Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Смяна на предно стъкло и стикери 
Автор Съобщение

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Зла карма наложи да си сменя предното стъкло, но младежите които са го сменяли са казали, че не могат да преместят стикерите за годишен технически, гражданска и винетката. На някой налагало ли му се е да се занимава с подобен проблем наскоро? Четох някакви текстове, че поне за винетката трябвало констативен протокол от КАТ и молба до агенция "Пътища" за преиздаване, но не съм наясно колко е вярно. Освен това остават годишния и гражданската...

Та ако някой има опит или знае как се процедира - да сподели. Благодаря предварително.

Пон Май 07, 2012 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
iion написа:
Здравейте,

Зла карма наложи да си сменя предното стъкло, но младежите които са го сменяли са казали, че не могат да преместят стикерите за годишен технически, гражданска и винетката.

Младежите или ги мързи, или не са много кадърни. Не знам доколко е законно, но има автоджамджии, дето за 2-3лв вършат тая безценна услуга. Иначе с платежните документи ще ти дадат нови стикери на символична цена, но ще си загубиш времето по застрахователи и прочие.

BTW. Имам някакъв смътен спомен, че ГТП се прави наново в подобна ситуация.

Пон Май 07, 2012 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега вземаш една гъбичка с веро и минаваш върху стикерите.
След това с едно бръснарско ножче или макетно (само лентата ) започваш да отлепяш по малко.
Мокриш по малко и отлепяш, като плъзгаш ножчето.Този метод е проверен многократно.
Успех...
Забравих да кажа, че се слагат както са мокри върху новия прозорец.Лепилото е на водна основа и от сапунката се размеква. След като изсъхнат си залепват здраво.

Пон Май 07, 2012 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ender написа:
Младежите или ги мързи, или не са много кадърни.

Абсолютно съм съгласен. Другият вариант е взимаш си тези части от стъклото и ги носиш на други които могат. Но опитай и сам. Бавно и внимателно и ще стане.

Вто Май 08, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах същият случай като твоя.Стикерите за гражданската отговорност и винетката не са проблем,и се свалят както са ти обяснили колегите в предните постове.Обаче за техническият преглед-незнам дали ще стане. Лично при мен не се получи(не казвам че е невъзможно),но са ме спирали без стикер за технически преглед и след като им показах талончето,което си е в мен и им обясних.че е сменяно предното стъкло-не съм имал никакъв проблем.

Вто Май 08, 2012 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мен ми ги махаха с гореща вода. Заливат участъка с топла (по-скоро гореща) вода и лепилото се рамекна след което отделиха стикерите безпроблемно.
Това преди 2 години, възможно е сега да се ползват и други методи.

Вто Май 08, 2012 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Когато аз сменях предно стъкло на една друга кола, абсолютно безплатно ми прехвърлиха всчки стикери и почти не си личеше.
Декември месец ми се наложи да свалям една винетка, и понеже нямах пистолет за горещ въздух я нагрях с един сешуар, не се отлепи много добре, но излезе. Мисля че на всяка автомивка могат да ти отлепят винетката, гражданската и стикера за прегледа, може да си ги лепнеш на едно станиолче от бонбони и после да си ги сложиш на новото стъкно със станичолчетата.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Май 08, 2012 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Когато аз сменях предно стъкло на една друга кола, абсолютно безплатно ми прехвърлиха всчки стикери и почти не си личеше.
Декември месец ми се наложи да свалям една винетка, и понеже нямах пистолет за горещ въздух я нагрях с един сешуар, не се отлепи много добре, но излезе. Мисля че на всяка автомивка могат да ти отлепят винетката, гражданската и стикера за прегледа, може да си ги лепнеш на едно станиолче от бонбони и после да си ги сложиш на новото стъкно със станичолчетата.

Наложи се да сменям стъклото щото съм кух. Там от където си купих и ми смениха стъклото ми прехвърлиха всички стикери на новото безплатно. Намери друго място да си смениш стъклото но питай предварително за стикерите.

Вто Май 08, 2012 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пич, намираш пистолет с горещ въздух нагряваш 1-2 мин. и се свалят целички и като нови правил съм го много пъти,точно за 10 мин. работа за трите стикера,ако ли не вземаш старото отиваш в КОБРА там ще ти направят същото нещо за не повече от 10 кинта.
П.П.- Аман от майстори :facepalm: неможели да разменят стикерите ](*,)

Вто Май 08, 2012 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерси на всички за отговорите и подкрепата! Последните вести са, че все пак момчетата щели да ги местят стикетите, но по-късно :giggle: Нещо за да не се размести стъклото след залепването, което не звучи съвсем неправдоподобно, така че ще чакам резултат. Ако ли не - води, сапуни, горещи въздуси и макетни ножчета и каквото сабя покаже...

Сря Май 09, 2012 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема