Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е автоматичен и ръчен архив на стари обяви!

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 Купувам двигател EJ25 - за легаси 2,5 156. 1999 г. автомат. 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,

купувам двигател за Легаси - необорудван.Доколкото съм запознат двигателя е EJ25. Колата е 156 коня , автоматик и е 1999 год. Всъшност идея нямам дали трябва да е необорудван ](*,) . На моя му е крив блока - не ми се разглабя да го шлайфам и ремонтирам щото знаете - "ама сега си го отворил дай да смениме и това и онова" - не ми се дават торба пари за ремонт. Иска ми се да си купа един двигател , да го сменя и толкова.

Общо взето по моя всичко друго освен блока е наред - глави - шлайфани с нови клапани и водачи , ангренаж на 300 км. , който се надявам да мога да прехвърля :-? .

Честно да ви кажа ни най-малка представа си нямам какво требва да стане - така че ако някой има някаква идея да казва и да помага.

Но главната ми идея е друг двигател и толкова. :-~

Оставям и тел. за връзка - не знам дали има такава практика във форума - ако няма извинявам се предварително.

0885-329-560 .

Предварително благодаря на всички.

Пон Яну 04, 2016 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега. Виж в раздел продава авточасти колегата unufri Васко се казва. Обявата започва "2.5 156 и теглич" нещо такова но той може би е твоя човек. Успех

Пон Яну 04, 2016 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продадох го . Имам блок глави и части без колянов вал и читави бутала.

Блокът е с документи . При желание може да се регистрира.

При теб прегрява ли ? Да не е от капачка или термостат?

Вто Яну 05, 2016 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: subaru
Нов фен
Отговори с цитат
Много ми се искаше да е от капачка на радиатор или термостат..... :-~ но уви. Мислехме, че е крива глава, но пак уви!

Да кажа най-общо какво стана :

На връщане от почивка както си карам с 110-120 - резка загуба на мощност и работа на три цилиндъра без да загрява - като така на три цилиндъра съм го карал 50 км. колокото да се прибера до вкъщи - закарах го на сервиз - момчетата отвориха и на 4-ти имаше изгорял клапан. Смяна на повечето клапани и на двете глави , шлайф , водачи , гарнитури , ангренаж , водна помпа и стана супер.

Запали колата , заработи добре , върви добре абе супер - и така 500 км.

На Симеоновско загрея - резко избяга парното и толкова бързо дигна температурата , че чак не ми се повярва :shock: . Спрях , изгасих отворих капака - маркучите на камък отворих и радиатора и изхвърли антифриза. Поизчаках малко , долях запалих, но парно пак не - тръгнах леко и след няма и километър пак така - много бързо дигна температура и повече не съм го мъчил.

Разглобихме го пак - от шофьорската страна на двигатела на 4-ти цилиндър - дето имах изгорял клапан и най-вероятно където е духала си е направило сигурно "болно място" и там имаме кривина на блока. А на първото отваряне нямаше кривини - гледахме го , косъмни линий и тем подобни.

Много е възможно и аз да съм я прегрял и от там да е кривината - докато съм спрял , а и два пъти загрея та може и аз да съм свършил тая работа.

Та това е общо взето. :(

Благодаря ви и на двамата за отговорите и инфото , мисля да поизчакам още малко да видя някой колега дали няма да се сети , че има двигател - та направо ако изпадне относително читав мотор да го взема.

Ако не и не си го продал дотогава ще взема блока от теб (Васко) - моя е доста крив и най-вероятно няма да може да се шлайфа.

Така че поддържаме връзка.

Предварително благодаря и на всички други , които ще се включат с инфо , съвет или части.

Вто Яну 05, 2016 11:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей Колега!
Намери ли си двигател ? Ако още не си си решил проблема пиши на ЛС.
Поздрави.

Чет Мар 24, 2016 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.