Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Внос на кола без документи от ЕС
| Автор |
Съобщение |
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|
Колеги някой случайно да има идея как стои въпросът с внос на стара бричка без документи и номера от Гърция? Колата пали и мотора има нужда от профилактика, но може да се закрепи. Трябва да разбера дали е само спряна от движение или е бракувана. Интересува ме как мога да я регистрирам тук ? Какви документи ще ми трябват и в двата случая за да нямам излишни разправии. Относно логото на Лада горе - запазете го за повечко време, ама сложете и едно S в началото и RU накрая - SLADARU. 
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 1:15 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Ако колата няма документи не можеш да я регистрираш по никакъв начин.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 1:56 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
Дори и след преглед в Технотест?
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 3:28 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Forester2003 написа: Какви документи ще ми трябват и в двата случая за да нямам излишни разправии Разправии ще имаш и то много и крайния резултат,ще е нулев с цената на много потрошени нерви. Forester2003 написа: Дори и след преглед в Технотест? За Технотеста също ти трябват документи,неможе просто да им закараш "едно купе с волан и четири гуми" и да мине Технотест. И ако не е тайна,как смяташ да вкараш колата в БГ без документи?Ще е обявиш за скрап,бракувана и т.н.,за което също ти трябват документи. В общи линии,моето мнение е да не се занимаваш с глупости.
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 4:00 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Колата можеш да внесеш под формата на резервна част закупена от евро-саюза .За регистрация можеш да потърсиш донор на документи от катастрофирал автомобил ,но го направи в обратния ред.1-осигурени документи 2 превоз на автомобил.Успех ,дано си струва упражнението.
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 6:19 pm |
|
|
|
Forester2003
|
Ясно, разбрах. Не си заслужават разправиите. Как да осигуря документи от катастрофирала кола като номер на шаси и рама ще са различни. А ако е бракуван все пак някакъв документ трябва да има в местното им КАТ?! При нас как е регистрацията на бракуван автомобил? Благодаря много на всички които пишат в темата! 
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 7:46 pm |
|
|
|
Kai
Регистриран на: Пет Юли 31, 2015 9:00 am Постове: 146 Местоположение: Монтана
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
|
Forester2003 написа: Ясно, разбрах.
При нас как е регистрацията на бракуван автомобил?
За съжаление никак. Бракувана кола внесена отвън не може да бъде повторно регистрирана. Бракувана кола в БГ ако не е заради тотал щета може да се регистрира пак. Заради масовата практика коли извън ЕС да се внасят с удари и проблеми по документи, за по ниско мито и ДДС щях да гризна дръвцето с моята....не бях ходил толкова пъти до КАТ, Технотест и т.н. цял живот 
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2016 10:38 am |
|
|
|
Forester2003
|
|
Тоест нормативната уредба в БГ в момента НЕ позволява ИЗОБЩО регистрацията на коли които са бракувани?! Или има няколко вида бракуване? Тоест работеща стара кола от ЕС която е бракувана (без удари и щети освен корозията, без значение къде в ЕС - Гърция Унгария Германия и т.н) няма никакъв шанс вече за регистрация у нас? Това е абсолютна глупост.
Четох из други форуми, че ако колата е само спряна от движение и е за съхранение в частен двор/гараж (т.е плащани са данъци през всички години на съхранението) се носи бележка от последния собственик и договор за покупко-продажба нотариално заверен и не се налага технотест.
Но как да изискам от автокъща в ЕС документи за платени данъци на конкретната кола, това е абсурдно.
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2016 2:24 pm |
|
|
|
Kai
Регистриран на: Пет Юли 31, 2015 9:00 am Постове: 146 Местоположение: Монтана
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
|

Това което написах с две думи в по- горния пост ми беше обяснено след като ходих до Технотест АД. Не съм чел нормативната уредба за тези случаи. Личното ми мнение е , че всеки си тълкува както му е изгодно в институциите и ни правят на маймуни. Накратко моя случай беше: Кола внесена от Швейцария, имала малък удар( десен калник), по документи се водеше ПТП и без двигател(второто на 100% съм сигурен че не е така), имах си всички необходими документи за регистриране, но ме размятаха от КАТ в Технотест, от Технотест в КАТ. И ми беше писнало от "компетентни" служителки на гише, които ми връщаха документите с думите: " АКО колата е спряна от движение ти трябва технотест". Там пък: "Ти не си за технотест, колата си има евротабела...и: АКО колата е бракувана ние не можем да я пуснем в движение...." Не са ли КАТ органа който трябва да направи справка за въпросното ППС с швейцарския КАТ?! Forester2003 написа: Четох из други форуми, че ако колата е само спряна от движение и е за съхранение в частен двор/гараж (т.е плащани са данъци през всички години на съхранението) се носи бележка от последния собственик и договор за покупко-продажба нотариално заверен и не се налага технотест.
Това звучи логично, но незнам дали ще си заслужава гимнастиката. Най- добре ако можеш да намериш познат в КАТ да даде съвет иначе ще те размятат като мен ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2016 3:15 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
Моля ако имат възможност модераторите да сменят заглавието на Внос на кола без документи от ЕС -надявам се повече хора да споделят личен опит.
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2016 6:26 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|

Forester2003 написа: Четох из други форуми, че ако колата е само спряна от движение и е за съхранение в частен двор/гараж (т.е плащани са данъци през всички години на съхранението) се носи бележка от последния собственик и договор за покупко-продажба нотариално заверен и не се налага технотест. Колега,според мен смесваш нещата или не можеш да обясниш както трябва или и ти не си особено наясно какво точно искаш да попиташ(тези неща не ги казвам с цел да те обидя).Просто има голяма разлика между "спряна от движение" и "бракувана".Може би ако опишеш какъв е твоя конкретен случай с конкретната кола ,която искаш да внесеш от Гърция(или ЕС),дали все пак има някакви документи( и ако има-какви?) и дали наистина е бракувана или спряна от движение,смятам че повече колеги ще могат да ти помогнат.Иначе,само така-"чух от тук","един ми каза","комшията разбрал..." и т.н.,едва ли ще може да се даде коректна информация.Иначе,като цяло незнам какво си решил ,но дано ти се получат нещета и дано да не е някаква невъзможна гимнастика  .
|
|
|
|
| Нед Апр 03, 2016 7:10 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|