| Автор |
Съобщение |
|
srg
|

Здравейте, Дoйде момента (добре де, и желанието  ) да сменя амортисьори и пружини, съответно седнах да поразгледам малко екзотики. СЛед доста ровене се спрях на два ваианта: - KYB New SR - модел на Kayaba за японския пазар, който като характеристики се позиционира между стандартните за нашите географски ширини ОЕМ модели на KYB и Billstein - Koni Sport - модел на Koni с регулируема твърдост/response И двата модела "работят" без проблем със OEM пружините, които ползваме. Имам обаче едно опасение за KYB, което бих искал да потвърдя/отхвърля, но за целта искам да се допитам до вас, колегите във форума дали някой има идея къде мога да се снабдя с инфо до колко и какви са разликите в захващането към шенкела и/или други съществени разлики между EDM и JDM версиите на окачването в частта захващане и монтаж на амортисьори. Другото неудобство за тези KYB е, че могат да се поръчат май само от Япония или Русия, но да кажем, че това неудобство ще боря на по-късен етап, ако/когато евентуално се спра на този модел. Благодаря предварително за хинтовете и Весели праздници на всички 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 10:21 am |
|
|
|
1040
|
|
Koni имат ли макферсони или са само пълнители ?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 12:56 pm |
|
|
|
srg
|
|
Предните са само пълнители, които хорицата дращят, че са точно replasement с ползване на макферсона на ОЕМ-ските, а задните са си стандартни. Тампони, макферсони и т.н. не видях да продава някой с тях в комплект.
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 4:28 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Имат макферсони, но цената е брутална и се предлагат основно в САЩ. Карал съм с пълнители Кони жълти, на 25%, действително много добра возия - без тропане, приятно стегнато за цивилно каране. По това време (2008-2009г), бяха около 250лв пълнителя и още 50 за поставяне. Не че имаше опции тогава... Вносител беше Руди96, производство в Холандия ако не греша...
Като цял много добро качество, но и висока цена и ограничено предлагане за нашата марка.
За Каяба - добри отзиви, но и случаи на ментета, и отказ от гаранция.
Много зависи какво търсиш, като усещане - возил съм се в Легаси спек Б, прекалено твърдо и дървено....
Сега съм с Педърс, но червена серия - може би една идея по-твърда от средното. На една Импреза 1995г, я караме с преди черна серия ( стандарт ), задни ВРХ, много добра возия - стегнато и комфортно...
Повози се в две три коли с подобни окачвания, за да разбереш какво да очакваш и да си избереш фаворит... За различни цели, различни очаквания и окачвания...
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 8:11 pm |
|
|
|
1040
|
|
Стейси оная Импреза май нямаше щанга отзаде. Много зависи има ли и колко е дебела. Втвърдяването отзад на щангата кара двете пружини да работят заедно и усещането е още по - твърда задница. От Руди96 сме взимали конита за БМВ и от 3 поръчки 1 амортесьор беше върнат за рекламация. Приеха я.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 8:20 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Инжиньера,
Оная Импреза имаше щанга отзад и то 18 или 19мм... Като визирах рекламация имах предвид Каяба.
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 8:49 pm |
|
|
|
srg
|
|
Аз мисля от Pedders-ите да ползвам пружини. Всъщност първоначално точно към тая марка се бях насочил, но според сайта им са забравили да направят задни амове за Liberty като моето, а не ми се експериментира с две марки амове ... Освен това предните амове, които правят за B13_ са само обикновени и според сайта им идват към 280-300лв. единия + доставка, което окончателно ме поотказа от екперименти. Доставката от Русия и Япония на 4 амортисьора пък поне на пръв поглед ще бъде мъка и в най-добрия случай май Каябите + доставка ще дойдат на цената на пружините и Koni-то, което пък стъпва към 900лв. при Руди96 спред сайта им (добра цена ако наистина стъпват толкоз), та мисля коледно да помисля още малко, да посъбера още мнения и ако не открия някоя друга интересна алтернатива за Новата година вече да имам поне поръчка на нещата.
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 9:15 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Преди десетина години бях взимал два амортисьора Каяба от щатите през приятел. Пътуваха с кораб 2-3 месеца, защото са под налягане и не дават в самолет. После се обяснявах час-два на митницата...
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 9:32 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Не знам какво не им харесвате на жълття билщайн. Потропва и е леко твърдо но се свиква и дори жени се радват да карат колата с втсока скорост...
|
|
|
|
| Пет Дек 25, 2015 12:02 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
Мойте са Koni Sport .. но си е забавление да се направят. Нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=PXSnNZt3NiIДори направих подобрение... залях вътре с епоксидна смола, че един болт ми се видя малко  Като усещане.. ако регулирам да са твърди.. ами твърди са си и то доста..... Но може да минеш през гърбица с 80 без да удари. Стига да не е голямата гърбица в овча купел На най-мекото са съвсем малко по твърди от оригиналните ми. (Нормалните за 2004 Н6 легаси) Цената на цялото нещо обаче излиза около 1600лв. вкл нови пружини тампони .. и.т.н
|
|
|
|
| Съб Яну 02, 2016 11:04 pm |
|
|
|