| Автор |
Съобщение |
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
На мене ми казаха,че идва от насъбраната мръсотия в чашките ,където лягат пружините.Ако караш често офроуд,там става доста мизерно.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Нед Сеп 13, 2009 10:15 pm |
|
|
|
Strunz
Регистриран на: Чет Авг 05, 2010 3:14 pm Постове: 14 Местоположение: Варна
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 0
|
|
Пичове, а имате ли тракане на задните седалки и изобщо отзад? Едно такова..като на старо комби...?
|
|
|
|
| Пет Окт 29, 2010 2:43 pm |
|
|
|
PP
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 10:00 am Постове: 113 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
След повече от година наблюудаване на звуците издавани от трибеката ми, съм сигурен, че скърцането е от тампоните а не от насъбрана мръсотия, както и на мен ми бяха казали в началото в специализирания сервиз! Изработени са от материал който скърца при понижаване на температурата ( в моя случай под +10 С ). Смених ги с идеята, че новите може да са от по различен материал, но ... уви пак скърцат. Преди 2-3 седмици отново застудя и за съжаление, скърцането започна, последните дни се затопли и отново спря. Не съм открил лек за този проблем а определено ми идва в повече А що се отнася до звуците от седалките и при мен се появяват по някога, но стигнах до извода, че е в зависимост от ъгъла под които съм ги оставил, но това се случва рядко и само когато никой не се вози на тях 
_________________ Човека ... е човек, когато е на път ! ----------------------------------------------------
|
|
|
|
| Вто Ное 09, 2010 8:14 pm |
|
|
|
Strunz
|
|
Да, ако са най-легнали и най-издръпани назад най-малко тракат. А ако е седнал някой отзад ...изобщо не тракат Доста тъпо, според мен...за тези пари..
|
|
|
|
| Съб Ное 20, 2010 1:54 pm |
|
|
|
PP
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 10:00 am Постове: 113 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
Strunz написа: Доста тъпо, според мен...за тези пари.. Предполагам, че си нямаш на идея при другите марки за какви дертове става дума ... за тези ( онези ) пари За тези пари, ако изключим варианта нещо случайно от втора ръка, няма какво по добро да си купиш !
_________________ Човека ... е човек, когато е на път ! ----------------------------------------------------
|
|
|
|
| Съб Ное 20, 2010 2:11 pm |
|
|
|
Strunz
|
|
Според теб случайно ли съм се спрял на Субару?:)
От Субару Варна ми казаха, че имали идея как да отстранят тези тракания...ще им я занеса и после ще пиша, чакам само да навъртя още 500 км за смяна на маслото, че да го съчетая
|
|
|
|
| Съб Ное 20, 2010 2:17 pm |
|
|
|
tonibg
|
|
При мен на 21000 км. утре ще сменям тампони на стабилизираща щанга. Странно ми е, уж си купих здрава кола ?
|
|
|
|
| Сря Дек 22, 2010 9:45 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
Аз ,както пише по-долу нямам трибека,но имах доста кофти скърцане при студ преди две зими. Миналата почти не го чувах,а тази още не се е появило...странна работа.Нищо не съм сменял-при всеки преглед го споменавам,за да погледнат по-внимателно в сервиза. Отговарят едно и също- няма проблем. Колата е на 96 000.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Чет Дек 23, 2010 9:27 am |
|
|
|
bubaru
|
tonibg написа: При мен на 21000 км. утре ще сменям тампони на стабилизираща щанга. Странно ми е, уж си купих здрава кола ? Не се притеснявай, това е масово явление, тампони и понякога биалетки. Тампоните са смешно евтини, вървят като консуматив в някои държави. Явно не са сметнати както трябва и понасят големи натоварвания. Препоръчвам ти да си вземеш полиуретанови-хем са много по-здрави, хем колата малко ще се втърди, т.е. според мен подобри като пътно поведние. Важното е, че останалите основни възли са здрави и рядко има оплакване. На много по-скъпи и премиум марки редовно заминават скорости, мотори, скапва се електроника или правят проблеми с окачването за хиляди левове. Едни най-обикновени гумени тампони са нищо, въобще не ги мисли. Радвай се на колата. 
|
|
|
|
| Чет Дек 23, 2010 11:48 am |
|
|
|
moskow
Регистриран на: Нед Юли 11, 2010 4:07 pm Постове: 308 Местоположение: Kaspichan
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
|
и при мен го има отпреде в дясно и когато минавам през неравности и е по изразително когато е мокро,днес си смених тампоните ни носещата щанга и  всичко си доиде на мястото.Успех 
|
|
|
|
| Чет Дек 23, 2010 4:46 pm |
|
|
|
tonibg
|

bubaru написа: tonibg написа: При мен на 21000 км. утре ще сменям тампони на стабилизираща щанга. Странно ми е, уж си купих здрава кола ? Не се притеснявай, това е масово явление, тампони и понякога биалетки. Тампоните са смешно евтини, вървят като консуматив в някои държави. Явно не са сметнати както трябва и понасят големи натоварвания. Препоръчвам ти да си вземеш полиуретанови-хем са много по-здрави, хем колата малко ще се втърди, т.е. според мен подобри като пътно поведние. Важното е, че останалите основни възли са здрави и рядко има оплакване. На много по-скъпи и премиум марки редовно заминават скорости, мотори, скапва се електроника или правят проблеми с окачването за хиляди левове. Едни най-обикновени гумени тампони са нищо, въобще не ги мисли. Радвай се на колата.  Смениха ми тампоните и ми казаха, че били нов модел - дано са по здрави. А определено след като изтече гаранцията бих си сложил полиуретанови. Опита ми с тях е от Ленд Круйзер 84 г. , при който си купих комплект полиуретанови за цялата кола.
|
|
|
|
| Пет Дек 24, 2010 10:35 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Питай ги дали можеш да си ги сложиш сега, не би трябвало да ти откажат. Нелепо е да искат да слагат гуменяците, само за да идваш по-често при тях и да ти чарджват прим 20 лева.
|
|
|
|
| Пет Дек 24, 2010 11:45 am |
|
|
|
tonibg
|
bubaru написа: Питай ги дали можеш да си ги сложиш сега, не би трябвало да ти откажат. Нелепо е да искат да слагат гуменяците, само за да идваш по-често при тях и да ти чарджват прим 20 лева. Ще питам преди следващата смяна / дано не се наложи/. Въпреки , че не ми позволиха да сложа теглич, който не е оригинален, ако искам да запазя гаранцията.
|
|
|
|
| Пет Дек 24, 2010 12:19 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|

mncazzaro написа: КОЛКО я караш, КАК я караш, КЪДЕ я караш? Износването е нещо нормално...просто понякога има предпоставки за по-бързото им износване. Другото което ще споделя е,че Трибеките не са от найлон ли какво каза колегата по-горе. Не може да сравняваш 2 автомобила,който са коренно различни ! Нищо,че са една марка... Тук теглото накланя везната... Едното е комби(Аллроад Ауди) другото е СУВ ... Още един проблем са изработката на панелите вътрешните...имат луфтове,но явно в новите трибеки това вече не е проблем юю П.С. Моля,потребителя да не се обижда.Просто отговарям на въпроса му  40 000 км за 1 година :P Много я пазиш  Евала...  За една година минах близо 75 000 мили с джипчето... Колега и аз съм от варна,карам 3.0 аутбек,незнам колко suv може да се води трибеката сигурно колкото аз съм трамвай  като е един и същ просвета и суспеншъна,само дето трипбеката е по тежка:) аз неспирам да съм извън пътя и то доста ТВЪРДО извън пътя,ако искаш може да се уговорим и да на правим една приятна разходка,че в момнта е яко кал лепкава такмо да се увъргаляме:).пиши на лични и да видим съвчето и олроада  весели празници
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Дек 25, 2010 3:08 pm |
|
|
|
MAGARE
Регистриран на: Нед Ное 21, 2010 10:06 am Постове: 60 Местоположение: Шумен
Автомобил: B9 ТРИБЕКА
|
|
колега здравей на моята трибека се появи здраво скърцане сякаш някое стъкло се допира до нещо и скърца на такова го определям
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 12:01 pm |
|
|
|
bubaru
|
При мен преди 3 седмици се появи жестоко скърцане отпред, все едно съм закачил някаква верига или метална тел по окачването и тя опира някъде. Гледам отдолу, нищо нередно не виждам. След половин час каране и слушане, успях да локализирам, че скърцането е от към предна дясна гума. Свалих я и се оказа супер каръщина. Едно камъче беше влязло м/у диска и ламарината зад него и скърцаше жестоко. Дреболия , но звуците баха потресаващи. Хората се обръщаха след мен, като минавах покрай тях. Давам го просто като идея. 
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 1:43 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
MAGARE написа: колега здравей на моята трибека се появи здраво скърцане сякаш някое стъкло се допира до нещо и скърца на такова го определям Провери да не са ламаринките за минимален размер на накладките, те така скърцат - да напомнят за смяна на накладки 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 11:29 am |
|
|
|
MAGARE
|
|
мерси за идеите но ако са ламаринките ще скърцат като натисна спирачка а тожа се 1ува като слизам от бордур или като колата се усуква или мина през дупка значи разлепяха ми винетката за да си напиша номера и нагряваьа с пистолет а стъклото го е сменял един идиот и незнам дали не се е растопил силикона скърца на стъкло в плсмаса такова се чува отпред вдясно
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 12:21 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
MAGARE написа: ....а тожа се 1ува като слизам от бордур Един отвън да слуша и упражнението е слизане и качване на бордюр 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 12:38 pm |
|
|
|
MAGARE