Много ми се искаше да е от капачка на радиатор или термостат.....

но уви. Мислехме, че е крива глава, но пак уви!
Да кажа най-общо какво стана :
На връщане от почивка както си карам с 110-120 - резка загуба на мощност и работа на три цилиндъра без да загрява - като така на три цилиндъра съм го карал 50 км. колокото да се прибера до вкъщи - закарах го на сервиз - момчетата отвориха и на 4-ти имаше изгорял клапан. Смяна на повечето клапани и на двете глави , шлайф , водачи , гарнитури , ангренаж , водна помпа и стана супер.
Запали колата , заработи добре , върви добре абе супер - и така 500 км.
На Симеоновско загрея - резко избяга парното и толкова бързо дигна температурата , че чак не ми се повярва

. Спрях , изгасих отворих капака - маркучите на камък отворих и радиатора и изхвърли антифриза. Поизчаках малко , долях запалих, но парно пак не - тръгнах леко и след няма и километър пак така - много бързо дигна температура и повече не съм го мъчил.
Разглобихме го пак - от шофьорската страна на двигатела на 4-ти цилиндър - дето имах изгорял клапан и най-вероятно където е духала си е направило сигурно "болно място" и там имаме кривина на блока. А на първото отваряне нямаше кривини - гледахме го , косъмни линий и тем подобни.
Много е възможно и аз да съм я прегрял и от там да е кривината - докато съм спрял , а и два пъти загрея та може и аз да съм свършил тая работа.
Та това е общо взето.
Благодаря ви и на двамата за отговорите и инфото , мисля да поизчакам още малко да видя някой колега дали няма да се сети , че има двигател - та направо ако изпадне относително читав мотор да го взема.
Ако не и не си го продал дотогава ще взема блока от теб (Васко) - моя е доста крив и най-вероятно няма да може да се шлайфа.
Така че поддържаме връзка.
Предварително благодаря и на всички други , които ще се включат с инфо , съвет или части.