|
Страница 1 от 1
|
|
Закупуване на нова Tribeca от USA?
| Автор |
Съобщение |
|
vanko
Регистриран на: Вто Дек 28, 2010 10:25 am Постове: 4 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Здравейте
Възможно ли е да се закупи Subaru Tribeca нова от САЩ? Би трябвало да излезе доста по-евтино от там при все мита, акциз и транспорт.
Обаче от subaru.com ми предлагат оферти само ако съм от US. Ако има и други варианти, моля кажете.
Благодаря.
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 10:28 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
vanko написа: Здравейте
Възможно ли е да се закупи Subaru Tribeca нова от САЩ? Би трябвало да излезе доста по-евтино от там при все мита, акциз и транспорт.
Обаче от subaru.com ми предлагат оферти само ако съм от US. Ако има и други варианти, моля кажете.
Благодаря. разгледай тея сайтове autotrader.com,cars.com имаше една статия и предаване по телевизията за едни пичове от софия,които внасят коли от щетите,но несе сещам как се казваше фирмата,и прелагаха внос от тези сайтове май също.даже и от нашия форум имаше колеги които имаха възможност за внос от САЩ.но май беше в раздел АУТБЕК. успех и весели празници
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 11:23 am |
|
|
|
vanko
Регистриран на: Вто Дек 28, 2010 10:25 am Постове: 4 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Благодаря! Сайта cars.com е доста добър.
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 2:34 pm |
|
|
|
Greg4o
|
vanko написа: Благодаря! Сайта cars.com е доста добър. Имаме Колега в САЩ (simbad) може да помогне 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 7:54 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
|
От въпросът Ви не става съвсем ясно - Вие ли искате да закупите или някой от Ваше име (физическо лице или фирма)!? Няма проблем за български гражданин, легално пребиваващ в САЩ да закупи нова кола, включително и Subaru Tribeca. (Ако пребивавате повече от 1 година и колата е закупена и регистрирана за ползване поне 6 месеца преди вноса в БГ - не се дължат мита. Акциз не се заплаща от 01.01.2010! В случай сте на туризъм, студентска бригада или по какъвто и да е повод и закупите нова кола (т.е. не са налице условията за безмитен внос - просто заплащате ДДС и вносно мито - има достатъчно информация как се изчислява (покупната цена + транспортните разходи формират стойността, върху която се определя митото). Ако желаете фирма да Ви закупи колата и да ви я изпрати, освен горните плащания ще трябва вероятно да се договорите и за цената на услугата. Може да ви е от полза да знаете, че според Subaru America, европейските страни не поддържат 3-годишната фабрична гаранция на автомобилите Субару.
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 2:31 am |
|
|
|
vanko
|
|
Благодаря и на Вас, колега. На ти може ли да си говорим?
Сега ще напиша по-подробно и бих помолил за мнение.
1) От cars.com или subaru.com намирам търговец в района на Los Angeles, New York или Маями, тоест да е близко до пристанището. 2) Издава ми фактура/invoice на името на фирмата ми, която му заплащам предварително. 3) Уговарям се с фирма за морски транспорт (контейнер), конкретно намерих една с цена около 1500$ за контейнер, включващ: - терминални разходи на пристанище - такса документация (митническо агентиране) - товарене и разтоварване на автомобили или стока - морско навло САЩ - България 4) Пращам номер на товарителница на търговеца на колата и транспортната фирма отива да я вземе (имат такава услуга за около 400-500$) или пък търговеца им я кара на пристанището. 5) Колата идва в България и тогава плащам мито, ДДС, Екотакса, Технотест, регистрация в КАТ. По мои сметки трябва да дойде нещо от рода на 75000 лева, при цена в магазина в България ~105000.
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 9:43 am |
|
|
|
tonibg
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 0
|

vanko написа: Благодаря и на Вас, колега. На ти може ли да си говорим?
Сега ще напиша по-подробно и бих помолил за мнение.
1) От cars.com или subaru.com намирам търговец в района на Los Angeles, New York или Маями, тоест да е близко до пристанището. 2) Издава ми фактура/invoice на името на фирмата ми, която му заплащам предварително. 3) Уговарям се с фирма за морски транспорт (контейнер), конкретно намерих една с цена около 1500$ за контейнер, включващ: - терминални разходи на пристанище - такса документация (митническо агентиране) - товарене и разтоварване на автомобили или стока - морско навло САЩ - България 4) Пращам номер на товарителница на търговеца на колата и транспортната фирма отива да я вземе (имат такава услуга за около 400-500$) или пък търговеца им я кара на пристанището. 5) Колата идва в България и тогава плащам мито, ДДС, Екотакса, Технотест, регистрация в КАТ. По мои сметки трябва да дойде нещо от рода на 75000 лева, при цена в магазина в България ~105000. Аз си закупих тази година от Субару БГ и мога да те посъветвам да поговориш с тях, предполагам че можеш да получиш подобна цена.
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 10:12 am |
|
|
|
vanko
|
|
Би ли споделил твоя опит, може и на ЛС? Ако това е вярно, то цялото упражнение с USA и липсващата гаранция би било безмислено.
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 10:18 am |
|
|
|
tonibg
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 0
|
vanko написа: Би ли споделил твоя опит, може и на ЛС? Ако това е вярно, то цялото упражнение с USA и липсващата гаранция би било безмислено. Това имам в предвид , ще ти пиша на лични
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 10:20 am |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|

Да, може и на "ти"! В общи линии такава схема е приложима. Имам малко съмнения за това, дали търговецът (дилър) ще може да реализира продажбата дистанционно или чрез фирма-посредник. Най-често в САЩ нещата стоят така: отивате на място (при продавача-дилър) за тестово каране и ако харесате колата, сядате с търговеца на разговор в който той ви казва цената заедно с допълнителните задължителни плащания. Обикновено цената е обявена в сайта на дилършипа, обаче без да включва: - такса доставка - около $600; - обработка на документи - около $200 (за попълване на документите, регистрация, временни номера и др.); - Такса продажба (ДДС) - за различните щати е различен процент от основната цена около 7-10%; Цената може да бъде преговаряна и в най-добрия случай да падне малко под първоначално обявената, но не винаги. Допускам, че преди това клиентът си е направил проучванията и коя е добрата сделка (цена) за него. Така че, вероятно ще се наложи да имаш посредник (с пълномощно) за да извърши пазарлъка и да оформи покупката. Изисква се да имаш адрес, телефон и документ за самоличност (ID, паспорт, книжка).
|
|
10
|
|
| Чет Дек 30, 2010 1:37 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|