Здравейте колеги! Бих искал в тази тема да обобщим въпроса за начина и необходимостта от допълнително охлаждане на АТ при теглена на прикачен товар,защото информацията е малко и много разпръсната. Четох,че на АТ се монтира някакъв допълнителен охладител (не е скъп-цена под 100 лева) с цел да не прегрява маслото в кутията,когато се тегли тежък прикачен товар. Въпросите са следните: 1.Необходимо ли е? 2.От къде може да се закупи въпросния охладител? 3.Начин на монтаж? 4.Когато автомобила е без прикачен товар няма ли да охлажда маслото под работната температура и ако е така,не е ли вредно това? Ще съм благодарен за всякакви мнения и коментари! Благодаря предварително!
_________________ limona
Сря Мар 28, 2012 10:10 am
Soflab
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 8:26 am Постове: 599 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Първото ти е термостата, второто кулера с маркучите. Ако искаш си запазваш досегашната конфигурация (маслото да минава през водния радиатор), ако искаш не (вадиш го от водния радиатор и го прекарваш само през новите части). Радиатора го запушваш на щуцерите където досега ти е влизало и излизало маслото и си готов. С новата система получаваш масло което е с температура около 75 градуса, т.е. и зимата и лятото си ОК. Поздрави!
Аз си взех по едно време някакъв B&M transmission cooler 70268, стои в гардероба от 2 години, а пък за термостат даже не съм и чул че се слага Ако взема , че стане един ден 300-400 коня , може и да го сложа.