Това е една малка капсолована гадина, намираща се на скоростната кутя от страната на водача.
Намитаре си едно хубаво местенце, взимате 2-е тухли поставяте ги от шьофьорската страна на предна и
задна гума и качвате колата върху тях (
за по удобна работа) :

Отивате на двигателния отсег, сваляте въздушния филтър + кутията към дроселната клапа.
Точно под нея има 2-е букси лявата е
за светлините на
задна а дясната на нашия
датчик на свободна предавка.

След това има 3-ри скоби които държат кабела към скоростната кутя, малко е гадничко докато се освободят, аз го направих отдолу в легнало положение с една ръка

трудничко ама се получи.
Гадината се намира в
задния краи на скоростнта кутия (да не объркате
датчика понеже има 2-а пред нея има друг които е
за светлинет на
заден ход) ето тук, вижда се лесно, ама се сваля.... абе лесно е ама мястото е кофти.

Пак казвам предният
датчик е
за задна скорост, тук се вижда добре.

След като сле го свалили операциите са ясни една чашка със бензин и киснене.....

После раздвижване, направо ме
заболя пръста да го натискам

Значи трябва да се натисне и рязко да се пусне, с отместване на пръста в страни. Понеже трябва да направи контакт когато бутончето е излязло напред.
Междувременно мерите с мултицета к'во става.

За да ви олесня доста при меренето с мултицета ще ви споделя нещо което аз направих накрая

понеже буксата е тясна и дълбока и сам човек е малко трудно хем да държи сондите хем да натиска ботончето.
На буксата има нещо като намалител, пластмаската е с друг цвят и се вади със 2-е зъбчета отстрани, като се свали от мястото на зъбчетата се бърка диретно на клемите на буксата и се мери лесно.

Накрая малко с WD40 + раздвижване и
започва да работи прекрасно, когато е отпуснато веригата е
затворена когато е натиснато отворена.
Сглобявате и всички ядове свър
зани с него вече ги няма, стига навреме да установите че това е проблема, че аз се мъчих 2-3 месеца.
А има медна дифтунка, която аз поизтърках с водна шкурка
за да уплътни добре.
Накрая си правите една снимак
за спомен и я качвате у форума