Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Отлепено огледало за обратно виждане 
Автор Съобщение

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Реших да ви споделя моят проблем и решение. Миналата година ми падна (отлепи се) огледалото за задно виждане. Ходих в Кобра и там го залепиха след 5 дена падна, пак ходих залепиха го. Дойде зимата и пак.. падна. Четох и попаднах на идея. Купих си от мотопфое лепенка за такива огледала и си залепих мойто. За сега вече 2 месеца е ок.

Поздрави

Чет Фев 07, 2013 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Loctite имат специално лепило за целта,не съм го пробвал никога,но досега не съм бил никога разочарован от който и да е продукт на марката.

Чет Фев 07, 2013 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2779
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И Bizon имат специално лепило за огледала включваща лепило и специална мрежичка.
;)

Чет Фев 07, 2013 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Loctite имат специално лепило за целта,не съм го пробвал никога,но досега не съм бил никога разочарован от който и да е продукт на марката.

На мен в Кобра точно с Loctite (специално) ми го лепиха...

Чет Фев 07, 2013 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 191
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Bison - car mirror... безупречно

Чет Фев 07, 2013 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм си лепил паднало "кобренско" огледало и не е падало от тогава, обаче мнооооого старателно почиствах и маркера на стъклото и основата на огледалото, така че да са механично гладки и чисти, след това със спирт и после с ацетон и чиста марля (на всяко бърсане хвърляш марлята и взимаш нова). И после разбира се лепилото и мрежичката и притискаш към стъклото колкото пише на опаковката (няколко минути доколкото си спомням). И още седи залепено. Лепилото Bison в Бриколаж беше към 15-на лева и става за 2-3 опита.

Чет Фев 07, 2013 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Lennonbg написа:
dragoveli написа:

На мен в Кобра точно с Loctite (специално) ми го лепиха...

Колега Локтайт имат няколко решения за лепене на стъркла и огледала според необходимата пластичност, температурния диапазон на работа и т. н.

Много зависи с кой от всички е лепено огледалото. За залепяне на новомерни стъкла към редукторни блокове използваме при нас Локтайт 330 с активатор 7388 (продават се в комплект). Това е обаче за температури от -5 до +30 градуса. Другия модел с по-голям температурен диапазон на работа е Локтайт 3430 (епоксидно лепило). Най-добре е да се консултираш с представители на Хенкел за това какво ще ти свърши работа. При всички положения обаче повърхностите трябва да са гладки и почистени с обезмаслител (най-добре на спрей, че се изпарява и не се налага допълнително лъскане).

Пет Фев 08, 2013 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема