Здравейте! Има ли вариант да се преправи запалването, като се премахне дистрибутора. Толкова сложен компютър има колата, а разчита на контактно разпределяне на цилиндрите. Двигателя е моноинжекцион, има датчик за колянов и разпределителен вал. Какво ще трябва да се набави като части? Поздрави!
Идеята е да мина на двойна бобина. Повече ще са ми от полза схеми на компютъра на моноинжекциона и дали има възможност да се вземе сигнал от него за двойната бобина. Реално при това стандартно управление на двигателя датчика на разпределителния вал не би трябвало да се ползва.
Мегаскуирт от ДЕК монтиран на колата и да запали излиза не по - малко от 1000лв. Алтернативата ти е да си вземеш мега втора ръка за около 300лв и да си я навържеш сам. Аз лично смисъл не виждам за този мотор и от какво точно ще се спестява ако се мине на друго запалване и какви са изобщо плюсовете. Инсталация цяла може да се вземе за под 100лв от пълен инжекцион или от 2.0 115кс и да се замени текущата инсталация, както и всмукателния колектор целия с инжектори бобини и т.н. за още някви къси пари имайки предвид , че това е 20 годишен мотор.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
Честно казано въпроса е принципен. Такъв сложен компютър има двигателя, а оставили делкото. А това мен ме дразни. Пък и съм преработвал кола от делко на двойна бобина и знам каква е разликата само, че двигателя нямаше ЕКУ, а този има.