Отговори на тема
 Въпроси за Легаси 99' 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Харесал съм си едно Легаси 99' 2.5 и тъй като не съм карал или имал подобна кола имам малко въпроси.
Ако някой може да ми помогне:
- как намирате двигателя - 2.5л като надежност, вървене, еластичност.
- колко струва смяната на консумативите - ремъци, ролки, водна помпа
- окачването здраво ли е(то по нашите пътища нищо не е здраво, но все пак . . .)
- автоматичната скоростна кутия проблемна ли е
- като цяло колата как я намирате (харесал съм си Комби, защото ми трябва за семейна кола)

Благодаря ви предварително.

Чет Окт 23, 2008 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
току що постави 5 въпроса които са дискутирани в продължение на години във форума ;)

освен това явно не си чел правилата на форума, защото иначе щеше да намериш страшно много изписани неща, които ще представляват интерес за един потенциален бъдещ собственик на SUBARU :)

Предлагам ти да отделиш ден-два за четене на форума и след това вече да коментираме конкретни въпроси.

а иначе лично мнение: колата е супер... правилно си се ориентирал ;)

Чет Окт 23, 2008 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ето тази съм си харесал:

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11223276222753885&f1=details

А иначе посещавам и други форуми и винаги ми е било приятно да получа отговор - "Ползвай търсачката". Все пак съм нов член и не винаги човек може веднага да се ориентира, а и не мисля че ако някой има желание да помогне ще му е много трудно да напише по две три думи и числа в отговор на моите въпроси.

Благодаря отново.

Чет Окт 23, 2008 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей, то това легаси е като моето само където е комби. За двигателя мога да кажа, че се държи доста добре въпреки, че автоматика ми се вижда малко муден или поне на старта, а пък като влезне в обороти всичко си идва на мястото и си дърпа прилично. Като обслужване не бих казал, че е нещо по-различно от други марки коли.
Смяна масло, филтри и профилактика на автоматика - 240. 00 лв.
Скъп е ангренажа комплект с ролките - 980 лв. оригинален в Субару Пловдив + 250 лв. труд. Неоригинален комплект намерих за 500 лв.
За сравнение мога да ти кажа, че имам приятел с Ауди А4 и му искаха около 2000 лв. за смяна на ангренаж в сервиза на Ауди.
Филтър оригинални: въздушен - 30 лв., маслен - 15 лв. Свещи NGK - 32 лв. комплект. Има и други работи но това се сещам засега пък и цените в никой случай не са еднакви навсякъде. Много важно според мен е преди покупката да се закара при някой, който разбира от Субару или поне като погледне двигателя да не чуди къде са му свещите :D , също така виж автоматика как се държи - да превключва плавно и без резки удари все едно някой те блъска отзад, че после ремонта е доста солен най-добре го покарай, ако имаш възможност и изцеди всички скорости докрай. От скромния ми опит със Субару с това мога да ти помогна, всичко друго е късмет пък и като почетеш из форума ще разбереш, че автомобилът има повече +, отколкото -.
Успех с копупката.

Чет Окт 23, 2008 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря ти Колега.

А да знаете в София кой разбира от Субару да ида евентуално при него :D

Чет Окт 23, 2008 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да, отивай при Митака на шосе Банкя, в раздел сервизи ама точното му местонахождение.

Чет Окт 23, 2008 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
или при ATUDITU

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT