Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна на предно стъкло и стикери
| Автор |
Съобщение |
|
iion
|
|
Здравейте,
Зла карма наложи да си сменя предното стъкло, но младежите които са го сменяли са казали, че не могат да преместят стикерите за годишен технически, гражданска и винетката. На някой налагало ли му се е да се занимава с подобен проблем наскоро? Четох някакви текстове, че поне за винетката трябвало констативен протокол от КАТ и молба до агенция "Пътища" за преиздаване, но не съм наясно колко е вярно. Освен това остават годишния и гражданската...
Та ако някой има опит или знае как се процедира - да сподели. Благодаря предварително.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Пон Май 07, 2012 6:30 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
iion написа: Здравейте,
Зла карма наложи да си сменя предното стъкло, но младежите които са го сменяли са казали, че не могат да преместят стикерите за годишен технически, гражданска и винетката. Младежите или ги мързи, или не са много кадърни. Не знам доколко е законно, но има автоджамджии, дето за 2-3лв вършат тая безценна услуга. Иначе с платежните документи ще ти дадат нови стикери на символична цена, но ще си загубиш времето по застрахователи и прочие. BTW. Имам някакъв смътен спомен, че ГТП се прави наново в подобна ситуация.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пон Май 07, 2012 6:37 pm |
|
|
|
Kalin_80
Регистриран на: Нед Дек 12, 2010 10:43 pm Постове: 148 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Колега вземаш една гъбичка с веро и минаваш върху стикерите. След това с едно бръснарско ножче или макетно (само лентата ) започваш да отлепяш по малко. Мокриш по малко и отлепяш, като плъзгаш ножчето.Този метод е проверен многократно. Успех... Забравих да кажа, че се слагат както са мокри върху новия прозорец.Лепилото е на водна основа и от сапунката се размеква. След като изсъхнат си залепват здраво.
|
|
|
|
| Пон Май 07, 2012 7:22 pm |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
|
ender написа: Младежите или ги мързи, или не са много кадърни. Абсолютно съм съгласен. Другият вариант е взимаш си тези части от стъклото и ги носиш на други които могат. Но опитай и сам. Бавно и внимателно и ще стане.
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 10:59 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Имах същият случай като твоя.Стикерите за гражданската отговорност и винетката не са проблем,и се свалят както са ти обяснили колегите в предните постове.Обаче за техническият преглед-незнам дали ще стане. Лично при мен не се получи(не казвам че е невъзможно),но са ме спирали без стикер за технически преглед и след като им показах талончето,което си е в мен и им обясних.че е сменяно предното стъкло-не съм имал никакъв проблем.
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 11:29 am |
|
|
|
CusE
Регистриран на: Вто Мар 06, 2012 11:01 am Постове: 65 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
|
|
Мен ми ги махаха с гореща вода. Заливат участъка с топла (по-скоро гореща) вода и лепилото се рамекна след което отделиха стикерите безпроблемно. Това преди 2 години, възможно е сега да се ползват и други методи.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=yJCEOTr4kTU
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 1:48 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Когато аз сменях предно стъкло на една друга кола, абсолютно безплатно ми прехвърлиха всчки стикери и почти не си личеше. Декември месец ми се наложи да свалям една винетка, и понеже нямах пистолет за горещ въздух я нагрях с един сешуар, не се отлепи много добре, но излезе. Мисля че на всяка автомивка могат да ти отлепят винетката, гражданската и стикера за прегледа, може да си ги лепнеш на едно станиолче от бонбони и после да си ги сложиш на новото стъкно със станичолчетата.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 2:36 pm |
|
|
|
deadman
|
Mladen99 написа: Когато аз сменях предно стъкло на една друга кола, абсолютно безплатно ми прехвърлиха всчки стикери и почти не си личеше. Декември месец ми се наложи да свалям една винетка, и понеже нямах пистолет за горещ въздух я нагрях с един сешуар, не се отлепи много добре, но излезе. Мисля че на всяка автомивка могат да ти отлепят винетката, гражданската и стикера за прегледа, може да си ги лепнеш на едно станиолче от бонбони и после да си ги сложиш на новото стъкно със станичолчетата. Наложи се да сменям стъклото щото съм кух. Там от където си купих и ми смениха стъклото ми прехвърлиха всички стикери на новото безплатно. Намери друго място да си смениш стъклото но питай предварително за стикерите.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 2:48 pm |
|
|
|
moskow
Регистриран на: Нед Юли 11, 2010 4:07 pm Постове: 308 Местоположение: Kaspichan
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
|
Пич, намираш пистолет с горещ въздух нагряваш 1-2 мин. и се свалят целички и като нови правил съм го много пъти,точно за 10 мин. работа за трите стикера,ако ли не вземаш старото отиваш в КОБРА там ще ти направят същото нещо за не повече от 10 кинта. П.П.- Аман от майстори  неможели да разменят стикерите ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 5:18 pm |
|
|
|
iion
|
Мерси на всички за отговорите и подкрепата! Последните вести са, че все пак момчетата щели да ги местят стикетите, но по-късно  Нещо за да не се размести стъклото след залепването, което не звучи съвсем неправдоподобно, така че ще чакам резултат. Ако ли не - води, сапуни, горещи въздуси и макетни ножчета и каквото сабя покаже...
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2012 10:38 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|