Здравейте колеги,
става въпрос за Outback 1997, 2.5, 150 кс. автомат, бензин/газ.
Преди една година почна да свети чека, свети свети па изгасне. От газовата ще да е. Да ама не! От веднъж заугасва и едвам я прибрах, добре че бях наблизо. Обадих се в сервиза, казаха че е дебитомер. Смених го с втора употреба и нещата се оправиха.
На нова година пак ми светна чека и до края на януари автомобила започна да гасне. Обикновено когато няма товар на мотора, тоест по инерция с малка скорост или на място на светофар, предимно на нанадолно, или когато някой колега шофьор ми даде път

. Заради автоматика тръгването ми отнема 5-6 секунди. Та и колегите водачи спряха да ми дават път....
Тъй като сравнително скоро смених дебитомера, макар и да ми миришеше на него го игнорирах и започнах собствено разследване, четене и ровене. Смених кабелите и свещите, защото така и така при мен 20 хиляди не са барани, а Бог знае от преди това кога. Проблемът остана. Изчистих дросел клапата. Не е от там. Закарах я на майстор - гуру. Направи диагностика, смени няколко маркучета, скоби,един вакум. Не. Карам я пак, почисти моторчето за празния ход и каза, че всички датчици показват нормални стойности и даже колата работи много равномерно и хубаво.
Уж готова, ама докато паркирам пак угасна. 3 тия път му дадох да я кара и каза че при него просто не гасне. Давам я на бащата, при него много рядко. Разкачих ламбдата от буксата и покарах- пак гасне пущинята.
Гасне и на 2те горива, студена и топла. Започна да придърпва и да не върви и във високите обороти. Прави като астматични пристъпи, епизодично и после отпушва и ни лук яла ни лук мирисала. Не може да се кара така. Свалих дебитомера, свети чека, работи неравномерно, само на бензин, обаче не гасне. Закарах я при Любо в Люлин и казаха, че е дебитомер. И те похвалиха работата на мотора, че и скоростите

. На студено пали само като и покажа ключа

!
Купих вчера нов стар дебитомер и след по-малко от 24 часа и много добра работа, проблема пак е на лице
Автомобила скоро е минал газово обслужване и си мисля, че не идва от там, тъй като го споделих на газаджията и той я прегледа.
На кратко- гасне в спряло и полуспряло положение и се мъчи във високите и забива муцуна.
Някой от вас дали е имал подобни патила?
Чудя се чисто нов дебиЛомер ли да купувам. Днес прочетох за детонационен датчик и мислите ми са насочени натам. Да залея ли OLX-а с обяви за дебитомери тъй като към момента разполагам с 3 броя?