При мен има предистория. Когато обслужвах ангренажа смених и семерингата на кляновия вал с оригинална и някаква ремъчна шайба за ремъците на периферията. Вчера ремъчната шайба се пръсна и смля ангренажния кожух, изхвърли ремъците и лампите на таблото изгряха

. Свалих въпросната шайба и тръгнах на акумулатор да се прибирам, но... за кратко време видях, как зад мен е димна завеса от пушеци и спрях веднага. Оказа се, че семерингата на коляновия вал е излязла и съм оставил дебела диря масло на пътя. Добре, че един колега със Субару ме изтегли, за което съм му много благодарен. Разглобих ангренажа и забелазах, че отвора, където семерингата влиза със стегнатост е леко коничен, защото някога е превъртала или един господ знае какво е ставало, причината за което е канала за мазане на водимото колело на маслената помпа, където поради разхлабените винтове на помпата повишава налягането при семерингата и се стреми да я избута към ремъчната шайба на ангренажа. Та за това сега си търся маслена помпа, заради леглото на семерингата.