|
|
Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Отлепено огледало за обратно виждане
| Автор |
Съобщение |
|
Lennonbg
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2011 8:05 am Постове: 88 Местоположение: София
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
|
|
Здравейте колеги,
Реших да ви споделя моят проблем и решение. Миналата година ми падна (отлепи се) огледалото за задно виждане. Ходих в Кобра и там го залепиха след 5 дена падна, пак ходих залепиха го. Дойде зимата и пак.. падна. Четох и попаднах на идея. Купих си от мотопфое лепенка за такива огледала и си залепих мойто. За сега вече 2 месеца е ок.
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 2:56 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Loctite имат специално лепило за целта,не съм го пробвал никога,но досега не съм бил никога разочарован от който и да е продукт на марката.
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 4:01 pm |
|
|
|
plaskom
|
И Bizon имат специално лепило за огледала включваща лепило и специална мрежичка. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 4:04 pm |
|
|
|
Lennonbg
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2011 8:05 am Постове: 88 Местоположение: София
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
|
dragoveli написа: Loctite имат специално лепило за целта,не съм го пробвал никога,но досега не съм бил никога разочарован от който и да е продукт на марката. На мен в Кобра точно с Loctite (специално) ми го лепиха...
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 5:32 pm |
|
|
|
mango
|
|
Bison - car mirror... безупречно
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 6:01 pm |
|
|
|
iion
|
|
Аз съм си лепил паднало "кобренско" огледало и не е падало от тогава, обаче мнооооого старателно почиствах и маркера на стъклото и основата на огледалото, така че да са механично гладки и чисти, след това със спирт и после с ацетон и чиста марля (на всяко бърсане хвърляш марлята и взимаш нова). И после разбира се лепилото и мрежичката и притискаш към стъклото колкото пише на опаковката (няколко минути доколкото си спомням). И още седи залепено. Лепилото Bison в Бриколаж беше към 15-на лева и става за 2-3 опита.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Чет Фев 07, 2013 6:28 pm |
|
|
|
deadman
|
Lennonbg написа: dragoveli написа: Loctite имат специално лепило за целта,не съм го пробвал никога,но досега не съм бил никога разочарован от който и да е продукт на марката. На мен в Кобра точно с Loctite (специално) ми го лепиха... Колега Локтайт имат няколко решения за лепене на стъркла и огледала според необходимата пластичност, температурния диапазон на работа и т. н. Много зависи с кой от всички е лепено огледалото. За залепяне на новомерни стъкла към редукторни блокове използваме при нас Локтайт 330 с активатор 7388 (продават се в комплект). Това е обаче за температури от -5 до +30 градуса. Другия модел с по-голям температурен диапазон на работа е Локтайт 3430 (епоксидно лепило). Най-добре е да се консултираш с представители на Хенкел за това какво ще ти свърши работа. При всички положения обаче повърхностите трябва да са гладки и почистени с обезмаслител (най-добре на спрей, че се изпарява и не се налага допълнително лъскане).
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пет Фев 08, 2013 8:47 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|