Отговори на тема
 Аутбек окачване на Легаси 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Може ли по-запознатите да споделят инфо за смяна на окачването на Легаси седан 2000 автомат с това от Аутбек. Целта е да се повдигне колата - очевидно.
1во: Става дума за амове + пружини + Какво друго е необходимо?
2ро: Колко може да е очакваното вдигане? Сравнение с подложки?
3то: Поведение на колата?

Мерси предварително.
Тръгнал съм да го правя, защото единствената ми алтернатива вече е да сменя колата, а моята е в перфектно техническо състояние.

Др.вариант ако някой предлага бартер за бек или фори :) Моята е в наистина завидно техническо състояние, но има ръжда тръгнала по задните вежди. Поддържал съм я само с оригинални части от магазина на мимо.

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Пон Авг 07, 2017 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм го направил само че на комби, не съм мерил точно колко ми е клиренса но е почти колкото на бек защото съм с по ниски гуми 205/55/16 съм.
Сега по първото ти питане , сменят са амове , пружини и каре волан , на моята смениха и някакви щанги отзаде защото Дарин такац прецени , после се олабват магаретата и всчики бурми от които нещо зависи , колата се пуска да си стъпи на гумите и се стягат , правиш реглаж предница /задница и си готов.

Сега бих го направил по друг начин , не със стари части , а със нови от магазина ако не броиме карето на волана , защото старите SLS ( самонивелиращи ) амове в един момент ще те те предадът , същото е като старите въздушни възглавници , ползваш ама малко и ползването излиза скъпо.
Аз си смених само амовете без да пипам пружимите с тези
https://sauto.bg/amortisyori-za-subaru-outback-(be-bh)-25-awd-16494.html
и засега съм доволен колата седи стегната , почти няма боди рол , но задницата малко клекна та я компенсирах с 3 см подложка от асеноград за 50 лв. си застана пак на място без да мръдне гумата към предната част на калника както често става.
Тука има и пружини
https://sauto.bg/pruzhini-za-subaru-outback-(be-bh)-25-awd-16494.html
нещата имат гаранция поне година , така че може да спазариш само каре на волана от бек , за онези задни щанги не съм сигурен дали трябват и някой, който го е правил да ти го направи , аз бих го направил при Любо да речем защот съм доволен от него и отношението му към мен.

Моята конверсия я направи Рашо майстора на Дарин в моргата.

Що се касае само до подложките , колата ще се одърви защото скъсяват хода на ама а твоя и без това е къс , не бих заложил на този начин , поне не аз лично.

Дано съм бил полезен.

Прикачени файлове:
received_10210315013610805.jpeg
received_10210315013610805.jpeg [ 73.77 KiB | Прегледано 517 пъти ]

Вто Авг 08, 2017 11:53 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема