Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Legacy Outback B11, инати се и гасне. 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: Legacy 1.8 1993
Телефон: 0887414889
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
става въпрос за Outback 1997, 2.5, 150 кс. автомат, бензин/газ.
Преди една година почна да свети чека, свети свети па изгасне. От газовата ще да е. Да ама не! От веднъж заугасва и едвам я прибрах, добре че бях наблизо. Обадих се в сервиза, казаха че е дебитомер. Смених го с втора употреба и нещата се оправиха.
На нова година пак ми светна чека и до края на януари автомобила започна да гасне. Обикновено когато няма товар на мотора, тоест по инерция с малка скорост или на място на светофар, предимно на нанадолно, или когато някой колега шофьор ми даде път :facepalm: . Заради автоматика тръгването ми отнема 5-6 секунди. Та и колегите водачи спряха да ми дават път....
Тъй като сравнително скоро смених дебитомера, макар и да ми миришеше на него го игнорирах и започнах собствено разследване, четене и ровене. Смених кабелите и свещите, защото така и така при мен 20 хиляди не са барани, а Бог знае от преди това кога. Проблемът остана. Изчистих дросел клапата. Не е от там. Закарах я на майстор - гуру. Направи диагностика, смени няколко маркучета, скоби,един вакум. Не. Карам я пак, почисти моторчето за празния ход и каза, че всички датчици показват нормални стойности и даже колата работи много равномерно и хубаво.
Уж готова, ама докато паркирам пак угасна. 3 тия път му дадох да я кара и каза че при него просто не гасне. Давам я на бащата, при него много рядко. Разкачих ламбдата от буксата и покарах- пак гасне пущинята.
Гасне и на 2те горива, студена и топла. Започна да придърпва и да не върви и във високите обороти. Прави като астматични пристъпи, епизодично и после отпушва и ни лук яла ни лук мирисала. Не може да се кара така. Свалих дебитомера, свети чека, работи неравномерно, само на бензин, обаче не гасне. Закарах я при Любо в Люлин и казаха, че е дебитомер. И те похвалиха работата на мотора, че и скоростите :) . На студено пали само като и покажа ключа :-P !
Купих вчера нов стар дебитомер и след по-малко от 24 часа и много добра работа, проблема пак е на лице ](*,)
Автомобила скоро е минал газово обслужване и си мисля, че не идва от там, тъй като го споделих на газаджията и той я прегледа.
На кратко- гасне в спряло и полуспряло положение и се мъчи във високите и забива муцуна.

Някой от вас дали е имал подобни патила?
Чудя се чисто нов дебиЛомер ли да купувам. Днес прочетох за детонационен датчик и мислите ми са насочени натам. Да залея ли OLX-а с обяви за дебитомери тъй като към момента разполагам с 3 броя? :-~

Вто Юни 07, 2016 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
добре дошъл в клуба :hello: .той филм вече го гледам 7-8 месеца,само дето при мен не гасне........ще следя темата за развитие,дано ако на теб някой помогне да се възползвам и аз.при мен остана само да разкостя целия ел.(нямам друго обяснение)понеже на грешката какво пише:дебитомер или неговото ел .захранване....и при мен дебитомера е здрав(поне аз се оттървах от втория,дано колегата му е свършил работа)...

Сря Юни 08, 2016 6:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъкмо ми се въртеше в главата, че не си първия с такова оплакване :) Май "Съботин"-човците си имат ядове с инсталацията към дебитомера. Аз бих сменил целия сноп.

Сря Юни 08, 2016 6:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
повярвай ми смених всички кабели до дебитомера но те не са директни и не се получава.имат по 3-2 разклонения за други датчици и се бърка схемата ](*,) а кофтито е че за да ги проследя трябва да се маха таблото най вероятно,понеже няма достъп.всички снопове в двг.отсек бяха разопаковани,проверени и подменени-паралелна инсталация-не!!прекъсвам кабела и заменям -не!!! :facepalm: :-?

Сря Юни 08, 2016 6:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Бензинова помпа, Реле бензинова помпа, Датчик на Хол?

Сря Юни 08, 2016 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Катализаторите премахнати ли са, защото е много вероятно да са запушени.

Сря Юни 08, 2016 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет. Ще я закарам да и изчистят грешките и след това ще карам само на бензин, за да видим какво ще запише.
Катализаторите не са махнати, но мисля да ги махна, все пак са на 270 000км.
Ще пиша какви са резултатите.
Поздрави. :)

Сря Юни 08, 2016 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
След обстоен преглед от добър диагностик стана ясно, че колата си иска нов (чисто нов от 460лв. на горе) дебитомер. Когато се сложи нов дебитомер - работи без проблем. Сложа ли някой от моите се започват пак едни магарии.....

Нед Юни 19, 2016 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Съжалявам че отдавна не съм писал, но както и да е. Проблемът ми се оправи по следният начин и срещу една бира.
Бащата и комшията са отворили дебитомера от горе и са презапоили всички жички. Колата ни лук яла, ни лук мирисала. Няма да казвам колко пари дадох по майстори и каква колекция от дебитомери си направих.
Поздрави и весели празници на всички! :good:

Чет Дек 22, 2016 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Искам и аз да споделя моя проблем и да ви помоля за съвет. Имам Субару Легаси автоматик с газова. От Доста време ми свети чека на моменти, а от вчера когато дам контакт и пищи за около 3 секунди. Нищо не свети по таблото, не трака, общо взето няма нищо по-различно освен това пищене. Ако някои е имал подобен проблем, моля да пише. :idea: :idea: :-? :-?

Пет Дек 30, 2016 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иди на диагностик който прави субару

Изпратено от моят C6902 с помощта на Tapatalk

Съб Дек 31, 2016 6:03 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема