Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Форестър Дизел проблем при запалване на двигателя 
Автор Съобщение

Постове: 56
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
1. При ниски температури под -6 градуса и над 12 часа покой двигателя пали изключително трудно. Поне 10 опита, поне 15 сек върти стартера и запалва давейки се предполагам на 1 цилиндър и само ако се подава газ. Под -10 е невъзможно да се запали. При 0 пали от раз. Сменен горивен филтър с Knecht, добавки в горивото за -30....
Имам автомобила от 5 години, първите три години палеше от раз, от две зими обаче е нещо страшно.
2. При продължително над 1ч. икономично каране, обикновено на магистрала и спиране на бензиностанция, автомобилът пали от 5-6 опит с подаване на газ. Тук стартерът не се чува да върти, колата пали мигновено и загасва в същата секунда. Ако се навлезе в населено място или се кара по динамично, няма проблем. От Субару ми смениха преди две години инжекторите поради този проблем(гаранционно разбира се...), но ефект нямаше.
Ако някой колега е имал подобни проблеми, моля да сподели!
Освен тези два проблема, за 100 хил км. имам похарчени под 500лв. за части- (Две биалети, 4 тампона, оптяжна ролка, турбо маркуч) извън стандартното обслужване, което си е почти непостижимо за съвременен автомобил :)

Сря Апр 02, 2014 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега ако искаш прочети темата скъсан колянов вал,но аз прилагам нещо,което може би
ще помогне.
Цитат:
Здравейте колеги,
Въпросното Фори което предъвкваме толкова страници, в крайна сметка го върнах на Субару. Изкупиха си го за 17500 лв, като заявих че ще купя кола пак от тях. Субару моторс София откликнаха веднага и така от 4-5 дни съм собственик на 2 литрово ХВ автомат, бензин. Възхитен съм, нищо общо с Форестъра.
По отношение на ремонтите извършени по него. След смяна на шорт блока спря да пали сутрин....Полудявах около него докато запали...къде ли не го водих пак, за всяко влизане в бокса плащаш като поп и решение няма. Преди 4-5 дни като получавах новото, попитах техническия в сервиза какво стана с старото. Каза че 5 пъти е разглобявал мотора, сменил всичко и пак гаснело. Накрая съвет от сервиз в Германия да смени веригата и проблема се решил. Не знам какво да кажа....В инструкциите на Субару пише че верига се проверява на 300000 км, а уж ми докараха нов шорт блок....
Късмет и безпроблемно каране на вашите машини. За себе си знам че повече нафта няма да карам....
Поздрави.

Сря Апр 02, 2014 9:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всъщност последният пример едва ли ще е полезен за колегата - той е за сменен шорт блок след скъсан колянов вал и некадърна настройка след това, а другите 70% от "примера" са ругатни по дизела и неуместни сравнения.

Аз също съм много доволен от дизела, колега, дано намериш бързо и ефективно разрешаване на проблема.
Ако имаш идване към София, мини при Краси да те види.

:hello:

Чет Апр 03, 2014 12:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема