Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Маслена помпа за двигател EJ22E 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 96',2.2,AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Търся маслена помпа за двигател EJ22E, 128к.с.

Съб Юни 03, 2017 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Би трябвало да е същата като на другите атмосферни, 10мм импелер

Съб Юни 03, 2017 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Импелера е 9мм. Когато я извадих от блока 3 винта бяха развити.

Съб Юни 03, 2017 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може и аз да се бъркам за размера. Не че не можеш да ползваш 10 ММ, разликата не е толкова голяма, блоковете са еднакви като монтаж.
Ако търсиш да сменяш помпата заради развитите винтове само - просто ги завий, като сложиш масло и температурно устойчиво лепило на резбите. Често се отвиват болтовете на маслените помпи при Субару, незнайно защо. Като резултат импелера не е притиснат достатъчно и не може да направи необходимото налягане в маслената система. Страда всичко де що иска мазане. Ключа за налягане не светва при такива леки до умерени падове, неговия лимит е под 0,2 бара и когато светне е просто за информация че е хубаво да имаш спестени пари.

Съб Юни 03, 2017 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
При мен има предистория. Когато обслужвах ангренажа смених и семерингата на кляновия вал с оригинална и някаква ремъчна шайба за ремъците на периферията. Вчера ремъчната шайба се пръсна и смля ангренажния кожух, изхвърли ремъците и лампите на таблото изгряха :). Свалих въпросната шайба и тръгнах на акумулатор да се прибирам, но... за кратко време видях, как зад мен е димна завеса от пушеци и спрях веднага. Оказа се, че семерингата на коляновия вал е излязла и съм оставил дебела диря масло на пътя. Добре, че един колега със Субару ме изтегли, за което съм му много благодарен. Разглобих ангренажа и забелазах, че отвора, където семерингата влиза със стегнатост е леко коничен, защото някога е превъртала или един господ знае какво е ставало, причината за което е канала за мазане на водимото колело на маслената помпа, където поради разхлабените винтове на помпата повишава налягането при семерингата и се стреми да я избута към ремъчната шайба на ангренажа. Та за това сега си търся маслена помпа, заради леглото на семерингата.

Съб Юни 03, 2017 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Намерих помпа. Като я монтирам ще разбера дали съм изтракал мотора.

Съб Юни 03, 2017 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам и двата модела,ако някой търси все още да обажда.

Чет Сеп 07, 2017 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.