Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем с Air Control Valve. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам астра(е и legacy естествено).На метан ми правеше точно тези номера.Отидох при човека,който монтира уредбата.Той само откачи връзката между въздушния филтър и радиатора(откъдето двигателят смуче топъл въздух) и всичко се оправи.По-късно се появи подобен проблем но имаше нужда от нови свещи и кабели.След като ги смених всичко е наред.Пробвай,дано помогне.

Пон Сеп 24, 2012 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам астра(е и legacy естествено).На метан ми правеше точно тези номера.Отидох при човека,който монтира уредбата.Той само откачи връзката между въздушния филтър и радиатора(откъдето двигателят смуче топъл въздух) и всичко се оправи.По-късно се появи подобен проблем но имаше нужда от нови свещи и кабели.След като ги смених всичко е наред.Пробвай,дано помогне.

Пон Сеп 24, 2012 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това второто ми се иска да изчезне,но не знам как.Моля за извинение!
 2

Пон Сеп 24, 2012 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 119
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
rosenil написа:

само това не се сеттих а има ебахттти логикатта , и при мен това ще е било

Вто Сеп 25, 2012 6:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: subaru legacy
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моето легаци има същият проблем със гаснене по кръстовища и грешка с air control valve. откачане на маркуча от радиатора помага, но като се включват перките или пусна климатика, топлият въздух пак набива във маркуча и ефекта изчезна. Преборих се със проблема, като завъртях по посока на часовниковата стрелка въпросният air control valve. При този случай чека свети не на моторна спирачка а при ускорение. Това ме насочи към правилната посока. Компютъра дава тази грешка, защото този клапън не е центриран правилно. Компютъра го завъртва и очаква да спре или пусне количеството въздух, но няма достатъчно ход и го отчита като блогирал. И защо няма ход? Ами защото мотора смуче въздух от някъде и клапана няма шанс да коригира въздуха до крайната си позиция. При мен се оказа маркуча от картерните газове. Здрав е, но е раздут и твърд като дърво. Стегнах го със скоба със винт, че оригиналната е една дето се стиска с клещи и няма сила да смачка маркуча.
 15

Пет Юни 28, 2024 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-често грешката за IACV идва от съвсем друг източник.
Неплътностите могат да се диагностицират с горивния трим, но ако лампата светва по врвме на движение най-често причината е в датчика за неутрална скорост разположен на кутията. Той подава грешна информация на ЕКУ-то заради окъсяване. Лесно се проверява с мултицет- махате пластмасовия смукател и под него има три куплунга. Този датчик е кафевия куплунг.

Съб Юни 29, 2024 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2