Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Силно скърцане отпред при движение по неравности...? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
На мене ми казаха,че идва от насъбраната мръсотия в чашките ,където лягат пружините.Ако караш често офроуд,там става доста мизерно.

2010 guzzi griso 1100

Нед Сеп 13, 2009 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пичове,
а имате ли тракане на задните седалки и изобщо отзад?
Едно такова..като на старо комби...?

Пет Окт 29, 2010 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
След повече от година наблюудаване на звуците издавани от трибеката ми, съм сигурен, че скърцането е от тампоните а не от насъбрана мръсотия, както и на мен ми бяха казали в началото в специализирания сервиз!
Изработени са от материал който скърца при понижаване на температурата ( в моя случай под +10 С ). Смених ги с идеята, че новите може да са от по различен материал, но ... уви пак скърцат. Преди 2-3 седмици отново застудя и за съжаление, скърцането започна, последните дни се затопли и отново спря. Не съм открил лек за този проблем а определено ми идва в повече :evil:

А що се отнася до звуците от седалките и при мен се появяват по някога, но стигнах до извода, че е в зависимост от ъгъла под които съм ги оставил, но това се случва рядко и само когато никой не се вози на тях :wink:

Вто Ное 09, 2010 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да, ако са най-легнали и най-издръпани назад най-малко тракат.
А ако е седнал някой отзад ...изобщо не тракат
Доста тъпо, според мен...за тези пари..

Съб Ное 20, 2010 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
Strunz написа:
Доста тъпо, според мен...за тези пари..

Предполагам, че си нямаш на идея при другите марки за какви дертове става дума ... за тези ( онези ) пари [-X

За тези пари, ако изключим варианта нещо случайно от втора ръка, няма какво по добро да си купиш !

Съб Ное 20, 2010 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Според теб случайно ли съм се спрял на Субару?:)

От Субару Варна ми казаха, че имали идея как да отстранят тези тракания...ще им я занеса и после ще пиша, чакам само да навъртя още 500 км за смяна на маслото, че да го съчетая

Съб Ное 20, 2010 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Нов фен
Отговори с цитат
При мен на 21000 км. утре ще сменям тампони на стабилизираща щанга. Странно ми е, уж си купих здрава кола ?

Сря Дек 22, 2010 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз ,както пише по-долу нямам трибека,но имах доста кофти скърцане при студ преди две зими. Миналата почти не го чувах,а тази още не се е появило...странна работа.Нищо не съм сменял-при всеки преглед го споменавам,за да погледнат по-внимателно в сервиза. Отговарят едно и също- няма проблем. Колата е на 96 000.

2010 guzzi griso 1100

Чет Дек 23, 2010 9:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tonibg написа:
При мен на 21000 км. утре ще сменям тампони на стабилизираща щанга. Странно ми е, уж си купих здрава кола ?

Не се притеснявай, това е масово явление, тампони и понякога биалетки. Тампоните са смешно евтини, вървят като консуматив в някои държави. Явно не са сметнати както трябва и понасят големи натоварвания. Препоръчвам ти да си вземеш полиуретанови-хем са много по-здрави, хем колата малко ще се втърди, т.е. според мен подобри като пътно поведние.
Важното е, че останалите основни възли са здрави и рядко има оплакване. На много по-скъпи и премиум марки редовно заминават скорости, мотори, скапва се електроника или правят проблеми с окачването за хиляди левове.
Едни най-обикновени гумени тампони са нищо, въобще не ги мисли.
Радвай се на колата. :smt023

Чет Дек 23, 2010 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
и при мен го има отпреде в дясно и когато минавам през неравности и е по изразително когато е мокро,днес си смених тампоните ни носещата щанга и \:D/ всичко си доиде на мястото.Успех :smt023

Чет Дек 23, 2010 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
tonibg написа:

Не се притеснявай, това е масово явление, тампони и понякога биалетки. Тампоните са смешно евтини, вървят като консуматив в някои държави. Явно не са сметнати както трябва и понасят големи натоварвания. Препоръчвам ти да си вземеш полиуретанови-хем са много по-здрави, хем колата малко ще се втърди, т.е. според мен подобри като пътно поведние.
Важното е, че останалите основни възли са здрави и рядко има оплакване. На много по-скъпи и премиум марки редовно заминават скорости, мотори, скапва се електроника или правят проблеми с окачването за хиляди левове.
Едни най-обикновени гумени тампони са нищо, въобще не ги мисли.
Радвай се на колата. :smt023

Смениха ми тампоните и ми казаха, че били нов модел - дано са по здрави. А определено след като изтече гаранцията бих си сложил полиуретанови. Опита ми с тях е от Ленд Круйзер 84 г. , при който си купих комплект полиуретанови за цялата кола.

Пет Дек 24, 2010 10:35 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питай ги дали можеш да си ги сложиш сега, не би трябвало да ти откажат. Нелепо е да искат да слагат гуменяците, само за да идваш по-често при тях и да ти чарджват прим 20 лева.

Пет Дек 24, 2010 11:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Питай ги дали можеш да си ги сложиш сега, не би трябвало да ти откажат. Нелепо е да искат да слагат гуменяците, само за да идваш по-често при тях и да ти чарджват прим 20 лева.

Ще питам преди следващата смяна / дано не се наложи/. Въпреки , че не ми позволиха да сложа теглич, който не е оригинален, ако искам да запазя гаранцията.

Пет Дек 24, 2010 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост Re:
mncazzaro написа:
КОЛКО я караш,
КАК я караш,
КЪДЕ я караш?

Износването е нещо нормално...просто понякога има предпоставки за по-бързото им износване.

Другото което ще споделя е,че Трибеките не са от найлон ли какво каза колегата по-горе.
Не може да сравняваш 2 автомобила,който са коренно различни !
Нищо,че са една марка...
Тук теглото накланя везната...
Едното е комби(Аллроад Ауди) другото е СУВ ...

Още един проблем са изработката на панелите вътрешните...имат луфтове,но явно в новите трибеки това вече не е проблем :)

юю
П.С. Моля,потребителя да не се обижда.Просто отговарям на въпроса му :)

40 000 км за 1 година :P Много я пазиш :) Евала... :D За една година минах близо 75 000 мили с джипчето...

Колега и аз съм от варна,карам 3.0 аутбек,незнам колко suv може да се води трибеката сигурно колкото аз съм трамвай :smt082 като е един и същ просвета и суспеншъна,само дето трипбеката е по тежка:)

аз неспирам да съм извън пътя и то доста ТВЪРДО извън пътя,ако искаш може да се уговорим и да на правим една приятна разходка,че в момнта е яко кал лепкава такмо да се увъргаляме:).пиши на лични и да видим съвчето и олроада :smt136 :)

весели празници

Съб Дек 25, 2010 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 60
Автомобил: B9 ТРИБЕКА
Нов фен
Отговори с цитат
колега здравей на моята трибека се появи здраво скърцане сякаш някое стъкло се допира до нещо и скърца на такова го определям

Сря Яну 26, 2011 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
При мен преди 3 седмици се появи жестоко скърцане отпред, все едно съм закачил някаква верига или метална тел по окачването и тя опира някъде. Гледам отдолу, нищо нередно не виждам. След половин час каране и слушане, успях да локализирам, че скърцането е от към предна дясна гума. Свалих я и се оказа супер каръщина. Едно камъче беше влязло м/у диска и ламарината зад него и скърцаше жестоко. Дреболия , но звуците баха потресаващи. Хората се обръщаха след мен, като минавах покрай тях.
Давам го просто като идея. :smt023

Чет Яну 27, 2011 1:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
MAGARE написа:
колега здравей на моята трибека се появи здраво скърцане сякаш някое стъкло се допира до нещо и скърца на такова го определям

Провери да не са ламаринките за минимален размер на накладките, те така скърцат - да напомнят за смяна на накладки \:D/

Чет Яну 27, 2011 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Автомобил: B9 ТРИБЕКА
Нов фен
Отговори с цитат
мерси за идеите но ако са ламаринките ще скърцат като натисна спирачка а тожа се 1ува като слизам от бордур или като колата се усуква или мина през дупка значи разлепяха ми винетката за да си напиша номера и нагряваьа с пистолет а стъклото го е сменял един идиот и незнам дали не се е растопил силикона скърца на стъкло в плсмаса такова се чува отпред вдясно

Чет Яну 27, 2011 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
MAGARE написа:
....а тожа се 1ува като слизам от бордур

Един отвън да слуша и упражнението е слизане и качване на бордюр :lol: :smt023