Отговори на тема
 Закупуване на нова Tribeca от USA? 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте

Възможно ли е да се закупи Subaru Tribeca нова от САЩ?
Би трябвало да излезе доста по-евтино от там при все мита, акциз и транспорт.

Обаче от subaru.com ми предлагат оферти само ако съм от US.
Ако има и други варианти, моля кажете.

Благодаря.

Вто Дек 28, 2010 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vanko написа:
Здравейте

Възможно ли е да се закупи Subaru Tribeca нова от САЩ?
Би трябвало да излезе доста по-евтино от там при все мита, акциз и транспорт.

Обаче от subaru.com ми предлагат оферти само ако съм от US.
Ако има и други варианти, моля кажете.

Благодаря.

разгледай тея сайтове
autotrader.com,cars.com

имаше една статия и предаване по телевизията за едни пичове от софия,които внасят коли от щетите,но несе сещам как се казваше фирмата,и прелагаха внос от тези сайтове май също.даже и от нашия форум имаше колеги които имаха възможност за внос от САЩ.но май беше в раздел АУТБЕК.

успех и весели празници

Вто Дек 28, 2010 11:23 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря!
Сайта cars.com е доста добър.

Вто Дек 28, 2010 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vanko написа:
Благодаря!
Сайта cars.com е доста добър.

Имаме Колега в САЩ (simbad) може да помогне :smt023

Вто Дек 28, 2010 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
От въпросът Ви не става съвсем ясно - Вие ли искате да закупите или някой от Ваше име (физическо лице или фирма)!?
Няма проблем за български гражданин, легално пребиваващ в САЩ да закупи нова кола, включително и Subaru Tribeca.
(Ако пребивавате повече от 1 година и колата е закупена и регистрирана за ползване поне 6 месеца преди вноса в БГ - не се дължат мита. Акциз не се заплаща от 01.01.2010!
В случай сте на туризъм, студентска бригада или по какъвто и да е повод и закупите нова кола (т.е. не са налице условията за безмитен внос - просто заплащате ДДС и вносно мито - има достатъчно информация как се изчислява (покупната цена + транспортните разходи формират стойността, върху която се определя митото).
Ако желаете фирма да Ви закупи колата и да ви я изпрати, освен горните плащания ще трябва вероятно да се договорите и за цената на услугата.
Може да ви е от полза да знаете, че според Subaru America, европейските страни не поддържат 3-годишната фабрична гаранция на автомобилите Субару.

Сря Дек 29, 2010 2:31 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря и на Вас, колега. На ти може ли да си говорим?

Сега ще напиша по-подробно и бих помолил за мнение.

1) От cars.com или subaru.com намирам търговец в района на Los Angeles, New York или Маями, тоест да е близко до пристанището.
2) Издава ми фактура/invoice на името на фирмата ми, която му заплащам предварително.
3) Уговарям се с фирма за морски транспорт (контейнер), конкретно намерих една с цена около 1500$ за контейнер, включващ:
- терминални разходи на пристанище
- такса документация (митническо агентиране)
- товарене и разтоварване на автомобили или стока
- морско навло САЩ - България
4) Пращам номер на товарителница на търговеца на колата и транспортната фирма отива да я вземе (имат такава услуга за около 400-500$) или пък търговеца им я кара на пристанището.
5) Колата идва в България и тогава плащам мито, ДДС, Екотакса, Технотест, регистрация в КАТ.
По мои сметки трябва да дойде нещо от рода на 75000 лева, при цена в магазина в България ~105000.

Сря Дек 29, 2010 9:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Автомобил: Tribeca
Нов фен
Отговори с цитат
vanko написа:
Благодаря и на Вас, колега. На ти може ли да си говорим?

Сега ще напиша по-подробно и бих помолил за мнение.

1) От cars.com или subaru.com намирам търговец в района на Los Angeles, New York или Маями, тоест да е близко до пристанището.
2) Издава ми фактура/invoice на името на фирмата ми, която му заплащам предварително.
3) Уговарям се с фирма за морски транспорт (контейнер), конкретно намерих една с цена около 1500$ за контейнер, включващ:
- терминални разходи на пристанище
- такса документация (митническо агентиране)
- товарене и разтоварване на автомобили или стока
- морско навло САЩ - България
4) Пращам номер на товарителница на търговеца на колата и транспортната фирма отива да я вземе (имат такава услуга за около 400-500$) или пък търговеца им я кара на пристанището.
5) Колата идва в България и тогава плащам мито, ДДС, Екотакса, Технотест, регистрация в КАТ.
По мои сметки трябва да дойде нещо от рода на 75000 лева, при цена в магазина в България ~105000.

Аз си закупих тази година от Субару БГ и мога да те посъветвам да поговориш с тях, предполагам че можеш да получиш подобна цена.

Сря Дек 29, 2010 10:12 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Би ли споделил твоя опит, може и на ЛС?
Ако това е вярно, то цялото упражнение с USA и липсващата гаранция би било безмислено.

Сря Дек 29, 2010 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Автомобил: Tribeca
Нов фен
Отговори с цитат
vanko написа:
Би ли споделил твоя опит, може и на ЛС?
Ако това е вярно, то цялото упражнение с USA и липсващата гаранция би било безмислено.

Това имам в предвид , ще ти пиша на лични

Сря Дек 29, 2010 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Да, може и на "ти"!
В общи линии такава схема е приложима. Имам малко съмнения за това, дали търговецът (дилър) ще може да реализира продажбата дистанционно или чрез фирма-посредник.
Най-често в САЩ нещата стоят така:
отивате на място (при продавача-дилър) за тестово каране и ако харесате колата, сядате с търговеца на разговор в който той ви казва цената заедно с допълнителните задължителни плащания. Обикновено цената е обявена в сайта на дилършипа, обаче без да включва:
- такса доставка - около $600;
- обработка на документи - около $200 (за попълване на документите, регистрация, временни номера и др.);
- Такса продажба (ДДС) - за различните щати е различен процент от основната цена
около 7-10%;
Цената може да бъде преговаряна и в най-добрия случай да падне малко под първоначално обявената, но не винаги. Допускам, че преди това клиентът си е направил проучванията и коя е добрата сделка (цена) за него.
Така че, вероятно ще се наложи да имаш посредник (с пълномощно) за да извърши пазарлъка и да оформи покупката. Изисква се да имаш адрес, телефон и документ за самоличност (ID, паспорт, книжка).
 10

Чет Дек 30, 2010 1:37 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема