Отговори на тема
 EJ18 премахване на дистрибутора 
Автор Съобщение

Постове: 44
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте!
Има ли вариант да се преправи запалването, като се премахне дистрибутора. Толкова сложен компютър има колата, а разчита на контактно разпределяне на цилиндрите. Двигателя е моноинжекцион, има датчик за колянов и разпределителен вал. Какво ще трябва да се набави като части?
Поздрави!

Пон Яну 11, 2016 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам със сигурност..но може да опиташ тук.
http://www.dek.bg/main.php?action=tunin ... pid=squirt
Това са неща за професионален тунинг.

Само не знам колко излизат тия работи. :)

Пон Яну 11, 2016 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Идеята е да мина на двойна бобина. Повече ще са ми от полза схеми на компютъра на моноинжекциона и дали има възможност да се вземе сигнал от него за двойната бобина. Реално при това стандартно управление на двигателя датчика на разпределителния вал не би трябвало да се ползва.

Вто Яну 12, 2016 8:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мегаскуирт от ДЕК монтиран на колата и да запали излиза не по - малко от 1000лв.
Алтернативата ти е да си вземеш мега втора ръка за около 300лв и да си я навържеш сам.
Аз лично смисъл не виждам за този мотор и от какво точно ще се спестява ако се мине на друго запалване и
какви са изобщо плюсовете.
Инсталация цяла може да се вземе за под 100лв от пълен инжекцион или от 2.0 115кс и да се замени текущата инсталация, както и всмукателния колектор целия с инжектори бобини и т.н. за още някви къси пари имайки предвид , че това е 20 годишен мотор.

Вто Яну 12, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честно казано въпроса е принципен. Такъв сложен компютър има двигателя, а оставили делкото. А това мен ме дразни. Пък и съм преработвал кола от делко на двойна бобина и знам каква е разликата само, че двигателя нямаше ЕКУ, а този има.

Вто Яну 12, 2016 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема