Отговори на тема
 Високи градуси на маслото в AT и губене на мощност (продъл) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте , след почни 7-8 месеца май открихме проблема за заглъхването (надявам се) сега ще се търси начин да се оправи

Ето е и старата тема където съм описал всичките си опити и ремонти http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=18689

След два дена тестове на колата , ровене на схеми и прочие и търсене на причината защо колата ми глъхне при потегляне и на бензин и газ открихме следното . Температурата на маслото в скоростната ми кутия е около 200 градуса . След четене на спесификациите на кутията се оказа че когато вдигне високи температури кутията един вид влиза в авариен режим за да предпази от прегряване , променя ъгъла на палене на сместа или общо взето започва да работи по съвсем различна горивна карта . Въпроса е защо го прави .... моя майстор който се рови няколко дни в документация ме посъветва да потърся майстор който се занимава с автоматици и е по наясно , но изказа няколко предположения .... високо ниво на маслото ( проверих го горещо с около 5 мм е над максимума искам да ги прегледам и на студена кола) , проблемен датчик за температурата (интересно че ако е развален според мен нямаше да показва колко градиса е на диагностиката, освен ако не е развален и показва просто по високи стойности ) или запушени тръби към картера на кутията и лоша циркулация на маслото ....

Ако имате идея за майстор който разбира автомати и е в района на Бургас за да се консултирам с него ще съм благодарен

Този проблем ми отне прекалено много време и средства ... ако имате идея възоснова на това заключение което стигнахме ще съм благодарен да споделите .

Мисля че това ще помогне на много други хора които имат този проблем

Пет Юли 10, 2015 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Някой спец няма ли да каже дали има логика в тези заключения :) всеки коментар ще ми е от полза

Пет Юли 10, 2015 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Може да разгледаш offroad форума - там дискутират , често АТ. даже препоръчват майстор , но е в София. Всъчност не светва ли на таблото инфо, че температурата на маслото на АТ е висока?

Съб Юли 11, 2015 10:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 122
Автомобил: Legacy EJ25 02 & Outback H6 05
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега според мен проблема е в температурния сензор или окабеляването до него. При тази температура на маслото досега кутията да е заминала. Мога да услужа със сензор за проба ако се наложи.

Поздрави

Съб Юли 11, 2015 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
да не е било 200F.(фаренхайт)това е равно на 93C(целзий)

Сря Юли 15, 2015 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Нов фен
Отговори с цитат
понеже по спомен на мойта диагностика индикацията не по градуси целзий,а е по фаренхайт

Сря Юли 15, 2015 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivo totev написа:
Колега според мен проблема е в температурния сензор или окабеляването до него. При тази температура на маслото досега кутията да е заминала. Мога да услужа със сензор за проба ако се наложи.

Поздрави

Подкрепям мнението, защото ако кутията вдига 200 градуса, то ще свариш двигателя за нула време.

Съб Юли 18, 2015 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
patko написа:

Подкрепям мнението, защото ако кутията вдига 200 градуса, то ще свариш двигателя за нула време.

Точно - да не говорим че кутията ще е станала на мумия още след 130С.

Съб Юли 18, 2015 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Явно сте прави понеже карам така вече поти 15 000 км ... странно че другите стойности ги дава по целзий . Или просто този датчик не показва вярно ...

Съб Юли 18, 2015 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги благодаря ви .... номера сега е да намеря кой да е отвори в Бургас . Но първо мисля да е закача абсолютно студена да видя какво ще покаже .

Съб Юли 18, 2015 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DJ-Stenly написа:
Явно сте прави понеже карам така вече поти 15 000 км ... странно че другите стойности ги дава по целзий . Или просто този датчик не показва вярно ...

По горе в темата колегата Иво Тотев ти е предложил датчик за проба...макар че ако заминал, компа на кутията трябва да я вкарва веднага в авариен режим и да ти изписва грешка.
Светва ли ти грешка за кутията, въобще нещо има ли записано като правите диагностика?

За Бургас не знам, но във Варна има добри отзиви от сервиза - може би не е зле да се разходиш за една комплексна диагностика...

Съб Юли 18, 2015 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Няма никакви грешки записани , нито ми свети нещо на таблото ..... :(

Съб Юли 18, 2015 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Много благодаря на колегата по-горе за предложената помощ . Близката седмица мисля да се занимавам пак с този проблем.

Съб Юли 18, 2015 11:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Legacy III 2.5 AT sedan
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, Същият проблем и при мен, моля за разяснение как се справихте след като темата е от доста време а развитие няма. Колата е 2.5 1999г. AT 156 коня, Легаси, Седан. по време на диагностика засякохме 199 - 200 градуса показание на температурата на маслото. За запознатите има лампа на таблото която светва при висока температура(по спомен но никога не е светвала нито е дала грешки в компутъра.) . Всяка информация е добре дошла.

Пон Сеп 18, 2017 1:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема