мокри.Миналата година имаше дъжд на тази дата ,слагаме тези гуми и почваме състезанието с надежда да завали дъжд.Хайде без клишета. :pardon: ROFL

Вто Фев 16, 2016 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Forester2003 написа:
При мен днес беше 25 градуса, карам си зимните гуми и съм екстра.
Лепят за пътя и не мога да го изрежа форито, ама тва да му е кахъра.
Кво ше им стане на тия гуми при 25 градуса ако ще и 2 месеца подред.
Тези 25 градуса се държат не повече от 6-8 часа на ден.
И вечерта пак студ.

За мен лично (ангажирвам всички с мнението си =D> ) :

1/Който си кара колата зимата с летни гуми - не ме кефи. Ама изобщо.
2/Който си кара колата лете със зимни гуми - и той не ме кефи особено щото зимата пак с тях ще кара.
3/Който е съвестен и кара като нормален човек лете с летни, зиме - със зимни - симпатичен ми е.
4/Който иска да кара с все-сезонни гуми - нека е с DOT не по-стар от 3 години. Логично за толкова време
да им направи поне 15-20,000 км.
5/На който не му се дават 6 стотака за зимни гуми (дето ще ги кара 3-4 зими) и ползва обществен транспорт зимата - той ми е най-симпатичен.
Има нови зимни гуми за по 150 лв бройката при това качествени.

Другото е празни приказки.

Предлагам никой да не пише в темата докато не стане 6 градуса. :giggle:

Вто Фев 16, 2016 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0884898786
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дааа ....и аз вече съм си платил 4 броя летни Корморан за 388 лева с поставянето за понеделник ....минавам и аз на летен режим :D

Съб Фев 20, 2016 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Отговори с цитат
Айде да го решат въпроса един път за винаги и да приключват дискусиите за зимните гуми.Само здрави правила и глоби до дупка иначе няма оправия (българина)
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554286

Сря Фев 24, 2016 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
И аз съм за да се вкара в ред българинът, но това за зимните гуми конкретно не е коректно и ще доведе до други проблеми.

Сря Фев 24, 2016 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Следя спора с интерес. Кое не е коректно? Коректно ли е някой да ти 'нахендри' колата отзад защото кара по джапанки зимата? Хубаво, има ГО и всичко ще ти покрият. Ама си 2 седмици без кола и никой няма да ти плати нервите и загубата на време. Айде моля ви. Глоби и съвестна полиция, това е което ни трябва.

Срещу зимните гуми ритат същите хора които ритаха и срещу дневните фарове. Изобщо ... все още спорим за неща които в белите страни отдавна са установени и приети. Егати западнала джунгла е България.
 12

Сря Фев 24, 2016 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 51  >