Отговори на тема
 Justy 1.2 покупка? 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ,решил съм да си купувам Subaru Justy 1.2i 75hp 94г. AWD [-o<
и искам да си кажете мнението за този модел заслужава ли си за целите на един "идиот" (ръчка до дупка на полянката ) :sti: и как стой въпроса с намирането на части за модела особено това че е 3 цилиндъра и не е нормалния boxer двигател на субару общо взето как се справяте с подръжката :smt122
ПП. Ще съм благодарен за информация :smt136

Пет Окт 07, 2011 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: FORESTER TURBO
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.2 със 75 коня е като моето. Не е AWD а си е предно с включващо се при нужда задно. Не се кара постоянно на 4WD. Части се намират лесно, има доста обяви, те и като нови не са скъпи( повечето от тях). Лошото е, че много гният. За разходки по полянки ще ти върши работа, за ръчка все пак е 1.2 :smt129 , все едно да ръчкаш куцо магаре. Иначе е маневрена, много лека и катери баирчето просто страхотно. Комфорт на возене по-скоро не. разход на гориво около 8/100 бензин( моята ) и 10/100газ ( на газ върви повече).

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Окт 07, 2011 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
знам че 1.2 е за никаде ама студенска му работа пари нема за по голям звяр ,а тези стойности за разхода на гориво предполагам са за градско (от градско до градско разлика от тук до луната де) ,защото ми се вижда висок разхода.Един приятел кара 1.2i и градски му дава 6 литра (сеат ибиза)

Пет Окт 07, 2011 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ванката написа:
знам че 1.2 е за никаде ама студенска му работа пари нема за по голям звяр ,а тези стойности за разхода на гориво предполагам са за градско (от градско до градско разлика от тук до луната де) ,защото ми се вижда висок разхода.Един приятел кара 1.2i и градски му дава 6 литра (сеат ибиза)

Защото е 4ВД, за това разхода е по-висок, няма икономична АВД, 4ВД, 4х4 кола

Съб Окт 08, 2011 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
up :smt141

Вто Окт 18, 2011 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега аз имам Джъсти от 96 година. На аватара се вижда :-D Купето е на Сузуки Суифт, но 4WD механизма е на Субару-100%. Всичко по колата(като части) е японско-Denso и Tokico. Не е като близнака Суифт с Bosh-ови джаджи. Малка кола, по София влизам и паркирам където си поискам. Цяло лято карах със зимните гуми, с които я купих и до Стара Загора ме закарваше за 50 лв. бенз Еко 95 Плюс и ми оставаше да ида до село да заредя с бурканета :smt129 Части и поддръжка-лесно се намират и са евтини, за разлика от големите батковци. Колата я взех за 1450 лв., но съм инвестирал в нея около 2000 лв. Така се случи просто, писна ми да се возя с градския от Владая до работа, а нямах много събрани пари и я взех. Нещата, които съм сменил не се бях счупили, просто неудържим мерак. Единственият недостатък-ръждата. Поне на моята, т.к. е от Австрия. Но двигателя няма грешка, изряден и добре поддържан. Лично аз продължавам поддръжката му като слагам само синтетични масла. В момента Statoil 5W50. Моят съвет към теб е-земай едно Джъсти и пей сърце. Лично аз го препочитам пред Клиотата и Корсите. Виж за Фиат Панда 4х4 може и да се замисля. Успех и дано скоро да пуснеш снимки на някое Суби,

Вто Окт 18, 2011 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема