1. При ниски температури под -6 градуса и над 12 часа покой двигателя пали изключително трудно. Поне 10 опита, поне 15 сек върти стартера и запалва давейки се предполагам на 1 цилиндър и само ако се подава газ. Под -10 е невъзможно да се запали. При 0 пали от раз. Сменен горивен филтър с Knecht, добавки в горивото за -30....
Имам автомобила от 5 години, първите три години палеше от раз, от две зими обаче е нещо страшно.
2. При продължително над 1ч. икономично каране, обикновено на магистрала и спиране на бензиностанция, автомобилът пали от 5-6 опит с подаване на газ. Тук стартерът не се чува да върти, колата пали мигновено и загасва в същата секунда. Ако се навлезе в населено място или се кара по динамично, няма проблем. От Субару ми смениха преди две години инжекторите поради този проблем(гаранционно разбира се...), но ефект нямаше.
Ако някой колега е имал подобни проблеми, моля да сподели!
Освен тези два проблема, за 100 хил км. имам похарчени под 500лв. за части- (Две биалети, 4 тампона, оптяжна ролка, турбо маркуч) извън стандартното обслужване, което си е почти непостижимо за съвременен автомобил