Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Внос на кола без документи от ЕС 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги някой случайно да има идея как стои въпросът с внос на стара бричка без документи и номера от Гърция?
Колата пали и мотора има нужда от профилактика, но може да се закрепи.
Трябва да разбера дали е само спряна от движение или е бракувана.
Интересува ме как мога да я регистрирам тук ?
Какви документи ще ми трябват и в двата случая за да нямам излишни разправии.

Относно логото на Лада горе - запазете го за повечко време, ама сложете и едно S в началото и RU накрая - SLADARU. :beer:

Пет Апр 01, 2016 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако колата няма документи не можеш да я регистрираш по никакъв начин.

Пет Апр 01, 2016 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Дори и след преглед в Технотест?

Пет Апр 01, 2016 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Какви документи ще ми трябват и в двата случая за да нямам излишни разправии

Разправии ще имаш и то много и крайния резултат,ще е нулев с цената на много потрошени нерви.
Forester2003 написа:
Дори и след преглед в Технотест?

За Технотеста също ти трябват документи,неможе просто да им закараш "едно купе с волан и четири гуми" и да мине Технотест.
И ако не е тайна,как смяташ да вкараш колата в БГ без документи?Ще е обявиш за скрап,бракувана и т.н.,за което също ти трябват документи.
В общи линии,моето мнение е да не се занимаваш с глупости.

Пет Апр 01, 2016 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата можеш да внесеш под формата на резервна част закупена от евро-саюза .За регистрация можеш да потърсиш донор на документи от катастрофирал автомобил ,но го направи в обратния ред.1-осигурени документи 2 превоз на автомобил.Успех ,дано си струва упражнението.

Пет Апр 01, 2016 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ясно, разбрах.
Не си заслужават разправиите.
Как да осигуря документи от катастрофирала кола като номер на шаси и рама ще са различни.

А ако е бракуван все пак някакъв документ трябва да има в местното им КАТ?!
При нас как е регистрацията на бракуван автомобил?

Благодаря много на всички които пишат в темата! :cool: :beer:

Пет Апр 01, 2016 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Ясно, разбрах.

При нас как е регистрацията на бракуван автомобил?

За съжаление никак. Бракувана кола внесена отвън не може да бъде повторно регистрирана. Бракувана кола в БГ ако не е заради тотал щета може да се регистрира пак.
Заради масовата практика коли извън ЕС да се внасят с удари и проблеми по документи, за по ниско мито и ДДС щях да гризна дръвцето с моята....не бях ходил толкова пъти до КАТ, Технотест и т.н. цял живот :D

Съб Апр 02, 2016 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тоест нормативната уредба в БГ в момента НЕ позволява ИЗОБЩО регистрацията на коли които са бракувани?!
Или има няколко вида бракуване?
Тоест работеща стара кола от ЕС която е бракувана (без удари и щети освен корозията, без значение къде в ЕС - Гърция Унгария Германия и т.н) няма никакъв шанс вече за регистрация у нас?
Това е абсолютна глупост.

Четох из други форуми, че ако колата е само спряна от движение и е за съхранение в частен двор/гараж (т.е плащани са данъци през всички години на съхранението) се носи бележка от последния собственик и договор за покупко-продажба нотариално заверен и не се налага технотест.

Но как да изискам от автокъща в ЕС документи за платени данъци на конкретната кола, това е абсурдно.

Съб Апр 02, 2016 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това което написах с две думи в по- горния пост ми беше обяснено след като ходих до Технотест АД. Не съм чел нормативната уредба за тези случаи. Личното ми мнение е , че всеки си тълкува както му е изгодно в институциите и ни правят на маймуни.
Накратко моя случай беше: Кола внесена от Швейцария, имала малък удар( десен калник), по документи се водеше ПТП и без двигател(второто на 100% съм сигурен че не е така), имах си всички необходими документи за регистриране, но ме размятаха от КАТ в Технотест, от Технотест в КАТ. И ми беше писнало от "компетентни" служителки на гише, които ми връщаха документите с думите: "АКО колата е спряна от движение ти трябва технотест". Там пък: "Ти не си за технотест, колата си има евротабела...и: АКО колата е бракувана ние не можем да я пуснем в движение...."
Не са ли КАТ органа който трябва да направи справка за въпросното ППС с швейцарския КАТ?!
Forester2003 написа:

Четох из други форуми, че ако колата е само спряна от движение и е за съхранение в частен двор/гараж (т.е плащани са данъци през всички години на съхранението) се носи бележка от последния собственик и договор за покупко-продажба нотариално заверен и не се налага технотест.

Това звучи логично, но незнам дали ще си заслужава гимнастиката. Най- добре ако можеш да намериш познат в КАТ да даде съвет иначе ще те размятат като мен ](*,)

Съб Апр 02, 2016 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моля ако имат възможност модераторите да сменят заглавието на Внос на кола без документи от ЕС -надявам се повече хора да споделят личен опит.

Съб Апр 02, 2016 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:

Колега,според мен смесваш нещата или не можеш да обясниш както трябва или и ти не си особено наясно какво точно искаш да попиташ(тези неща не ги казвам с цел да те обидя).Просто има голяма разлика между "спряна от движение" и "бракувана".Може би ако опишеш какъв е твоя конкретен случай с конкретната кола ,която искаш да внесеш от Гърция(или ЕС),дали все пак има някакви документи( и ако има-какви?) и дали наистина е бракувана или спряна от движение,смятам че повече колеги ще могат да ти помогнат.Иначе,само така-"чух от тук","един ми каза","комшията разбрал..." и т.н.,едва ли ще може да се даде коректна информация.Иначе,като цяло незнам какво си решил ,но дано ти се получат нещета и дано да не е някаква невъзможна гимнастика :good: .

Нед Апр 03, 2016 7:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема